PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 13 December, 07:33

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 09:27

Här är fredagens färska analyserHandelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Electrolux till köp från behåll. Riktkursen höjs till 280 från 270 kr. Aktien stängde på 242 kr på torsdagen. Credit Suisse höjer riktkursen för Tele2 till 137 kr från 119 kr. Rekommendationen neutral upprepas.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Capital Markets, Electrolux, Suisse, Tele2, Cheuvreux, Gränges, Aluminium Konin, Europa, Kepler Cheuvreux, Markets, Boliden, International, Medicover, AAK, Securities, Autoliv, Stockholmsbörsen, Autolivs, Paretos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är fredagens, färska, analyser
PrivataAffärer - 01 dec 17 kl. 09:16

Här är fredagens färska analyser

Flera nya analyser har publicerats under fredagen. Lundin Mining har fått sänkta rekommendationer från flera finanshus. Här är några av fredagens färska analyser....

PrivataAffärer - 14 jul 17 kl. 12:51

Här är fredagens färska analyser

Även på fredagen sattes en del nya rekommendations- och riktkursändringar. Här är några av dagens färska analyser....

PrivataAffärer - 05 jan 18 kl. 09:01

Här är fredagens färska analyser

En rejäl riktkurssänkning för H&M men också några rekommendationshöjningar av olika bolag finns med bland fredagens analyser....

PrivataAffärer - 16 mar 18 kl. 11:00

Här är fredagens färska analyser

I fredagens skörd av analyser får bland annat Nordea en köprekommendation efter beslutet att flytta huvudkontoret till Finland....

PrivataAffärer - 08 jun 18 kl. 10:26

Här är fredagens färska analyser

En färsk köprekommendation men också en del sänkta rekommendationer finns med bland fredagens analyser....

PrivataAffärer - 08 sep 17 kl. 07:36

Här är fredagens färska analyser

En handfull analyser har hittills publicerats under fredagen. En av dessa är en färsk köprekommendation....

PrivataAffärer - 15 sep 17 kl. 07:58

Här är fredagens färska analyser

Även på veckans sista handelsdag har det inkommit några nya analyser....

PrivataAffärer - 06 apr 18 kl. 09:39

Här är fredagens färska analyser

Ett färskt köpråd finns med bland de analyser som hittills publicerats under fredagen....

PrivataAffärer - 27 apr 18 kl. 08:58

Här är fredagens färska analyser

En rad sänkningar finns med bland de analyser som hittills publicerats under fredagen....

PrivataAffärer - 18 maj 18 kl. 12:00

Här är fredagens färska analyser

Några analyser har inkommit denna handelsdag före pingsthelgen, bland annat har Sandvik, Kinnevik och Hexpol fått höjda riktkurser....

PrivataAffärer - 04 maj 18 kl. 09:13

Här är fredagens färska analyser

Fyra sänkta rekommendationer finns bland fredagens analysskörd....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Jordskredsseger för Boris Johnson

När 440 av de 650 valkretsarna har räknats ser det ut som att konservativa Tories kommer att vinna 362 mandat mot 199 för oppositionspartiet Labour i torsdagens brittiska parlamentsval. Det rapporterar BBC på sin hemsida på fredagsmorgonen. Enligt BBC väntar nu, om röstsiffrorna stämmer, en mindre regeringsombildning på måndag och en omröstning om brexit-avtalet nästa fredag.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Svensk förundersökning om mutbrott

I förra veckan presenterades en uppgörelse mellan Ericsson och amerikanska myndigheter som innebär att Eriksson erkänner korruptionsbrott i flera länder över flera år och betalar totalt 10,1 miljarder kronor i böter. När Ericsson nu löst sina juridiska problem i USA återstår frågan om några företrädare för Ericsson har gjort sig skyldiga till mutbrott och därmed ska lagföras, skriver Di. Riksenheten mot korruption, den del av åklagarmyndigheten som utreder mutbrott, bekräftar nu för Di att en svensk förundersökning pågår.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Unga har usel koll på lån

Med låga räntor är det lätt att låna för att konsumera. Men framförallt unga är inte tillräckligt rustade för sina första lån. Det visar en undersökning från Kantar Sifo och Ferratum där man frågat personer mellan 18 och 79 år om deras kunskaper och inställningar till lån.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Ålandsbanken fortsätter övervikta USA

Om tonläget dessutom blir mer konstruktivt än hittills mellan USA och omvärlden, blir effekten att investeringsklimatet för näringslivet blir stabilare. Ålandsbanken fortsätter därför att övervikta USA, trots handelsoron, eftersom ekonomin fortsätter att utvecklas väl, drivet av den privata konsumtionen i kombination med låg ränta. Hushållens konsumtion tillsammans företagens investeringar och en expansiv ränte- och finanspolitik bör vara tillräckligt för att understödja konjunkturen 2020, resonerar Ålandsbanken.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Analys: Autolivs starka orderbok ger bättre marginaler

”Trots en dämpad fordonsproduktion räknar vi med en årlig genomsnittlig ökning av det justerade rörelseresultatet med 16 procent för åren 2019-2022, i takt med att Autolivs starka orderbok materialiseras och produktportföljen når ett mer moget stadium där lönsamheten är högre och kassaflödena bättre”, skriver banken. Återköp av egna aktier kan därmed bli en positiv katalysator så tidigt som 2020, menar analytikern. Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat höjer DNB sin rekommendation för Autoliv till köp, från tidigare behåll.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Fortsatt börssuccé för Saudi Aramco

Oljejätten Aramcos kurs kröp tillbaka något och handlades strax under 10-procentspärren efter omkring en timmes handel i Riyad på torsdagen. Det innebar att bolagets börsvärde uppgick till strax under statens mål om 2.000 miljarder dollar, som tidigt var en käpphäst för Saudiarabiens administrative ledare Muhammed bin Salman.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

DNB: Därför är det köpläge i Bonava

En förklaring till den lägre värderingen av aktien kan vara redovisningsrelaterad, resonerar DNB. Många svenska bostadsföretag använder fortfarande den omdiskuterade redovisningsprincipen POC (project of completion) där projekten bokas vid slutförande, vilket jämnar ut lönsamheten. Bonava använder IFRIC15 (completed contract accounting), vilket bland annat innebär att prissänkningarna i Sverige tas direkt på sålda tillgångar och ger dessutom en högre nettoskuldsättning jämför med sektorkollegorna, trots liknade vinst, kassaflöde och finansiell risk.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Debutanterna åt olika håll i premiärhandeln

Det blev en rätt trist handelspremiär för Moba Networks som driver ett flertal online-communities för dataspel. Teckningskursen var 176:50 kronor per aktie men några minuter efter börsöppning handlades den för 154:50 kronor, en nedgång på drygt 12 procent. Den nyemission på 25,6 miljoner kronor som genomfördes av Moba Network inför noteringen tecknades till 124 procent, enligt besked i slutet av november.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Två nya köprekar bland analyserna

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakningen av Fenix Outdoor med rekommendationen köp och riktkursen 1.100 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

IPO: Ebjudandet i Qleanair kraftigt övertecknat

”Intresset för erbjudandet var stort, såväl bland institutionella investerare i Sverige och internationellt som bland allmänheten i Sverige. Erbjudandet blev kraftigt övertecknat”, skriver Qleanair. Erbjudandekursen var 40 kr per aktie.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.