Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 08 December, 20:12

Dagens PS - 29 nov 19 kl. 09:58

Sverige stoppar reglering av storföretagenEtt nytt EU-förslag skulle göra multinationella företag som Facebook och Google mer transparenta. Men Sverige motsätter sig en sådan lag. Förslaget skulle innebära att de största företagen behöver redovisa hur mycket vinst och hur mycket skatt de betalar i varje EU-land. Men tolv länder röstade emot, däribland Sverige, skriver The Guardian. Bakgrunden är att EU-kommissionen lovade att ta tag i uteblivna skatter efter Panama-skandalen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
EU, Facebook, Google, Sverige, The Guardian, Panama, Luxemburg, Estland, Apple, Guardian, Storbritannien, Irland, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, stoppar, regleringav , storföretagen
Dagens PS - 25 jun 19 kl. 07:44

Storföretagen slår larm: Kronraset skadar oss

Det här uppger nästan hälften av de svenska storföretagen i en ny rapport. Swedbank står bakom den nya rapporten där storföretagen uppger att kronförsvagningen slår mot deras vinster, skriver SvD Näringsliv. Under de senaste sju åren uppges den svenska valutan ha tappat runt 30 procent av sitt värde och bara vart femte bolag anser att kronan har positiv inverkan på deras lönsamhet.

GöteborgsPosten - 28 apr 14 kl. 20:00

Småföretagen kan inte agera bank åt storföretagen

Andra länder skärper lagstiftningen för att förhindra osunda affärsvillkor, men i Sverige tvingas alltjämt småföretagen att agera bank åt storföretagen, skriver Fredrik Sidahl och Per-Ewe Wendel, Fordonskomponentgruppen FKG..

Dagens PS - 22 okt 19 kl. 07:36

Elrabatten jackpot för storföretagen: ”Taskigt”

Får större rabatt än hela klimatbudgeten. Småföretagare och hushåll inte lika gynnade. Tvärtom är har elskatten för småföretagare och hushåll blivit allt dyrare, konstaterar SVT:s Uppdrag granskning som uppger att vinnarna i stället är storföretagen.

Computer Sweden - 15 nov 12 kl. 17:00

Storföretagen ökar it-investeringarna

Konjunkturhotet hindrar inte storföretagen världen över att fortsätta investera i nya system. Orsaken är framför allt uppdämda investeringsbehov och att företagen behöver förnya teknikanvändningen..

IDG - 15 nov 12 kl. 17:00

Storföretagen ökar it-investeringarna

Konjunkturhotet hindrar inte storföretagen världen över att fortsätta investera..

Nya Wermlands Tidningen - 21 jan 16 kl. 14:11

Storföretagen flyger inte så mycket som man trodde

De värmländska storföretagen reser inte så mycket med Frankfurtflyget som beräknat. Behovsanalysen som Karlstad Airport AB gjorde inför beslutet om ny Frankfurtlinje stämmer inte med verkligheten.Kommunen har därför bara fått tillbaka en liten del av de pengar från näringslivet som man hade räknat med..

SR - 12 okt 16 kl. 15:59

Storföretagen tappar hopp om framtiden

De svenska storföretagen har blivit mer osäkra om framtiden och har skruvat ner sina förväntningar på konjunkturen..

Computer Sweden - 10 mar 17 kl. 06:01

SAP och AI ska locka storföretagen till Googles molntjänster


Det är molnet som gäller för hela slanten nu för Google. Det var budskapet när den stora molnkonferensen Next drog i gång. Med nya tjänster och partner hoppas man locka storföretagen..

IDG - 10 mar 17 kl. 06:01

SAP och AI ska locka storföretagen till Googles molntjänster


Det är molnet som gäller för hela slanten nu för Google. Det var budskapet när den stora molnkonferensen Next drog i gång. Med nya tjänster och partner hoppas man locka storföretagen..

DN - 31 jan 18 kl. 10:22

Högkonjunkturen gynnar storföretagen

Högkonjunkturen under 2017 är den kanske viktigaste förklaringen till att de svenska storföretagen över lag presenterar urstarka rapporter. Men undantag finns - H&M och Ericsson har mycket jobb kvar att göra för att glädja aktieägarna.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:47

Apotea är årets nätbutik – för sjätte året i rad

Nätapoteket Apotea utses av sajten Prisjakt till årets nätbutik. Företaget har dominerat listan sex år i rad. ”De har lika många vinster i Årets nätbutik som Messi tagit guldbollar”, säger Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern.

