PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 07 December, 01:10

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 07:46

Spararna återvände till börsen i november”En stark börs, positiva signaler från handelsförhandlingarna mellan USA och Kina samt försiktigt positiv industridata från Tyskland, har fått privatspararna att återvända till börsen”, skriver Avanza. Enligt Avanzas preliminära statistik gjorde privatspararna 188.500 affärer per dag i november. Det är en ökning med 25 procent jämfört med samma månad i fjol och en ökning med 3 procent jämfört med oktober. ”Köpen i SEB står för hälften av månadens totala nettoköp i aktier.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Kina, Tyskland, Avanza, Avanzas, SEB, Swedbank, Finansinspektionens, Johanna Kull, Hoist, Resurs, Swedol, Momentum, Powercell, Frida Bratt, Nordnet, Ratos, Jonas Wiströms, Nordnet Mest, Seb Swedol, Sobi, International Petroleum Corporation, Hembla, Hemfosa, Sbb Dometic, Eqt Skf, Spotify, Avanza Mest, Finance Nordea, Sbb Volvo, Eqt Sas, Saab, Skanska, Ssab

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spararna, återvändetill , börseni , november
VA - 29 nov 19 kl. 08:58

Privatspararna återvände till börsen i november – säljlistan toppas av Swedol

”Köpen i SEB står för hälften av månadens totala nettoköp i aktier. Här är det tydligt att spararna försöker bottenfiska, en trend som vi även sett i Swedbank-aktien hela året.”  .

BT - 22 jan 14 kl. 09:18

Neurokirurgen som återvände från de döda

På morgonen den 10 november 2008 vaknar den amerikanske neurokirurgen Eben Alexander tidigt med svåra smärtor i ryggen. Några timmar senare ligger han på intensiven i coma, och läkarna finner något så sällsynt som bakteriell hjärnhinneinflammation. Inga antibiotika hjälper.

SR - 25 nov 15 kl. 07:39

Huvudmannen återvände till attentatsplatserna

Den man som pekas ut som den som planerat och styrt attackerna den 13 november ser ut att ha återvänt till attentatsplatserna efter dåden..

BT - 10 dec 14 kl. 10:26

Aktiefonder lockade i november

Nysparandet i fonder uppgick i november till 3,6 miljarder kronor. Efter oron på aktiemarknaderna i oktober återvände spararna till aktiefonder. Nysparandet i den kategorin uppgick till 3,1 miljarder kronor, enligt siffror från Fondbolagens förening.

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 14 kl. 10:29

Aktiefonder lockade i november

Nysparandet i fonder uppgick i november till 3,6 miljarder kronor. Efter oron på aktiemarknaderna i oktober återvände spararna till aktiefonder. Nysparandet i den kategorin uppgick till 3,1 miljarder kronor, enligt siffror från Fondbolagens förening.

SvD - 10 dec 14 kl. 10:26

Aktiefonder lockade i november

Nysparandet i fonder uppgick i november till 3,6 miljarder kronor. Efter oron på aktiemarknaderna i oktober återvände spararna till aktiefonder. Nysparandet i den kategorin uppgick till 3,1 miljarder kronor, enligt siffror från Fondbolagens förening..

BT - 09 okt 14 kl. 17:56

Stockholmsbörsen backade ännu mer

Stockholmsbörsen fortsatte på torsdagen ner för fjärde dagen i rad. OMXS-index sjönk med 0,6 procent. Skandalföretaget Eniro hotas enligt Svd.

Nyheter 24 - 01 dec 13 kl. 19:36

Soldat erkände att han hade ätit tunga och hjärta – åtalas för mordÄr de kannibaler?

FRANKRIKE. Den före detta franska soldaten, Jérémy Rimbaud, 26, som tjänstgjorde i Afghanistan erkände att han hade ätit en mans tunga samt hjärta, skriver The Telegraph.Den 15 november bröt sig Rimbaud in hos den 90-årige mannen och slog honom i huvudet med en järnstång innan han plockade ut organen med en kniv.

