PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 05 December, 19:15

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 07:37

Här är månadens hetaste aktierAllra bäst har det gått för Anoto som sysslar med lösningar för digitalt skrivande vilket möjliggör överföring av handskriven text till digital form. Aktien har stigit hela 100,9 procent på en månad. I början av november aviserade bolaget en riktad nyemission av 12 miljoner aktier till sydkoreanska Soft Works. Detta brukar normalt sett pressa kursen men nyemissionen skedde till ett högre pris än den aktuella kursen och aktien steg. Senare under månaden fick aktien nytt bränsle då Nerthus Investments flaggat upp till 10,2 procent av aktierna i bolaget.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Anoto, Soft Works, Nerthus Investments, Anotos, Molly, Used By, SBB, Ilija Batljans, Ilija Batljan, Odd Molly, Insight, Starbreeze, Stockholms, Group, SAS, MTG, Pharmaceutical

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är månadens, hetaste, aktier
PrivataAffärer - 30 apr 19 kl. 12:00

Här är månadens hetaste aktier

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index stängde i går på nivån 627,37 vilket är nästan 7 procent högre än för en månad sedan. Men som vanligt var det aktier som gick betydligt bättre och sämre än index. Allra bäst, baserat på måndagens slutkurser, har det gått för Byggmax som stigit 38,1 procent på en månad.

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 06:51

Här är månadens hetaste aktier

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index står i dag närmare 3,5 procent högre än för en månad sedan. Men som vanligt rörde sig enskilda aktier desto mer. Till exempel lyckades fem aktier lyckades stiga mer än 30 procent.

PrivataAffärer - 01 jun 16 kl. 11:33

Här är månadens hetaste aktier

När börsmånaden maj ska summeras kan vi konstatera att Stockholmsbörsens breda index steg 1,65 procent. Men ett stort antal aktier gav tvåsiffrig avkastning under månaden....

PrivataAffärer - 02 maj 18 kl. 07:02

Här är månadens hetaste aktier

Aprilbörsen dominerades av kvartalsrapporter och det breda OMXSPI steg hela 3,2 procent under månaden. Men som vanligt fanns det aktier som steg betydligt mer än index....

PrivataAffärer - 28 feb 14 kl. 11:02

Månadens hetaste aktier

Småspararna dumpade lastbilsaktier samtidigt som köplistan domineras av flera klassiska folkaktier. Det visar februaristatistiken från Nordnet och Avanza....

PrivataAffärer - 01 aug 14 kl. 06:21

Månadens hetaste aktier

Den aktie som gått bäst på börsen under juli har stigit över 300 procent. Men det finns även andra bolag som gått starkt i sommarhettan....

PrivataAffärer - 29 aug 14 kl. 08:26

Månadens hetaste aktier

Trots oro i omvärlden ökade småspararnas aktiehandel rejält under augusti. Särskilt verkstads- och råvaruaktier lockade....

PrivataAffärer - 01 mar 19 kl. 06:58

Här är månadens hetaste aktier

Allra bäst gick det för butiksinredningsbolaget ITAB som i dag står drygt 69 procent högre än för en månad sedan. Bakom uppgången ligger bland annat att Svolder vid förra månadsskiftet ökade innehavet i ITAB. Bolaget släppte dock en svag delårsrapport i kombination med att vd:n avgick vilket fick aktien att falla tillbaka något.

PrivataAffärer - 01 aug 18 kl. 07:37

Här är sommarens hetaste aktier

Allra mest steg Bioarctic som början av månaden Bioteknikbolaget presenterat positiva resultat från fas 2b-studier för sin läkemedelskandidat mot tidig Alzheimer. Aktien steg då hela 250 procent på en dag och fortsatte sedan stiga. Och trots att aktien fallit tillbaka över 40 procent den senaste veckan summeras månadens uppgång på 292 procent.

