PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 10 December, 06:56

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 09:06

Kanonstart för börsens nya fastighetsbolagDet skånska fastighetsbolaget K-Fastigheter, med vd och grundare Jesper Karlsson i spetsen och Baldergrundaren Erik Selin som styrelseordförande, storägare och mentor, började i dag handlas på Stockholmsbörsens mid cap-lista. Kursen stack iväg närmare 40 procent jämfört med teckningskursen på 105 kronor.  Inför noteringen gjorde K-Fastigheter en nyemission på 788 miljoner. Emissionen tillförde 6.500 nya ägare.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
fastigheter, Jesper Karlsson, Baldergrundaren Erik Selin, Stockholmsbörsens, fastigheters, Öresund, Stockholmsbörsen, Göteborg, Mälardalen, Jacob Carlsson, Nyhetsbyrån Direkt, Jacob Karlsson, Hässleholm, Köpenhamn, Selin, Jörgen Näther, Fast Holding AB, Lägst Volym, Sälj Högst Lägst, Volym Tid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kanonstartför , börsensnya , fastighetsbolag
PrivataAffärer - 01 sep 16 kl. 12:57

Elekta tar revansch på blankarna

Med ett resultat klart bättre än väntat och något högre orderingång tar Elekta i delårsrapporten revansch på blankarna som under lång tid satsat på nedgång för aktien. Nye vd:n Richard Hausmann får nu en kanonstart för ett av börsens mest baissade....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Proffsens favoritfonder i 43 kategorier

Nedan följer en sammanställning över de fonder som har fått högst snittbetyg i en mängd olika fondkategorier. Endast fonder som finns till försäljning i Norden är inkluderade. Kategori Fond Aggressive Allocation First Eagle Amundi International Asia ex-Japan Equity Mirae Asset Asia Sector Leader Equity Asia Fixed Income Matthews Asia Fds Asia Credit Opps Asia Equity JPM Pacific Equity Cautious Allocation Invesco Pan European High Income Greater China Equity Vontobel mtx China Leaders Commodities Broad Basket Vontobel Dynamic Commodity Consumer Goods and Services Sector Equity Robeco Global Consumer Trends Equities Convertibles Lazard Convertible Global Emerging Markets Equity Nordea 1 – Emerging Stars Equity Emerging Markets Fixed Income Neuberger Berma

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Norska daytraders favoritaktie är svensk

Den kundkategori som Nordnet kallar för ”aktiva professionella kunder” eller daytraders omsatte värdepapper för nästan 4 miljarder norska kronor under november. Och den mest omsatta aktien var faktiskt svensk. Det handlar om krisbolaget Starbreeze.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Veckan späckad med makrobesked

På onsdag klockan 09.30 publicerar SCB inflationssiffror för november.  KPIF-inflationen i Sverige väntas ha stigit till 1,6% i november, enligt Infront Datas prognosenkät.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

SPP gör alla fonder fossilfria

– För att minska den globala uppvärmningen och klara 1,5-gradersmålet krävs en kraftfull omställning mot en fossilfri värld. Klimatfrågan är en ödesfråga och finansbranschen spelar en nyckelroll i omställningen och för att målen i Parisavtalet ska uppnås. Som investerare ska vi bidra på det sätt vi kan.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Moberg Pharma rasar på börsen

Moberg Pharmas läkemedelskandidat MOB-015 har uppnått det primära målet i en fas 3-studie vid behandling av nagelsvamp. Även viktiga sekundära behandlingsmål uppges ha uppnåtts. Studien omfattande 365 patienter med mild till måttlig nagelsvamp fick daglig behandling i 48 veckor.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Här är måndagens aktierekar

Jefferies International sänker sin rekommendation för Telia till behåll från köp. Riktkursen sänks till 40,90 från 49,20 kr. Aktien stängde på just 40,90 kr på fredagen.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Fler tror på starkare boprisutveckling

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 43 i december jämfört med 42 i november. Av de tillfrågade tror 60 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 57 procent förra månaden, medan 17 procent tror på fallande priser, jämfört med 15 procent föregående månad. SEB noterar att hushållens förväntningar på bostadspriserna är stabila på en relativt hög nivå.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Tre aktier att köpa

Ett köp i Allgon kommer med en cyklisk risk och obligationsräntan på nästan 7 procent indikerar också att räntemarknaden ser en hög risk i bolaget, menar Börsveckan. Men med ett rörelseresultat som ökar 16 procent på ett konservativt antagande om en ebitda-marginal som inte stiger, tillsammans med möjligheter till avyttring och vidare renodling av verksamheten och så småningom fler förvärv, är Allgon köpvärd inom kategorin högriskaktier. Utbildningsbolaget Academedia har haft ett par utmanande år inom vuxenutbildning med fallande volymer.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Ericsson betalar 10 miljarder i mutförlikning

Det totala bötesbeloppet för Ericsson landar på 10,1 miljarder kronor, något som täcks fullt ut av den avsättning om 11,5 miljarder kronor som bokades i det tredje kvartalet 2019. Justitiedepartementet lät meddela förlikningen i ett pressmeddelande på fredagskvällen. ”I dag har den svenska telekomjätten Ericsson erkänt års långa kampanjer av korruption i fem länder för att förstärka greppet om telekommunikationsmarknaden”, sade den amerikanska åklagaren Geoffrey Berman.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

DI: Möjligheterna i Gränges större än nedsidan

”Det är mycket som kan gå fel när man gör stora affärer och investeringar. Men sett till Gränges tillväxt de kommande åren och att aktien i dag värderas till cirka 10 gånger nettovinsten, vilket är ungefär en tredjedel lägre än genomsnittet på Stockholmsbörsen, är möjligheterna till kurslyft kommande åren större än nedsidan”, skriver tidningen i analysen under vinjetten ”Veckans aktie”.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.