Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 15 December, 20:14

Dagens PS - 29 nov 19 kl. 07:36

Ny lag tvingar banker ta emot kontanterRiksdagen klubbade på torsdagen en ny lag som kräver att banker tar emot kontanter. Av 349 ledamöter röstade 299 för den nya kontantlagen. För Kontantupproret som drivit frågan i flera år är det en viktig seger. Det skriver Kontantupproret i ett pressmeddelande. Riksdagen klubbade i nästan total enighet den nya lag som ålägger banker att tillhandahålla kontantservice i hela landet.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Kontantupproret, Sveriges, Björn Eriksson, Ny, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny lag, tvingar, bankerta , emot, kontanter
Helsingborgs Dagblad - 05 feb 15 kl. 00:45

Lag tvingar kommun ta emot flyktingar

Integrationsminister Ylva Johansson (S) förbereder en lag som tvingar alla kommuner att ta emot flyktingar.
– Fördelningen är orimlig. Vi behöver göra lagändringar för att alla ska ta ansvar, säger hon till Sydsvenskan.

Sydsvenskan - 05 feb 15 kl. 00:45

Lag tvingar kommun ta emot flyktingar

Integrationsminister Ylva Johansson (S) förbereder en lag som tvingar alla kommuner att ta emot flyktingar.
– Fördelningen är orimlig. Vi behöver göra lagändringar för att alla ska ta ansvar, säger hon till Sydsvenskan.

UNT - 19 sep 14 kl. 12:48

FI tvingar banker visa snittränta

Finansinspektionen tvingar bankerna att redovisa vilken genomsnittsränta som låntagarna i banken faktiskt får betala..

BT - 19 sep 14 kl. 12:48

FI tvingar banker visa snittränta

Finansinspektionen tvingar bankerna att redovisa vilken genomsnittsränta som låntagarna i banken faktiskt får betala. - Det är lättare att tjäna pengar när priset är luddigt, säger Malin Omberg på FI.Bankernas listpriser för bolån är missvisande, tycker Finansinspektionen.

SVT - 19 sep 14 kl. 12:52

FI tvingar banker visa snittränta

Finansinspektionen tvingar bankerna att redovisa vilken genomsnittsränta som låntagarna i banken faktiskt får betala. – Det är lättare att tjäna pengar när priset är luddigt, säger Malin Omberg på FI..

DI - 19 sep 14 kl. 08:29

FI tvingar banker redovisa faktiska räntor

Finansinspektionen, FI, är missnöjda med hur bankerna har redovisat listpriser för bolånekunder och föreslår nu att banker ska tvingas redovisa ett snitt av de bolåneräntor som kunderna faktiskt betalar. Det framgår av ett pressmeddelande på fredagen..

BT - 01 jul 13 kl. 09:13

Ny lag tvingar barn besöka föräldrar

En ny kinesisk lag som tvingar barn att besöka sina gamla föräldrar förlöjligas på landets mikrobloggar. Många äldre överges av sina barn som jobbar på annan ort. Medierna har dragit fram extrema fall som en man som lät sin 100-åriga mamma bo i en svinstia.

IDG - 04 apr 12 kl. 13:52

EU-lag tvingar Apple införa två års garanti

Apple har höjt garantitiden på sina produkter till två år för att få företaget i linje med europeisk lag, men inte om problemet sker efter leverans. .

Sydsvenskan - 02 jul 13 kl. 06:30

Ny lag tvingar skolorna ta krafttag mot mobbning

I oktober 2011 tog en 13-årig pojke livet av sig i den lilla staden Otsu i centrala Japan. Pojken hade blivit svårt mobbad av sina klasskamrater, bland annat hade han blivit tvingad att öva på att ta sitt eget liv. Han pressades även till att betala pengar till sina mobbare.

IDG - 11 dec 14 kl. 12:54

Spansk lag tvingar bort Google News


En ny spansk lag gör att Google måste betala de som skriver nyheterna de länkar till. Så de stänger ner sin nyhetstjänst..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 16:40

En dag innan tullarna: USA och Kina tecknar avtal

En dag innan USA:s tullar på handelsvaror från Kina skulle införas har nu parterna enats om ett fas ett-avtal. Detta uppger en Kinas vice handelsminister under en presskonferens.  Julhandeln är räddad för många amerikanska konsumenter.

