Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 08 December, 14:57

Dagens PS - 29 nov 19 kl. 08:11

Di råder placerare att avvakta med papperEn dryg månad efter noteringen av gymkedjan Sats Group ryker nu stödköpen efter introduktionen. Aktiens värdering och verksamheten i Danmark oroar nu Dagens industri som sätter rekommendationen avvakta för aktien. ”Aktien noterades i botten av det indikativa kursintervallet på 23,5-28 norska kronor och kursen har efter börsdebuten fallit igenom detta golv till omkring 21 norska kronor. Då har Sats-aktien ändå fått rejält med understöd av investmentbanken ABG som genomfört så kallade stabiliseringsåtgärder, vilket innebär att ABG köper aktier på börsen med syftet att hålla uppe kursen”, skriver tidningen. I Danmark har Sats tagit upp kampen med Fitness World som har en marknadsandel på 46 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sats Group, Danmark, Dagens, Sats, ABG, Fitness World, Fitness DK, Di, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di råder, placerareatt , avvaktamed , papper
Dagens PS - 08 nov 18 kl. 08:13

Affärsvärlden råder placerare: Sälj aktien!

Affärsvärlden varnar generellt för enfastighetsbolag i den senaste utgåvan. Att jaga den här passiva gruppen av bolag till substanspremier är att vara förblindad av kortsiktigt höga utdelningar, bedömer tidningen. Affärsvärlden ger säljråd för fastighetsbolaget Västsvensk Logistik.

DI - 04 jun 12 kl. 07:44

Björn Borg: Di råder att avvakta

Med begränsad potential såväl som risk ser Di ingen anledning att agera kring Björn Borg och rådet blir att avvakta..

DI - 16 apr 15 kl. 07:44

Styrelsen i NSP Holding råder att avvakta bud

Styrelsen i NSP Holding sammanträder på torsdagsförmiddagen för att diskutera det bud som mottogs från Danske Koncept Restauranger den 15 april.Det framgår av ett pressmeddelande..

BT - 21 sep 17 kl. 09:08

Klänning gjord av papper tillverkad i Borås

Kläder gjorda av papper – en omöjlighet? Nej, klänningen på bilden är ett bevis för motsatsen..

YLE - 20 maj 16 kl. 05:46

Borgåbor placerar pengar i bostäder i Lovisa

Det är lönsammare att köpa en placeringsbostad i Lovisa än i Borgå i dagens läge. Borgåplacerare investerar nu i Lovisa. Bostadspriserna på mindre, centralt belägna lägenheter är klart lägre i Lovisa än i Borgå, medan hyresnivån inte är märkbart lägre.

YLE - 09 mar 16 kl. 04:27

Papper från Lojo via Hangö till Paris och London

Vogue, Elle, Marie Claire, Newsweek, House and Garden, nationella upplagor av National Geographic... Listan på internationella tidskrifter som trycks på papper som har tillverkats i Sappis pappersfabrik i Lojo är lång. Träden som blir papper kommer till fabriken i Lojo från ett område som har en radie på 100 kilometer.

Dagens PS - 12 mar 18 kl. 07:01

Proffs råder: ”Spännande aktie med högpotential”

Börsveckan rekommenderar köp av Swedol och Sivers IMA i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Peab, Skanska och Boozt samt lämnar säljråd för Sportamore. Byggbolaget Peab uppvisar fina bolagskvalitéer men möter en allt tuffare bygg- och fastighetsmarknad under de kommande åren.

Dagens PS - 24 sep 18 kl. 07:11

Tips: Här ska du köpa, sälja och avvakta

Börsveckan rekommenderar köp av TF Bank och Bilia samt sälj för danska Ambu i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Hoist, Inwido och finska Oriola. Finansbolaget Hoist har presenterat en rad nyheter som fått aktien att stiga den senaste tiden.

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 11:30

Hernhag: Bästa branscherna för långsiktiga placerare

Fredrik: Hej! Jag avser att spara långsiktigt åt vårt nyfödda barn i fonder. Vad tycker du är lämpligast, vanligt fondkonto eller ISK?

YLE - 15 feb 13 kl. 08:10

Finlands största placerare redo att finansiera centrumtunneln

Finlands största placerare, pensionsförsäkringsbolaget Varma, uppger att bolaget är redo att betala för byggandet av en centrumtunnel. - Det är fråga om den typ av infrastruktur som behövs i huvudstadsregionen så vi stöder projektet utan några särskilda krav, säger Varmas vd Matti Vuoria till Yle Huvudstadsregionen. Det var i går som Yle Huvudstadsregionen berättade att Risto Rautava (Saml) fått signaler om att investerare är intresserade av att betala för en centrumtunnel.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:47

Apotea är årets nätbutik – för sjätte året i rad

Nätapoteket Apotea utses av sajten Prisjakt till årets nätbutik. Företaget har dominerat listan sex år i rad. ”De har lika många vinster i Årets nätbutik som Messi tagit guldbollar”, säger Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern.

