PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 15 December, 17:32

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 08:41

Swedbank: Bostadsköpkraften steg under tredje kvartaletBoindex för riket som helhet steg till 117 under tredje kvartalet från 115 föregående kvartal, vilket innebär att köpkraften förbättrats och att hushållen behöver lägga mindre av sin disponibla inkomst på boendet. Köpkraften beskrivs som fortsatt god, där hushållen i genomsnitt lägger 26 procent av sin disponibla inkomst på boendet. ”Att köpkraften generellt sett är god betyder inte att alla har ekonomiska möjligheter att köpa en bostad. Det är fortsatt mycket svårt för ensamstående och unga att skaffa en bostad på många orter, i synnerhet i storstäderna”, säger Swedbank och sparbankernas privatekonom Arturo Arques. Boindex för småhus steg till 117 från 114 föregående kvartal, medan indexet för bostadsrätter steg marginellt, till 118 från 117.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbank, Arturo Arques

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, Bostadsköpkraften, stegunder tredje kvartalet
Affärsvärlden - 15 dec 17 kl. 09:58

Swedbank: Bostadsköpkraften steg under tredje kvartalet

Bostadsköpkraften, som Swedbank Boindex mäter, steg något under tredje kvartalet. Det skriver Swedbank i ett pressmeddelande..

SvD - 28 apr 16 kl. 09:24

Bostadsköpkraften fortsätter sjunka

Under första kvartalet fortsatte priserna på småhus och bostadsrätter i storstadsregionerna att stiga samtidigt som räntan för första gången på 17 kvartal var oförändrad. Tillsammans med en ökad amorteringsbenägenhet fortsatte därmed bostadsköpkraften att sjunka ytterligare under första kvartalet..

DI - 02 nov 15 kl. 08:38

Silf/Swedbank: Inköpschefsindex steg i oktober

Inköpschefsindex för den svenska industrisektorn steg till 53,5 i oktober från 53,3 månaden före..

DI - 02 okt 17 kl. 08:32

Silf/Swedbank: Industri-PMI steg till 63,7

Inköpschefsindex för den svenska industrisektorn steg till 63,7 i september, från oreviderade 54,7 månaden före.  .

DI - 28 mar 18 kl. 08:52

Swedbank: Boindex indikerar prisstabilisering

Bostadsköpkraften, som Swedbank Boindex mäter, steg under det fjärde kvartalet, till följd av sjunkande priser på bostadsrätter. Det skriver Swedbank i ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 27 okt 16 kl. 10:13

Bomarknaden bromsar in uppger Swedbank

Bostadsköpkraften sjönk marginellt under tredje kvartalet, och har därmed minskat fyra kvartal i rad drivet av ökade amorteringar. Försämringen är helt hänförlig till bostadsrätter där priserna dessutom steg med 4 procent. På småhusmarknaden kompenserades de ökade amorteringarna av en prisnedgång på 4 procent..

DI - 25 sep 17 kl. 09:35

Trendbrott för köpkraften på bostadsmarknaden

För första gången på sju kvartal ökade den svenska bostadsköpkraften, enligt det senaste boindexet från Swedbank. Skälet är bland annat något sjunkande priser på bostadsrätter..

SvD - 24 aug 16 kl. 10:19

Bomarknaden bromsar in

Bostadsköpkraften steg marginellt under andra kvartalet efter två kvartal med kraftiga tapp. Sjunkande priser på småhus och bostadsrätter i kombination med något sjunkande räntor och stigande disponibelinkomst motverkade mer negativa faktorer som ökade amorteringar..

Cornucopia - 13 dec 14 kl. 10:10

Swedbank definerar om boindex så fler "har råd att bo"

Swedbank har definierat om sitt boprisindex. Tidigare innebar index 100 att 15% av bruttoinkomsten gick till boendet, men nu har man definierat om indexet till att 30% av disponibel inkomst ska gå till boende i normalläget. Effekten är att acceptabla boendekostnader räknats upp med ca 50% och att Stockholms index gått från negativa 82 till positiva 123, och placeras i mitten trots att Stockholmarna verkar betala högst andel av sin inkomst till boendet.