BT - 30 apr 14 kl. 12:08

Valborgssjunk på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjunker försiktigt under valborgsmässoaftons handel. De ledande Europabörserna ligger också nära nollstrecket. OMXS-index har vid 12-tiden backat 0,3 procent till 442,4.

E24 - 09 maj 16 kl. 03:28

Uppåt för Tokyobörsen

Tokyobörsen öppnade uppåt på måndag, bland annat sedan New York-börsen steg efter att investerare återvände till marknaden efter en semestervecka..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Stark amerikansk jobbstatistik

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

”Ansträngd värdering” bakom H&M-familjens minskning i Hexagon

Det säger Ramsburys investeringschef Johan Vögeli till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen, dagen efter det blivit känt att H&M-familjen Perssons investeringsbolag sålt 3 miljoner aktier i mätteknikbolaget under november. ”Vi tycker att Hexagon är ett jättefint och välskött bolag och aktien är fortsatt spännande. Bolaget är välpositionerat inför framtiden med sitt högteknologiska innehåll.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Proffsinvesterare spår global recession inom fem år

”Även stigande statsskulder och en låg ekonomisk tillväxt oroar institutionella investerare världen över”, skriver Funds Europe. I och med att statsskulder fortsätter att stiga är nästan 90 procent av de institutionella investerarna oroliga att det kommer att ha en väsentlig påverkan på den globala ekonomin. Över 80 procent menade på att de förväntar sig en global finansiell kris inom de nästkommande fem åren, skriver Funds Europe.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Vapentillverkare höjer vinstprognos

Sent på torsdagskvällen rapporterade American Outdoor en försäljning och en justerad vinst för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret som överträffade analytikernas snittförväntningar, skriver tidningen. Samtidigt höjde bolaget sin försäljningsprognos för helåret till 680-700 miljoner dollar, från 630-650 miljoner dollar. Det var högre än analytikernas snittförväntningar, som låg på 639 miljoner dollar, enligt FT.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Hernhag: Fem högriskaktier med tillväxtpotential

Erik: Hej Marcus! Om du skulle köpa 5 stycken högriskaktier med tillväxtpotential inför 2020. Vilka blir det då?

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Spararnas amerikanska favoritaktier

Beyond Meat hade en fantastisk kursresa efter introduktionen i maj och var som mest upp 839 procent (234,9 dollar) jämfört med introduktionskursen på 25 USD.  Sedan gick luften ur aktien. I slutet av oktober föll kursen ytterligare i samband med att inlåsningsperioden gick ut för tidiga investerare och insiders som passade på att ta hem vinsterna.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Morgan Stanley ser potential på medellång sikt

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Getinge till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 163 från 90 kronor. Det framgår av en analys från Morgan Stanley på fredagen.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är fredagens färska aktierekar

SEB Equities inleder bevakningen av Oncopeptides med rekommendationen köp. Riktkursen är 149 kr. Aktien stängde på 131,60 kr på torsdagen.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Auktionsfirman sänker helårsprognosen

Lauritz.com spår nu att intäktstillväxten blir mellan 0 procent och -2 procent, jämfört med tidigare +5 procent till +7 procent. Ebitda-resultatet väntas hamna i intervallet 10-15 miljoner danska kronor, jämfört med tidigare 15-25 miljoner danska kronor.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Förvaltarens fyra bästa småbolag

Den aktie som bidrog allra mest till Carnegie Micro Caps utveckling under förra månaden är Stillfront, upp 34 procent under månaden. Det var inte minst årets tredje kvartalsrapport som visade upp ett justerat rörelseresultat som ökade 80 procent och en omsättningsökning på 64 procent som fick aktiekursen att pekar rakt uppåt. ”Naturligtvis är samtliga dessa siffror hisnande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.