Dagens PS - I förrgår: 12:09

Kinneviks portföljstjärna anklagas: ”Stasi-metoder”

Anställda på Zalando anklagar företaget för att använda ”Stasi-liknande” metoder. Men e-handelsjätten, där Kinnevik är största ägare, anklagar studien för partiskhet. Det är forskare vid Humboldtuniversitetet i Berlin, som för en studie lyckats gräva fram vittnesmålen från anställda på e-handelsbolagets huvudkontor i Berlln, skriver Sveriges Radio.

Dagens PS - I förrgår: 11:20

Produktionen kan stoppas för Boeings olycksplan

Boeing kan temporärt behöva stoppa produktionen av 737 Max om det kommer in fler regulatoriska krav eller förseningar kring kommersiellt återupptagande. Det uppges i inskickade dokument från den 18 oktober till amerikanska finansinspektionen, rapporterar Reuters. Samtidigt oroas inte Boeing över att inställda orders för flygplanet kan slå mot intäkterna och resultatet.

Dagens PS - I förrgår: 11:12

Efter vinstvarning: Sportamore-aktie dyker

Sportamore faller som en sten på fredagen sedan bolaget i går kväll lämnat en vinstvarning då man inte längre tror på högre vinst i år jämfört med i fjol. Aktien noterar sin största nedgång någonsin. Sportamores försäljningen under oktober var svagare än väntat och trots bättre utveckling under november kompenserar det inte för kvartalets inledning, uppgav bolaget.

Dagens PS - I förrgår: 11:04

Så mycket tjänar Zlatan på Instagram

Tappa inte hakan men summan är hisnande som fotbollsstjärnan drar in som reklampelare på det sociala mediet. Fotbollsstjärna Zlatan Ibrahimovic, som nyligen meddelade att han blir stor delägare i Söders stolthet Hammarby, vilket gjorde Malmöborna rasande, har tveklöst en framgångsrik influencerkarriär. Bara på Instagram tjänade Malmösonen mer pengar under det senaste året än han gjorde under hela sitt första år som fotbollsproffs i LA Galaxy, konstaterar Café.

Dagens PS - I förrgår: 10:14

Kina: Samarbete med Sverige ska ”begränsas”

Kinas ambassadör Gui Congyou säger att landets handel med Sverige kommer att bli begränsad. Detta ska ske som en reaktion mot Gui Minhai-fallet. För cirka tre veckor sedan delade kulturminister Amanda Lind (Mp) ut Svenska Pens Tucholskypris till den fängslade kinesisk-svenske förläggaren Gui Minhai.

Dagens PS - I förrgår: 10:01

Ubers säkerhetsrapport: 3.000 sexbrott och 9 mord

Äntligen fredag. I veckans sista techbrief kan du läsa om Bloombergs sluga kampanjknep, ett rykte om Samsungs nästa flaggskepp samt Ubers svarta säkerhetsrapport. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Dagens PS - I förrgår: 09:50

SAS kapar julbonus till anställda: ”Smakar illa”

Efter SAS ”icke tillfredsställande” årsrapport skär företaget ner på bonusen till sina anställda. Totalt kapas den med två tredjedelar och anledningen sägs vara pilotstrejken i våras. Årets bonus till de anställda på SAS skulle totalt landa på sammanlagt 100 miljoner kronor, utlovade vd:n Rickard Gustafson förra året.

Dagens PS - I förrgår: 08:15

Han fyller mobilspelens landskap med reklamtavlor

Utomhusreklamjättar som JC Decaux hör till inspirationskällorna när Nordic MTF-listade Adverty siktar på att bli de digitala spelmiljöernas motsvarighet. När varumärken annonserar på reklamtavlorna inne i spelen delar Adverty och spelutgivaren på intäkten. I vilken värld kommer du att se flest reklamtavlor i framtiden?

Dagens PS - I förrgår: 08:23

Tänker du investera i världens största notering?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Teckningskursen för oljejätten Saudi Aramco blir 32 riyal, motsvarar 81 kronor, och det är 1,5 procent av oljebjässen som listas på den inhemska börsen Tadawul.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.