Dagens PS > Ekonomi

Friday, 13 December, 09:51

Dagens PS - 29 nov 19 kl. 08:05

Dundertabben – satte in 150 miljoner till låtsas-vdStressad anställd förde över pengarna som polisen nu befarar är borta med vinden. VD-bluffen skedde i Norge och är sannolikt den största genom tiderna, rapporterar Sveriges Radio med hänvisning till Stavanger Aftenblad. Jättebedrägeriet drabbade ett norskt energibolag i Stavangertrakten. Ett person som utgav sig för att vara vd, vilket en annan person som hävdade att han var bolagets advokat gick i god för, ringde upp ekonomiavdelningen och fick en anställd att i panik föra över 150 norska miljoner kronor till ett konto. Fejk-vd:n uppgav att han befann sig i ett annat land och snabbt behövde summan.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Norge, Sveriges Radio, Stavanger Aftenblad, Stavangertrakten, SR, Israel, Dundertabben, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dundertabben, sattein , 150miljoner till , låtsas-vd
BLT - 19 okt 12 kl. 14:07

Glans satte hysterisk publik i trans

Inga konstigheter. Ungefär så kan Johan Glans dubbla succéshower i Karlskrona sammanfattas. Och allt som behövs är 90 minuters bonnläppshumor.

Expressen - 23 nov 18 kl. 11:10

Bedragare blåste 74-årige Anders på 150 000 kronor

Bedrägerierna mot äldre fortsätter att öka.Bedragarna ringer upp och låtsas vara från banken eller något stort företag för att lura till sig bank-ID eller inloggningskoder.Anders Säbb, 74, fick ett bluffsamtal – sedan länsades bankkontot på 150 000 kronor.

Västerbottens Folkblad - 01 sep 18 kl. 15:45

[PLUS] Misstänks ha låtsas vårda sjukt barn

En man i 40-årsåldern misstänks ha lurat till sig över 150 000 kronor då han fått ut tillfällig....

Aftonbladet - 21 jan 13 kl. 09:42

I dag svär Obama eden ? på låtsas

Satte orden på första försöket. Dottern Sasha, 10: Du klantade inte till det.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

17. Godnattsagor för barn som dricker

Mehran höll ett ljusblått piller i handflatan och tittade ut mot dansgolvet, på Sara som redan hade tagit sitt. Han gillade hur pillren fick folk att röra sig. Hur deras danser öppnade upp något både inom dansare och åskådare och varje rörelse förvandlades till ett läte.

Cornucopia - 13 aug 16 kl. 20:48

Posten medger: Struntar i att leverera paket

Det som alla paketkunder till Posten redan visste har nu erkänts av Postnord själva. Man delar helt enkelt inte ut paket till mottagarna utan låtsas att mottagaren inte var tillgänglig. Jag har själv råkat ut för det i samma minut som en försändelse nådde sista terminalen.

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

13. Godnattsagor för barn som dricker

Vissa dagar, efter vissa telefonsamtal med Mahrokh, var en promenad utan mål det enda som kunde lugna Zohreh. Hon gick bara ut i Tehran och ju längre hon gick desto osynligare kände hon sig. Och ju osynligare hon kände sig, desto lättare blev hennes steg.

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 16 kl. 04:00

Kanalen som Stalin byggde

Vitahavskanalens sluss nummer elva ligger i en otillgänglig skog i norra delen av ryska Karelen. Platsen är en bra utsiktspunkt för den som vill tänka tillbaka på 1900-talets brott mot mänskligheten. En bom spärrar av den sönderfallande träbro som leder till en vaktstuga vid kanalen och slu ssen.

Sydsvenskan - 10 jan 16 kl. 04:00

Kanalen som Stalin byggde

Vitahavskanalens sluss nummer elva ligger i en otillgänglig skog i norra delen av ryska Karelen. Platsen är en bra utsiktspunkt för den som vill tänka tillbaka på 1900-talets brott mot mänskligheten. En bom spärrar av den sönderfallande träbro som leder till en vaktstuga vid kanalen och slu ssen.

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Kommer Brexit bli av efter Johnsons valseger?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Storbritanniens konservativa Tories med premiärminister Boris Johnson får egen majoritet efter torsdagens parlamentsval, rapporterar BBC.

Dagens PS - 1 timme sedan

Jordskredsseger för Boris Johnson i valet

Storbritanniens konservativa Tories med premiärminister Boris Johnson får egen majoritet efter torsdagens parlamentsval, rapporterar BBC. När rösterna för 640 av 650 platser i parlamentet har räknats vinner Tories 358 platser, en ökning med 47 platser. Socialdemokratiska Labour får 202 platser, en nedgång på 59 platser.

Dagens PS - 1 timme sedan

FI-toppen pekas ut som orsak till penningtvätt

FI ser mellan fingrarna på brottsligheten från bankerna, konstaterar penningtvättsexperten Bill Browder. ”För mig framstår det som orsaken till att skandinaviska banker har så stora problem med penningtvätt. Istället för att skicka bankirer i fängelse får de en tillsägelse att inte göra det igen”, säger Bill Browder till SvD, som uppger att Finansinspektionen friat alla banker sedan Erik Thedéen blev generaldirektör för myndigheten.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nu utreder även Sverige Ericsson för mutbrott

En svensk förundersökning pågår mot telekombolaget Ericsson, med vd Börje Ekholm, avseende misstänkta mutbrott. Det bekräftar Riksenheten mot korruption för Dagens Industri och uppger att myndigheten även hjälpt till i den amerikanska utredningen mot bolaget. I förra veckan presenterades en uppgörelse mellan Ericsson och amerikanska myndigheter.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Börsrally i Asien på glada nyheter

Viktig milstolpe i handelskonflikten eldar på börsindexen rejält i regionen. På torsdagskvällen kom beskedet att USA och Kina nu är överens om ett fas 1-avtal. Det här får Asienbörserna att rusa på fredagsmorgonen, svensk tid.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Genombrott för USA och Kina i handelskriget

USA och Kina har kommit överens om villkoren i fas 1-avtalet, som parterna har diskuterat kring under flera månader. Det enda som återstår är en underskrift av Donald Trump. Det rapporterar Bloomberg News som hänvisar till personer med insyn i frågan.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Ferraris elbil kommer tidigast 2025

Italienska lyxtillverkaren Ferrari kommer att släppa en elbilsversion efter 2025 då batteritekniken kräver mer utveckling. Det har vd Louis Camilleri uppgett, rapporterar Reuters. ”Känslan är att elbilen kommer att komma efter 2025.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Kinnevik-vd vill möta Baylan: ”Måste ta sitt ansvar”

Kinneviks vd Georgi Ganev efterfrågar ett möte med Ibrahim Baylan för att diskutera konflikten mellan TV4 och Tele2. Som ansvarig för statliga bolag är Baylan ansvarig för att se till att TV4 hanterar situationen på ett ansvarsfullt sätt, menar Ganev. Kinnevik är huvudägare i Tele2, som i sin tur äger Com Hem.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Greta grejar toppen på Twitter

I går utsågs hon till årets person av Time. Nu kan klimataktivisten Greta Thunberg även inkassera flera topplatser på Twitter. Twitter summer varje år vad svenskar och folk i världen om vilka ämnen som dominerat i det sociala mediet.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Här är börsproffsens 10 aktiefavoriter

Ett av börspappren på topplistan bedöms kunna rusa 77 procent, framgår det. Di.se berättar med hänvisning till Bloomberg om de tio aktierna som får köprekommendationer av samtliga analytiker som bevakar bolagen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.