Dagens PS - I förrgår: 16:40

Kina och USA överens om FAS ett-avtal

En dag innan USA:s tullar på handelsvaror från Kina skulle införas har nu parterna enats om ett fas ett-avtal. Detta uppger en Kinas vice handelsminister under en presskonferens.  Julhandeln är räddad för många amerikanska konsumenter.

Dagens PS - I förrgår: 15:29

Vad är egentligen ”digital vård”?

Många har säkert hört begreppet ”digital vård” förut. Men vad betyder det? Hur ser vården ut i framtiden?

Dagens PS - I förrgår: 13:16

Volvo lastbilars vd kritisk: ”Jobba bort hindren”

Volvo lanserar nu sin första ellastbil för längre sträckor. Modellen är i konceptstadiet och företagets ansvariga går ut med några åtgärder som bör tas för att projektet ska ros i hamn.  Volvo Trucks har tidigare i år börjat sälja ellastbilar för stadsbruk och har nu alltså på allvar satt igång sin satsning på motsvarande lastbilar för längre sträckor.

Dagens PS - I förrgår: 13:00

Per Bolund i blåsväder – anmäls till KU

Per Bolund (MP) anmäls till Konstitutionsutskottet för uttalanden han gjorde i november angående Swedbanks misstänkta penningtvätt. Det är moderaten Mattias Karlsson (M) som gör anmälan då han anser att Bolund som finansmarknadsminister kan ha haft speciell insyn i Swedbank. I en intervju med Dagens Industri 8 november sade finansmarknadsminister Per Bolund följande gällande den amerikanska statens utredning av Swedbank efter misstänkt penningtvätt: ”Vi har en dialog med myndigheter i många länder, däribland USA, och vi tycker inte att man ska varna för mycket eller ha för stor oro för att man skulle gå hela vägen till den typen av sanktioner.

Dagens PS - I förrgår: 11:40

Gård för 100 miljoner överst på tronen

Leder ligan över dyraste försäljningarna. ”Det finns vissa attribut som är mer populära än andra”. Det säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, apropå på bostadssajtens topplista över dyraste objekten i år.

Dagens PS - I förrgår: 11:44

Hon utses till världens mäktigaste kvinna

Tre politiska tungviktare tar pallplatserna när Forbes utser årets mäktigaste kvinnor i världen. Tar sig Greta också in på topp 100-listan? Etta på Forbes lista hamnar Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som varit med i den absoluta toppen på listan flera gånger.

Dagens PS - I förrgår: 10:55

Bloomberg spår ökad H&M-försäljning

Klädjätten H&M lämnar på måndag morgon försäljningssiffror för det fjärde kvartalet. Väntad försäljning enligt Bloomberg konsensus med 14 analytikers estimat ligger på 62.040 miljoner kronor.

Dagens PS - I förrgår: 10:34

Klippläge? Fem rykande aktietips inför nästa år

Även om börsen rusar i dag på positiva nyheter blir det stiltje på aktiemarknaden nästa år, tror proffset. DNB:s aktiechef Thomas Breivik lyfter fram fem nordiska aktier inför 2020, då han för övrigt alltså räknar med att börsen inte är på lika gott humör som i dag, fredag, efter brittiska valet och nyheten om att USA och Kina är överens om fas 1 i handelsavtalet. De fem aktier som åtnjuter aktieexpertens förtroende är säkerhetsbolaget Securitas, kontanthanteraren Loomis, köksinredaren Nobi (alla tre aktierna återfinns på Stockholmsbörsen), lågpriskedjan Europris på Oslobörsen samt läkemedelsbolaget Novo Nordisk på Köpenhamnsbörsen, framgår det på Di.

Dagens PS - I förrgår: 10:11

Ericsson landar 5G-order av Telenor

Telekomjätten Ericsson har fått i uppdrag av Telenor att modernisera och bygga Telenors 5G radio access nätverk. Det rapporterar Bloomberg. Telenor kommer också att använda utrustning från nuvarande RAN-leverantören Huawei för att upprätthålla 4G nätverk och uppgradera till 5G inom olika delar av Norge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.