HBL - 04 jan 14 kl. 10:00

Bostadsköparen är kung i Raseborg

Just nu råder egnahemsköparens marknad i Raseborg. Utbudet är stort och prisnivån har sjunkit, konstaterar Ralf Lindén som fram till årsskiftet var vd för Raseborgs fastighetscentral. Bakgrund Färre och starkare Gruppen av OP-fastighetscentraler har hittills utgjorts av cirka 60 självständiga dotterbolag, helägda av lokala andelsbanker.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 16:17

Kina: Stora framsteg i förhandlingarna med USA

På torsdagen rapporterade Wall Street Journal att Kina och USA var överens om ett avtal där inga nya tullar skulle införas den 15 december och tidigare tullar skulle sänkas, i utbyte mot köp av amerikanska jordbruksvaror. Detta fick världens börser att lyfta på fredagsförmiddagen. Men uppgången kom av sig efter att Donald Trump twittrat att Wall Street Journal har fel i sin rapportering, särskilt om tullarna.

PrivataAffärer - I förrgår: 15:21

Ny Trump-tweet dämpar handelsoptimismen

  På torsdagen rapporterade Wall Street Journal att Kina och USA var överens om ett avtal där inga nya tullar skulle införas den 15 december och tidigare tullar skulle sänkas, i utbyte mot köp av amerikanska jordbruksvaror. Kinas handelsdepartement ska hålla en pressträff på fredagen klockan 15.30 svensk tid.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:15

Trading Direkt: Teknisk analys av OMXS30

Morgonens nyhetsflod bar med sig ras i Immunicum och Hansa Biopharma och rus i First North-listade Diamyd Medical. Efter den tekniska analysen gästade Nyhetsbyrån Direkts makrochef, Mikael Sandbladh, som hjälpte oss förstå framtidens kast i brexitfrågan och vad handelsavtalet mellan USA och Kina egentligen innebär. Teknisk analys Tobbes val: OMXS30 (extra lång!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:23

Hernhag: Fem bolag jag tror på inför 2020

Tom Raffles: Hej! Har du något tips på fem bolag på Mid Caplistan inför 2020?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

De 20 bästa aktierna enligt den ”magiska formeln”

Greenblatts ”En liten bok som slår aktiemarknaden” är något av en klassiker när det gäller finanslitteratur. I boken presenterar han sin ”magiska formel” som ska hjälpa investerare att slå börsen. I korthet går den ut på att investera i bra och billiga bolag.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:34

DNB: Storytels potential större än vad värderingen antyder

DNB menar att Storytel, som en ledande global ljudboksleverantör, gynnas av skiftet från ”transaktionsbaserad” modell för fysiska böcker till en ”accessbaserad” streamingmodell. ”Vår analys indikerar att vi fortfarande befinner oss i ett tidigt stadie av ljudboksstreaming, med en global penetration på lägre än 1 procent (jämfört med musikstreaming på omkring 7 procent)”, skriver DNB Markets. Enligt DNB Markets analys av Storytels cirka 20 marknader, tror banken att ljudboksföretaget kan nå upp till omkring 6 miljoner abonnenter till 2023.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:29

Pareto: Kursnedgång motiverar höjd rekommendation för Assa Abloy

Det skriver Pareto i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare höjer analyshuset sin rekommendation till behåll från tidigare sälj, men med bibehållen riktkurs på 220 kronor. ”Vi gillar den förvärvsdrivna tillväxten och ser möjligheter till framtida marginalförbättringar från effektivitetsförbättringar som ger stöd för en hög värdering”, skriver Pareto i analysen. För det fjärde kvartalet räknar Pareto med en organisk tillväxt om 1 procent följt av 3,1 procent för helåret 2020 till följd av en ökad efterfrågan under årets andra halva.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:03

Sparekonomen: Två julklappar till aktiemarknaden

Stockholmsbörsen öppnade klart uppåt på fredagen efter uppgifter om att Donald Trump godkänt ett så kallat ”fas ett”-avtal med Kina. Det gör att den nya omgången med tullar som skulle träda i kraft på söndag undviks. Samtidigt har de konservativa partiet Tories i Storbritannien med Boris Johnson i spetsen vunnit en tydlig majoritet i parlamentet vilket banar väg för ett ordnat brittiskt EU-utträde.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:09

Pareto: Kursnedgång i Assa Abloy motiverar höjd rekommendation

Riktkursen på 220 kronor behålls dock. ”Vi gillar den förvärvsdrivna tillväxten och ser möjligheter till framtida marginalförbättringar från effektivitetsförbättringar som ger stöd för en hög värdering”, skriver Pareto i analysen. För det fjärde kvartalet räknar Pareto med en organisk tillväxt om 1 procent följt av 3,1 procent för helåret 2020 till följd av en ökad efterfrågan under årets andra halva.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:55

Här är fredagens färska analyser

Pareto Securities sänker sin rekommendation för Getinge till behåll från köp. Riktkursen sänks till 180 från 185 kr. Det framgår av ett marknadsbrev.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.