Dagens PS - I förrgår: 12:09

Kinneviks portföljstjärna anklagas: ”Stasi-metoder”

Anställda på Zalando anklagar företaget för att använda ”Stasi-liknande” metoder. Men e-handelsjätten, där Kinnevik är största ägare, anklagar studien för partiskhet. Det är forskare vid Humboldtuniversitetet i Berlin, som för en studie lyckats gräva fram vittnesmålen från anställda på e-handelsbolagets huvudkontor i Berlln, skriver Sveriges Radio.

Dagens PS - I förrgår: 11:20

Produktionen kan stoppas för Boeings olycksplan

Boeing kan temporärt behöva stoppa produktionen av 737 Max om det kommer in fler regulatoriska krav eller förseningar kring kommersiellt återupptagande. Det uppges i inskickade dokument från den 18 oktober till amerikanska finansinspektionen, rapporterar Reuters. Samtidigt oroas inte Boeing över att inställda orders för flygplanet kan slå mot intäkterna och resultatet.

Dagens PS - I förrgår: 11:12

Efter vinstvarning: Sportamore-aktie dyker

Sportamore faller som en sten på fredagen sedan bolaget i går kväll lämnat en vinstvarning då man inte längre tror på högre vinst i år jämfört med i fjol. Aktien noterar sin största nedgång någonsin. Sportamores försäljningen under oktober var svagare än väntat och trots bättre utveckling under november kompenserar det inte för kvartalets inledning, uppgav bolaget.

Dagens PS - I förrgår: 11:04

Så mycket tjänar Zlatan på Instagram

Tappa inte hakan men summan är hisnande som fotbollsstjärnan drar in som reklampelare på det sociala mediet. Fotbollsstjärna Zlatan Ibrahimovic, som nyligen meddelade att han blir stor delägare i Söders stolthet Hammarby, vilket gjorde Malmöborna rasande, har tveklöst en framgångsrik influencerkarriär. Bara på Instagram tjänade Malmösonen mer pengar under det senaste året än han gjorde under hela sitt första år som fotbollsproffs i LA Galaxy, konstaterar Café.

Dagens PS - I förrgår: 10:14

Kina: Samarbete med Sverige ska ”begränsas”

Kinas ambassadör Gui Congyou säger att landets handel med Sverige kommer att bli begränsad. Detta ska ske som en reaktion mot Gui Minhai-fallet. För cirka tre veckor sedan delade kulturminister Amanda Lind (Mp) ut Svenska Pens Tucholskypris till den fängslade kinesisk-svenske förläggaren Gui Minhai.

Dagens PS - I förrgår: 10:01

Ubers säkerhetsrapport: 3.000 sexbrott och 9 mord

Äntligen fredag. I veckans sista techbrief kan du läsa om Bloombergs sluga kampanjknep, ett rykte om Samsungs nästa flaggskepp samt Ubers svarta säkerhetsrapport. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Dagens PS - I förrgår: 09:50

SAS kapar julbonus till anställda: ”Smakar illa”

Efter SAS ”icke tillfredsställande” årsrapport skär företaget ner på bonusen till sina anställda. Totalt kapas den med två tredjedelar och anledningen sägs vara pilotstrejken i våras. Årets bonus till de anställda på SAS skulle totalt landa på sammanlagt 100 miljoner kronor, utlovade vd:n Rickard Gustafson förra året.

Dagens PS - I förrgår: 08:15

Han fyller mobilspelens landskap med reklamtavlor

Utomhusreklamjättar som JC Decaux hör till inspirationskällorna när Nordic MTF-listade Adverty siktar på att bli de digitala spelmiljöernas motsvarighet. När varumärken annonserar på reklamtavlorna inne i spelen delar Adverty och spelutgivaren på intäkten. I vilken värld kommer du att se flest reklamtavlor i framtiden?

Dagens PS - I förrgår: 08:23

Tänker du investera i världens största notering?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Teckningskursen för oljejätten Saudi Aramco blir 32 riyal, motsvarar 81 kronor, och det är 1,5 procent av oljebjässen som listas på den inhemska börsen Tadawul.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.