DI > Ekonomi

Saturday, 22 February, 01:04

DI - 27 nov 19 kl. 05:04

Uppåt i Japan och nedåt i KinaEn billigare yen, rekordnivåer på börserna i New York samt fortsatt optimism om handelssamtalen USA-Kina hjälper börsen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Japan, Kina, New York, USA-Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppåt i Japanoch nedåt i , Kina
BT - 10 nov 14 kl. 08:23

Bistert möte Japan-Kina

Att Japan och Kina är i luven på varandra märktes tydligt när ländernas ledare träffades i samband med Apecs toppmöte i Peking. Men de verkar ha enats om en "het linje". Om premiärminister Shinzo Abe och president Xi Jinping kände någon entusiasm kring mötet dolde de den väl när de bistert skakade hand framför kamerorna i Folkets stora hall i den kinesiska huvudstaden.

NSD - 26 sep 12 kl. 04:45

Japan-Kina FN-samtalar om öbråket

Utrikesministrarna från Japan och Kina vidhåller sina länders anspråk på den lilla ögrupp som de två länderna ligger i konflikt om, uppger diplomater efter samtal i FN på tisdagen..

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 12 kl. 04:47

Japan?Kina FN-samtalar om öbråket

Utrikesministrarna från Japan och Kina vidhåller sina länders anspråk på den lilla ögrupp som de två länderna ligger i konflikt om, uppger diplomater efter samtal i FN på tisdagen. Bråket trappades upp sedan också Taiwan trätt in på scenen. En stor grupp taiwanesiska patrullbåtar eskorterade på tisdagen fyrtiotalet fiskefartyg in i havsområdet som öarna ligger i..

UNT - 10 nov 14 kl. 07:08

"Het linje" på gång Japan-Kina

Japan och Kina tänker upprätta en het linje för tvister till havs, i hopp om att förbättra ländernas relationer..

SvD - 10 nov 14 kl. 07:08

”Het linje” på gång Japan-Kina

Japan och Kina tänker upprätta en ”het linje” för tvister till havs, i hopp om att förbättra ländernas relationer. Det säger Japans premiärminister Shinzo Abe efter ett mycket uppmärksammat samtal med Kinas president Xi Jinping vid sidan av Apecs toppmöte i Peking..

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 14 kl. 07:16

"Het linje" på gång Japan—Kina

Japan och Kina tänker upprätta en "het linje" för tvister till havs, i hopp om att förbättra ländernas relationer. Det säger Japans premiärminister Shinzo Abe efter ett mycket uppmärksammat samtal med Kinas president Xi Jinping vid sidan av Apecs toppmöte i Peking. Träffen var den första mellan Kinas och Japans ledare på tre år..

BT - 10 nov 14 kl. 07:08

"Het linje" på gång Japan-Kina

Japan och Kina tänker upprätta en "het linje" för tvister till havs, i hopp om att förbättra ländernas relationer. Det säger Japans premiärminister Shinzo Abe efter ett mycket uppmärksammat samtal med Kinas president Xi Jinping vid sidan av Apecs toppmöte i Peking. Träffen var den första mellan Kinas och Japans ledare på tre år.

SVT - 10 nov 14 kl. 07:30

”Het linje” på gång Japan-Kina

Japan och Kina tänker upprätta en "het linje" för tvister till havs, i hopp om att förbättra ländernas relationer..

UNT - 10 nov 14 kl. 08:23

Bistert möte Japan-Kina

Att Japan och Kina är i luven på varandra märktes tydligt när ländernas ledare träffades i samband med Apecs toppmöte i Peking..

SvD - 10 nov 14 kl. 08:23

Bistert möte Japan-Kina

Att Japan och Kina är i luven på varandra märktes tydligt när ländernas ledare träffades i samband med Apecs toppmöte i Peking. Men de verkar ha enats om en ”het linje”..

SvD - 21 aug 15 kl. 16:01

Japan: Kina måste sluta manipulera marknaden

Japans finansminister Taro Aso varnade på fredagen Kina för att fortsätta manipulera sin valuta..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Viruset lägger en våt filt över Asien

HONGKONG Ledarna i Peking hävdar att de ekonomiska effekterna av utbrottet av coronaviruset kommer vara begränsade..

DI - 2 timmar sedan

Toalettpappersrånet visar vad som gått snett i Kina

Tidigt i måndags morse stormade två maskerade män in i en butik i Hongkong. Efter att ha hotat personal med knivar satte de iväg med bytet,.

DI - 2 timmar sedan

Kaférivalerna röker fredspipa – och blir sambor

Panini flyttar in hos Espresso House i början av mars, och blir därmed del av kedjan som ägs av Tysklands rikaste familj..

DI - 2 timmar sedan

Arcam höjer ribban efter amerikanska jättens uppköp

Med en industriell ägare som GE ska det tidigare börsnoterade 3D-printingbolaget Arcam omvandlas från att vara ett snabbväxande….

DI - 2 timmar sedan

Wells Fargo når förlikning efter skandalen – betalar 3 miljarder dollar

Wells Fargo har nått en förlikning med amerikanska justitiedepartementet (DOJ) och finansinspektionen (SEC) i fallet som rör bankens….

DI - 3 timmar sedan

Fedchef: Federal Reserve borde bli mer transparenta

Fed bör vara mer transparenta och släppa mer information efter policymöten för att i högre grad kunna forma marknadens förväntningar. .

DI - 3 timmar sedan

En ny verklighet för alla i näringslivet

”Klart är att banker kan användas som vapen i den nya typ av hybridkrigföring som ersatt traditionella drabbningar på slagfältet.”.

DI - 4 timmar sedan

Varningen: Så kan en cyberattack leda till finanskris

Ett angrepp mot banksystemet kan utlösa panik och leda till så stora skador på ekonomin att det utlöser en ny finanskris. .

DI - 4 timmar sedan

WSJ: Saudiarabien överväger att bryta oljealliansen med Ryssland

Rysslands ovilja att gå med på ytterligare produktionsbegränsningar för att möta den minskade efterfrågan i coronavirusets spår riskerar….

DI - 4 timmar sedan

Tunga nedgångar på USA-börserna – Microsoft och Apple backar

Osäkerhet kring effekterna av coronaviruset sätter sin tydliga prägel på Wall Street på fredagen, sedan kinesiska myndigheter ökat antal….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.