VA > Ekonomi

Sunday, 08 December, 23:03

VA - 29 nov 19 kl. 09:13

Svenska företag köps upp av kinesiska investerareDen svenska hotellkedjan Radisson samt SF Bio, som numera heter Filmstaden, är exempel på företag som nu har kinesiska ägare. I Spotify och Volvo sitter kinesiska ägare på minoritetsposter. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Radisson, SF Bio, Filmstaden, Spotify, Volvo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska företag, köpsupp av , kinesiska, investerare
SR - 28 nov 19 kl. 23:04

FOI: Kinesiska investerare köper svenska företag

En ny kartläggning som Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, har gjort visar att allt fler svenska företag köps upp av kinesiska investerare. Många av företagen har verksamheter inom områden som den kinesiska staten pekat ut som särskilt intressanta..

Dagensanalys.se - 16 nov 16 kl. 13:00

IDG kan köpas upp av kinesiska investerare

IDG – techfokuserade publicistbolaget som i Sverige står för populära Computer Sweden, M3 och Macworld – ryktas nu vara på väg att sälja sig själva till en grupp av kinesiska investerare ledd av en viss Hugo Shong, enligt Reuters. Enligt dessa uppgifter så kan det röra sig om en affär på över 9 miljarder kronor (kring en miljard dollar), vilket är vad IDG vill värdera sig till. Läs mer: IDG (International Data Group) är till salu Om det ens kan bli en affär är en annan femma – IDG (International Data Group) är ett amerikanskt företag och med tanke på den tillträdande presidenten Donald Trumps uttalanden kring handeln med Kina så kan det sätta käppar i hjulet för IDG och deras kinesiska intressenter.

YLE - 09 okt 16 kl. 10:42

"Kinesiska borde läras ut i skolor och dagisar"

Både kinesiska investerare och nordiska uppstartbolag är hungriga på nya jaktmarker. Men ska handelsrelationerna bli framgångsrika, behövs ökad förståelse för det kinesiska. Salen vid uppstartbolagens högsäte Start up sauna i Esbo är fylld.

DI - 26 aug 18 kl. 17:16

Appen som matchar svenska bolag med Kinas investerare

Svenska bolag är högvilt för kinesiska investerare. Detta faktum ledde till att Lei Huang utvecklade en app, där intressenter i Kina kan bläddra bland företag i Sverige. .

Världen Idag - 27 nov 19 kl. 00:00

Vore det en bra idé att investera i världens lönsammaste företag?

Det finns olika sätt att mäta vilka företag som är störst i världen. Mäter man omsättning är den amerikanska detaljhandelskedjan Walmart störst, följt av sju oljeföretag, varav tre kinesiska. Mäter man aktievärde är det teknikföretag som Apple, Amazon, Alphabet (Google) och Microsoft som toppar.

YLE - 19 jun 15 kl. 14:31

Investerare bländas av Putins ekonomiska toppmöte

Trots det allt kyligare politiska klimatet har överraskande många utländska investerare valt att delta i dagens internationella ekonomiska forum i ryska S:t Petersburg. Men många är på plats inkognito. I år har omkring 1 000 företagsledare och investerare från 114 länder anlänt till president Putins ekonomiska toppmöte i S:t Petersburg, ifjol kom deltagarna från 62 länder.

PrivataAffärer - 13 jun 19 kl. 12:46

”Investerare oroas inte av handelsförhandlingarna”

”Vi ser begränsad direkt ekonomisk påverkan av ett ingen deal-scenario i de pågående handelsförhandlingarna, där amerikanska tullar blir implementerade fullt ut på samtliga kinesiska exportvaror. Kina har sannolikt verktygen för att tackla effekterna”, skriver Blackrock i ett marknadsbrev. Globala leveranskedjor Kapitalförvaltaren bedömer att det mer brådskande bekymret är vad de eskalerande spänningarna gör med globala leveranskedjor samt med såväl kinesiska som globala företag som är beroende av dessa.