PrivataAffärer - 05 okt 18 kl. 13:33

Här är veckans hetaste aktier

Börsen inledde förvisso veckan med stigande index i spåren av förra helgens Nafta-uppgörelse mellan USA och Kanada som fick den globala riskaptiten att öka. Mitt på dagen på onsdagen noterades faktiskt OMXS30 på rekordnivåer. Men glädjen blev kortvarig då en artikel från Bloomberg på onsdagseftermiddagen antydde att penningtvättshärvan med Danske Bank skulle kunna växa till andra nordiska banker.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Sparekonomen: Hälsotesta fondsparandet inför 2020

Börsen har gått extremt starkt och världsindex är upp med 34 procent sedan årets början. Trots det ser Frida Bratt positivt på börsen under nästa år. En global indexfond kan vara en bra bas i sparandet, men hon råder samtidigt spararna att göra en hälsokontroll av de nuvarande fondvalen.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

SAS: Värsta aktiesänket på tio år

Läs även: Ungefär som väntat för SAS SAS-rapporten, som togs emot olika av analytikerkollektivet. Sydbanks analytiker Jacob Pedersen sade i en intervju med Ritzau att framtidsutsikterna lämnar övrigt att önska. ”Hur kan det vara så att dessa rejäla resultatframsteg i fjärde kvartalet vänder till stora minskningar i första kvartalet?

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Väder på avvägar trycker upp elpriset

Det genomsnittliga spotpriset i Norden i november var drygt 20 procent högre än snittet för månaden under de senaste fem åren, och strax över 10 procent högre än snittet för de senaste tio åren, enligt en rapport från det nordiska elhandelsbolaget Entelios, en av Nordens största renodlade elleverantörer till företagsmarknaden. Om nederbörden i Norden kommer västerifrån, eller snarare från sydväst från Atlanten, och träffar Langfjella i Sydnorge och sedan fortsätter åt norr och nordöst i fjällområdena, blir det jackpot i vattenmagasinen i fjällen. Men så såg det inte ut under november då regnmolnen kom från söder och i stället träffade låglandet öster om Langfjella.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

SCB: Här stiger villapriserna mest

Mellan de två senaste tremånadersperioderna (sep-nov jmf med jun-aug) redovisas stigande priser i 13 av Sveriges 21 län. Den största prisuppgången på länsnivå redovisas i Kronobergs och Uppsala län med 6 procent, följt av Jönköpings län med 5 procent. Sjunkande priser redovisas i sex län, som mest med 3 procent i Jämtlands län.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Tre nya köprekar bland torsdagens analyser

SEB Equities höjer sin rekommendation för Peab till köp från behåll. Riktkursen höjs till 95 från 88 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Euronext köper två tredjedelar av elbörsen Nordpool

Företagsvärdet (enterprise value) för hela bolaget är 850 miljoner norska kronor, motsvarande cirka 880 miljoner svenska kronor, uppger Euronext i ett pressmeddelande. Euronext kommer att bli partner med de nordiska och baltiska operatörer som för närvarande äger Nordpool. Dessa kommer att behålla en andel om 34 procent via ett gemensamt holdingbolag.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Ungefär som väntat för SAS

I resultatet ingår jämförelsestörande poster om -130 miljoner kr (-33) vilket innebär att det rapporterade resultatet före skatt landade på 1.096 miljoner kr. Analytikerna i Infront Datas sammanställning med bidrag från fyra analytiker hade inte räknat med några jämförelsestörande poster, varför snittestimatet för det rapporterade resultatet före skatt låg på 1.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Ericsson: Mutförlikning nära i USA

Det svenska telekombolaget har redan gjort en avsättning om 1,2 miljarder dollar för väntade böter och bötessumman verkar landa i linje med avsättningen, enligt nyhetsbyrån. Ett avgörande ligger nära framåt i tiden och en förlikning kan komma att aviseras redan under denna vecka, skriver Bloomberg News, efter att en åklagare i fallet, Brian Benczkowski, på onsdagen sagt under en konferens att ”ett fall som snart når sitt avgörande” kommer öka justitiedepartementets totala återbäringar till FCPA till 1,6 miljarder dollar. FCPA – eller Foreign Corrupt Practices Act – är en amerikansk myndighet som utreder oegentligheter och korruption runt utländska bolags affärer.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Störste ägaren sålde allt i Karnov

Det framgår av ett meddelade från Carnegie som hanterade transaktionen. Aktien i Karnov stängde på 53:50 kronor på onsdagen, vilket innebär att rabatten i placingen landade på 8,4 procent. Den sålda posten motsvarar cirka 19,9 procent av aktierna i bolaget.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Två köpvärda aktier – och två du kan vara utan

Tidningen rekommenderar köp i Vostok New Ventures och gör bedömningen att investmentbolaget har en spännande portfölj med stor potential. Risken anses dock vara mycket hög. ”Vi sätter en riktkurs på 80 kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.