VA > Ekonomi

Friday, 13 December, 02:22

VA - 29 nov 19 kl. 09:12

Jobbar chefer idag lika mycket som 1951?Veckans avsnitt av Påobbetpodden gästas av Lena Lid Falkman, som forskar inom Ledarskap och Retorik på Handelshögskolan. Bland annat diskuterar vi det här med kontorslandskap, var presterar man egentligen bäst? Och jobbar vi mer eller effektivare i dagens arbetsliv, än vi gjorde 1951? .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Påobbetpodden, Lena Lid Falkman, Ledarskap, Retorik, Handelshögskolan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jobbar, chefer, idag, likamycket som , 1951
SR - 24 feb 15 kl. 18:50

I Stockholm jobbar män lika mycket - oavsett ursprung

Utrikesfödda män i Stockholm har relativt lätt att få jobb – lika lätt som svenskfödda män. Det visar nya siffror från Stockholms stad..

IDG - 05 sep 14 kl. 11:51

Så jobbar Centerns it-avdelning inför valet

CIO Sweden fortsätter bevakningen av partiernas it-chefer. Idag intervjuar vi Centerpartiets ekonomi- och it-chef Håkan Granlund. .

SvD - 05 mar 16 kl. 10:00

Moderna chefer – atleter som klarar ett Vasalopp

Från putande magar till atleter med uthållighet. Idealen har förändrats och lett till att många chefer idag satsar hårt på träning och lopp där de presterar långsiktigt. Att de samtidigt visar upp sig för omvärlden är ingen slump, menar forskaren Janet Johansson..

Världen Idag - 02 apr 14 kl. 00:01

Dela lika eller välja själva?

TCO presenterade i dagarna sin årliga rapport av det så kallade pappaindex. Syftet med pappaindex är att mäta hur stor andel av föräldradagarna som papporna tar ut. När föräldrarna delar dagarna helt lika blir index 100.

SmålandsPosten - 05 jul 14 kl. 09:05

Byggare jobbar för högtryck i Uppvidinge

Företagen bygger ut, kommunen bygger nytt och privatpersoner bygger till. Det är högtryck i byggbranschen i Uppvidinge just nu och byggföretagen har svårt att hinna med. – Det är riktigt högtryck, konstaterar Jimmi Olsson, kommunens näringslivsutvecklare och säger att det måste vara unikt med så mycket nybyggnation i en kommun av Uppvidinges storlek.

Världen Idag - 12 dec 14 kl. 00:00

Stå upp för allas lika värde

Fraser som "alla människors lika värde" och "vi gillar olika" syns och hörs allt oftare. Redan i förskoleåldern lär sig barn att "alla människor är lika mycket värda", och man talar om vikten av att vara inkluderande och ha en öppen inställning mot olika slags människor. Tolerans, mångfald och respekt är ord som ofta används, och ingen ska lämnas utanför.

Världen Idag - 24 apr 16 kl. 00:01

Känslan av att detta är ett lika farligt läge som 1980-talet bekräftas av en sovjetisk flygveteran.

April har hittills inneburit de säkerhetspolitiskt kanske farligaste veckorna i Europa sedan Ukrainakrigets inledning – med flera högriskincidenter i Östersjön inom loppet av några dagar. De stora svenska medierna har dock valt att i stället fokusera på Miljöpartiets haverier. De är väl mer lättbegripliga, men jag vill starkt ifrågasätta att de är lika allvarliga som händelserna i Östersjön.

Världen Idag - 04 maj 16 kl. 00:01

Blir någon kränkt av att kallas ”han”, är det säkert lika illa att bli kallad för ”man”, ”karl” eller ”son”.

Det gäller att smida medan järnet är varmt. Det välkända talesättet syftar på att metall­ens formbarhet kräver mycket hög temperatur. Kallnar det bara något krävs mångdubbelt större kraft; något naturligtvis alla smeder vet.

Världen Idag - 20 nov 19 kl. 11:30

S: ”Allas lika värde viktigare än frälsning”

Det är bra att människor blir frälsta, men att stå för alla människors lika värde är viktigare. Det menade Sara Waldenfors (S) i en het debatt om Alphakurser och äktenskapsteologi under kyrkomötet i Uppsala. På onsdagen röstades förslagen om ökat Alphafokus i Svenska kyrkan ner..

Världen Idag - 20 nov 19 kl. 11:30

S-profil: ”Allas lika värde viktigare än frälsning”

Det är bra att människor blir frälsta, men att stå för alla människors lika värde är viktigare. Det menade Sara Waldenfors (S) i en het debatt om Alphakurser och äktenskapsteologi under kyrkomötet i Uppsala. På onsdagen röstades förslagen om ökat Alphafokus i Svenska kyrkan ner..

Fler nyheter från VA

VA - 11 timmar sedan

Inga framsteg i mötet mellan Tele2/Com Hem och Telia – TV4 fortsatt nedsläckt

Tele2 och Com Hems träff med Telia under torsdagen för att diskutera sändningsrättigheterna för TV4-kanalerna och C More har inte resulterat i några framsteg. Det framgår av ett pressmeddelande. .

VA - 11 timmar sedan

Färre spelare – trots större spelåtkomst

Spelinspektionen har släppt en rapport över svenskarnas spelande under 2019, det första året efter att den nya spellagen trätt i kraft. .

VA - 11 timmar sedan

Mitel effektiviserar möten med ny AI-lösning

Genom starka partnerskap med bland annat Google och Amazon Web Services levererar Mitel sömlösa UC- och kontaktcenterlösningar baserade på avancerad AI-arkitektur. Med sin nya möteslösning vill Mitel bidra till effektivare möten. .

VA - 12 timmar sedan

Donald Trump hånar Greta Thunberg: ”Chill Greta, Chill!”

Igår utsågs Greta Thunberg till ”Person of the year” av Time Magazine. Nu hånas hon av USA:s president. .

VA - 12 timmar sedan

Därför ska du investera i din hemmamarknad på sikt

”Med över 20 år på nacken vet vi att vår placeringsfilosofi fungerar”. Det säger Markus Larsson, vd och förvaltare på det finlandssvenska fondbolaget Fondita vars fokus ligger på fondförvaltning av mindre och medelstora bolag på den nordiska och europeiska aktiemarknaden.  .

VA - 14 timmar sedan

Topp tio – hetaste aktierna i Norden just nu

Veckans Norden topp 10 består av sju svenska, en norsk, en dansk och en finsk aktie. .

VA - 15 timmar sedan

Sveriges utsläpp av växthusgaser minskar

Mellan 2017 och 2018 minskade utsläppen av växthusgaser i Sverige med nästan två procent. Det visar färsk statistik från Naturvårdsverket. .

VA - 15 timmar sedan

Saudi Aramco fortsätter rusningen

Saudi Aramcos börsrusning fortsatte på torsdagen, dagen efter att det statliga bolaget noterades på den inhemska Tadawul-börsen i Riyad, med att ånyo rusa börsplatsens maximala 10 procent i öppningen. .

VA - 16 timmar sedan

Årets Bil-ägaren: ”Det här är framtidens bil”

Tomas Strand älskar bilar. Hans personliga bilresa har kantats av körglädje och tagit honom från bensinslukande sportbilar till den senaste älsklingen: Årets Bil-vinnande elbilen Jaguar I-PACE. .

VA - 17 timmar sedan

Svagt uppåt på torsdagsbörsen – ståljätten i täten

Stockholmsbörsen visar en lätt uppgång i den tidiga handeln på torsdagen.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.