Sydsvenskan - 24 aug 15 kl. 14:24

Alla visste att den kinesiska draken skulle tappa fart

Börsraset kom inte som någon överraskning. Alla visste att den kinesiska draken skulle tappa fart. På Harpsund i förra veckan varnade finansminister Magdalena Andersson för att Kina skulle "hårdlanda".

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 15 kl. 14:24

Alla visste att den kinesiska draken skulle tappa fart

Börsraset kom inte som någon överraskning. Alla visste att den kinesiska draken skulle tappa fart. På Harpsund i förra veckan varnade finansminister Magdalena Andersson för att Kina skulle "hårdlanda".

Dagensanalys.se - 04 sep 18 kl. 14:47

Svensk-kinesiska AI Hub lanserar inkubatorn AI Startup Factory

Nystartade AI Hub presenterar idag ett nytt samarbete mellan Sverige och Kina i syfte att utveckla nya användningsområden för artificiell intelligens (AI) och ta dem till marknaden. Först ut är AI Startup Factory, en inkubator för utveckling av nya produkter inom e-hälsa med målet att skapa en eller två startups inom tre-fyra månader. Inkubatorprogrammet ska bjuda in personer med olika bakgrund och kompetenser i såväl Sverige som Kina.

Fler nyheter från VA

VA - I förrgår: 16:15

IPO: Startup-företaget som digitaliserar avfallsbranschen

Kollect-on-Demand, som erbjuder bokning av avfallstjänster via bolagets digitala plattform, ska modernisera avfallsbranschen genom att underlätta kontakten mellan avfallsentreprenörer och avfallskunder. .

VA - I förrgår: 15:44

Han vill vara snällast i Silicon Valley

Medan kritiken bubblar mot IT-jättar som Facebook och Google väljer Marc Benioff, vd och grundare av Salesforce, en helt annan strategi. Han bygger istället sin framgång på att bli snällast i Silicon Valley. .

VA - I förrgår: 15:47

Avhoppade Google-bossen: ”Vi måste uppfostra AI bättre”

Vi får den AI vi förtjänar är avhoppade Googlechefen Mo Gawdats budskap: ”Många chattbottar har fått stängas ned för att de har blivit mobbare. Det beror på att människor har lärt dem.” .

VA - I förrgår: 14:50

Svenskarna spenderar mindre på julklappar i år

Undersökningen visar också att 86 procent av svenskarna saknar ett maxtak för julutgifterna. .

VA - I förrgår: 14:19

Pokémon Go:s utvecklare och chipjätten i samarbete kring AR-brillor

Niantic och Qualcomm ska skapa AR-glasögon för 5G.  .

VA - I förrgår: 13:55

Fördelar och fallgropar: Här är allt du behöver veta om löneväxling

Det är hett med löneväxling just nu. Men vad innebär det egentligen? Hur fungerar det?

VA - I förrgår: 13:52

EU backar Sverige i handelskonflikten med Kina

EU står i full solidaritet på Sveriges sida i konflikten med Kina efter kinesiska hot om att begränsa handeln. .

VA - I förrgår: 13:20

Studie: Kineser oroade när Kina ökar övervakning och insamling av biometrisk data

Deltagarna i studien var mest oroliga över att den biometriska id-datan skulle kunna hackas eller läckas på andra sätt .

VA - I förrgår: 13:00

Efter granskningen – Hövding ändrar sin marknadsföring

Att en Hövding airbag-hjälm skulle vara säkrare än de traditionella hjälmarna grundar sig i forskning, från en enskild rapport.  .

VA - I förrgår: 11:44

Domaryrket förde Märit Bergendahl till Palestina

Som domare i det svenska rättsväsendet finns många möjligheter att göra olika saker, utöver den dömande uppgiften. Det är Märit Bergendahl ett bra exempel på. I sin domarroll har hon bland annat haft uppdrag som lärare och deltagit i internationellt arbete.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.