Skånskan > Opinion

Sunday, 08 December, 17:35

Skånskan - 27 nov 19 kl. 15:22

Nattvandrare på Rosengård ska minska otrygghetenMALMÖ För att öka tryggheten i Malmö gör stiftelsen Nattvandring. nu och Eon gemensam sak för att stödja en ny grupp nattvandrare på Ramels väg på Rosengård.– Vi vill bidra till att Malmöborna känner sig trygga i sin vardag. För att bygga en hållbar framtid samarbetar vi på Eon med nattvandring.nu kring ytterligare en nattvandringsgrupp, säger Marc Hoffman, vd vid Eon Sverige.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Rosengård, MALMÖ För, Malmö, Nattvandring, Eon, Ramels, Malmöborna, Marc Hoffman, Eon Sverige, Skanska, Övertorneå, Ystad, Janne Lundholm, Hussein Monzer, Rosengårdsgruppen, Edina Fljugaj, Vänskapsföreningen, Skåne, Augustenborg, Seved, Rose-Marie Carlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nattvandrare, Rosengårdska , minska, otryggheten
Kristianstadsbladet - 14 nov 18 kl. 09:00

Otryggheten i Östra Göinge har ökat: Lika hög som i Rosengård

Otryggheten i Östra Göinge har ökat, trots att få utsätts för brott. Det visar polisens årliga Trygghetsmätning. Otryggheten hamnar lika högt som i Rosengård.

GT - 12 mar 18 kl. 07:00

Nattvandrare möts av droger och vapen

Efter att allt fler boende uttryckt sin oro över att vistas ute om kvällarna startades Nattvandrarna i Tynnered. En av de som vandrar för ökad trygghet i området är Annelie Brandt, 45. – Det är mycket ungdomar ute som dealar droger och genomför skadegörelse, säger hon.

Barometern - 13 jan 16 kl. 06:00

Nedskärningar hindrade nattvandrare på nyårsafton

Inga nattvandrare eller tjänstemän fanns ute på nyårsaftonen. Socialförvaltningen har valt att minska projekt med föreningar som skapade trygghet..

Skånskan - 31 jul 16 kl. 21:44

FC Rosengård räddat av stolpen i slutminut

Malmö Tabelltvåan FC Rosengård behövde vinna över serieledarna FK Karlskrona för att minska avståndet mellan lagen. Trots att Rosengård hade övertag i andra halvlek slutade matchen 0-0.
– Jag tycker ändå att vi visar att vi är det bättre laget i dag, säger FC Rosengårds tränare Malik Sesay.

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 11 kl. 11:17

Nattvandrare på dagtid

Nattvandrarna slår ett slag för verksamheten på lördag den 10 september då de kommer att synas även dagtid. Syftet är att informera, skapa möten och samtal, och förhoppningsvis få fler vuxna att engagera sig.Stiftelsen nattvandring.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 21:43

MP: Trängselskatt ska minska bilismen

Malmö Utökad kollektivtrafik, trängselavgift och supercykelstråk är några av Miljöpartiets förslag i ett omfattande trafikpolitiskt program för att minska biltrafiken i Malmö.Antalet bilar måste minska om vi ska klara av att nå klimatmålen och minska utsläppen, slår Miljöpartiet fast.
– Det finns ett stort antal bilar som släpper ut en stor mängd avgaser.

Skånskan - 08 jun 19 kl. 08:00

Svag förbättring i utsatt område

MALMÖ Malmö har fortsatt tre särskilt utsatta områden men polisen, Malmö stad och andra aktörer ser en positiv utveckling under det senaste året.
Dessutom får man under året en förstärkning med drygt 70 färdigutbildade poliser och en del civilanställda.– Vi säger inte att allt är bra men vårt gemensamma arbetet har lett till en mindre social oro och fler ingripanden mot narkotika och den grova kriminaliteten, säger Erik Jansåker, lokalpolisområdeschef för Malmö söder.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nattvandrare ska minska våldet i Djurås

I fredags kväll patrullerade vuxna gatorna i Djurås.
? Nu hjälps vi åt att göra Djurås tryggt, säger kommunalrådet Sofia Jarl, c, som tog initiativet tillsammans med centerordföranden Anki Enevoldsen..

Skånskan - 02 nov 18 kl. 06:00

”Ungdomarna behöver bara en kram”

HÖRBY EvaMärta Granqvist, ersättare för Vänsterpartiet i fullmäktige, är förfärad över Cecilia Bladh in Zitos kommentarer om otryggheten i byn.
– Hon skrämmer bort arbetskraft, turister och företag från kommunen, säger hon.EvaMärta Granqvist, Ingeborg Ekstrand och Tiger Ingeborgsson möter upp på Skånskans redaktion i Hörby för att ge sin syn på Cecilia Bladh in Zitos (SD) kommentarer om att det har blivit otryggare i Hörby, och att hon undviker att gå ute ensam på kvällarna.

Skånskan - 06 nov 18 kl. 16:54

Kommun och polis lovar trygghet

Skurup I förra årets trygghetsmätning kom det fram tre områden som bekymrade invånarna i Skurup. Nu prioriterar kommunen och polisen på ökad trygghet och på narkotika- och trafiksituationen.Medborgarlöftena har tagits fram genom dialog med invånarna och en trygghetsmätning som genomfördes förra året.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Föreslår att det skapas fler fotbollsplaner

HÖRBY Ett medborgarförslag har lämnats in om att kommunen ska satsa på rekreation och ungdomar genom att ställa i ordning mindre fotbollsplaner på olika platser.
Nu har kommunstyrelsen besvarat förslaget, och man konstaterar att det redan finns fotbollsmål på gröningarna på flera håll i Hörby tätort.I medborgarförslaget skriver förslagsställaren att det hade varit bra om kommunen byggde små fotbollsplaner.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tjurasjö tillgänglig på omdebatterat vis

höör I dagarna avslutas arbetet med trappan ner till Tjurasjö, en trappa som varit och är föremål för debatt.
Farhågorna har varit att trappan, som leder upp till närliggande gata, ska innebära en trafikfara. Kommunens tjänstepersoner menar att placeringen inte utgör något risk i nuläget.

Skånskan - 2 timmar sedan

Läkemedelsbristen drabbade Svalövsbo

SVALÖV
I somras blev det brist på läkemedel över hela landet. Det drabbade även en patient i Svalövs kommun som medicinerades med litium och det innebar att personen fick problem.
Denne mådde psykiskt dåligt och blev sängliggande i långa perioder.

Skånskan - 45 minuter sedan

EU-domstolen tafsar på pensionerna

Den som trott att det svenska pensionssystemet enbart är en nationell angelägenhet, vi utformar systemet, finansierar det och sätter upp lagreglerna, får tänka om. EU-domstolen har gett Sverige bakläxa på två områden när det gäller den så kallade garantipensionen, den som utgår till dem som haft låg eller ingen pensionsgrundande inkomst och som genom garantipensionen får ett grundläggande stöd.
En gång talades det om att subsidiaritetsprincipen skulle vara avgörande för hur beslut skulle fattas inom EU.

Skånskan - 45 minuter sedan

Statens smitnota

Runt om i landet har kommuner ställt upp solidariskt och tagit ansvar för den asyl och flyktingpolitik som regering och riksdag har beslutat. Några kanske såg en chans att få hyresgäster till sina tomma kommunala bostäder. Andra hade en övertro på att de nya invånarna skulle gynna tillväxt och sysselsättning.

Skånskan - 4 timmar sedan

Kvinna rånad på pengar och mobil

En 23-årig kvinna blev utsatt för ett rån i centrala Malmö natten till söndagen.En vän till kvinnan ringde polisen och berättade att 23-åringen vid 03.30-tiden blev utsatt för ett rån mellan Triangeln och Spångatans busstation.

Skånskan - 12 timmar sedan

Nu har Yangtorp öppnat portarna

Helgreportage Det kinesiska templet Yangtorp har öppnat för allmänheten. Hit kommer enskilda och bussresor för att få en inblick i den fantastiska men udda byggnaden.FAKTA YANGTORP
Yangtorp är 12.

Skånskan - 20 timmar sedan

Redhawks föll efter straffar

ISHOCKEY Malmö Redhawks har det tungt och på lördagen kom lagets femte raka nederlag i SHL efter strafförlust, 0-1, hemma mot Linköping HC.– Inget skönspel från vår sida, men någonstans var vi tvungna att hitta bättre vägar och komma ut starkare i defensiven eftersom vi släppt in för många mål över en ganska lång period, konstaterade tränaren Peter Andersson i C Mores direktsändning.
– Vi var kompaktare, lite starkare med vår tredjegubbe samt i mitten av banan och tog hand om vårt slott på ett bättre sätt.

Skånskan - 22 timmar sedan

Pepparkakshuset – eldprov i köket

Att baka ett eget pepparkakshus till jul vore ju mysigt – om inte väggarna blev så sneda, skorstenen hamnade på trekvart och taket rasade in redan vid lucia. Men lugn. Om du följer pepparkaksproffsets tips så kommer husbygget att gå bra i år.

Skånskan - 23 timmar sedan

32-åring ny ägare till kedjehus i Höör

Höör Olivia Magnusson, 32 år, från Åkersberga har köpt kedjehuset på adressen Norrevärnsgatan 30C i Höör av säljaren Hans Jörgen Karlbrand. Köpesumman blev 1 600 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i november 2019. Byggår för huset är 1991 och boarean är 103 kvadratmeter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.