Skånskan > Opinion

Thursday, 23 January, 18:52

Skånskan - 24 nov 19 kl. 19:26

Ett hållbart alternativ till Black FridayMalmö Årets stora shoppinghögtid, Black Friday, är snart här. Inför dagen lockar butikerna med chocksänkta priser under hela veckan.
Men inte alla vill delta. Som en motpol till och protest mot shoppingdagen arrangeras numera White Monday, på initiativ av ett Malmöföretag.Black Friday.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Black Friday, Årets, Friday, White Monday, Malmöföretag, Thanksgiving,  Black Friday, USA, Sverige, Black Week, Black Weekend, Malmöbaserade, Repamera AB, Emmaus, Frida Dunger Johansson, Emmaus Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett hållbart, alternativtill , Black, Friday
DI - 10 timmar sedan

Asos: Black Friday-rekord bakom försäljningsökning

Asos sista fyra månader för år 2019 blev med stöd av en rekordhög Black Friday-försäljning lyckade..

Supermiljöbloggen - 20 nov 17 kl. 17:26

Istället för Black Friday och konsumtionshets – idag är det White Monday

På fredag inträffar Black Friday, en av överkonsumtionens inofficiella högtidsdagar. Nu går svenska företag och organisationer samman för att minska köphetsen.  Black Friday kallas dagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving när butikerna lockar med super-rea, och det inte sällan blir kaos på grund av hetsen för att göra sig ett klipp.

Supermiljöbloggen - 16 nov 18 kl. 16:05

Kritiska röster höjs mot Black Friday

Nära hälften av svenskarna uppger att de tänker handla under Black Friday, uppger Svensk Handel. Samtidigt växer kritiken mot köphysterins högtid.  Handeln förutspår ökad försäljning även i år, med uppemot 25 procent.

YLE - 19 nov 18 kl. 13:35

Black Friday närmar sig – men många protesterar med alternativ till konsumtionsfesten: "White Monday är vad vi tror att är framtiden"

Julhandeln koncentrerar sig till december i Finland, men november börjar bli allt viktigare för handeln på grund av kampanjer som Black Friday. Den amerikanska konsumtionsfesten Black Friday har ändå orsakat motrörelser som erbjuder alternativ till konsumtionshysterin..

Dagensanalys.se - 22 nov 16 kl. 13:10

7 heta tips från Prisjakt hur gör de bästa Black Friday klippen – vilka saker rabatteras mest och minst

Den 25 november infaller Black Friday, fenomenet som de senaste åren växt sig allt större i Sverige. Allt fler handlare har erbjudanden under reahögtiden och konsumenterna förväntar sig att kunna göra stora fynd. Samtidigt är det lätt att förvillas av de röda priserna, utan att ifrågasätta hur smarta köpen egentligen är.

Dagensanalys.se - 14 nov 18 kl. 12:57

”Handeln är på tårna och vi bedömer att Black Friday kommer att fortsätta att växa kraftigt”

Årets Black Friday inträffar 23 november och är handelns näst viktigaste försäljningstillfälle under året. Nästan 4 av 10 handlare räknar med en ökad försäljning och bland konsumenterna planerar 47 procent att handla under Black Friday. Totalt beräknas dagen omsätta mellan 6,3 och 6,6 miljarder kronor.

Dagensanalys.se - 21 nov 17 kl. 11:31

Vad är Black Friday?

Black Friday, denna notoriska shoppingdag när vi ser amerikaner rusa in i butiker och slita och slåss för att få tag på de bästa erbjudandena. Nu börjar vi även i Sverige se reklam för Black Friday-rabatter. Men vad är egentligen Black Friday?

Skånskan - 22 nov 18 kl. 16:49

Black friday – handla men handla klokt

Håhåjaja. Så är den sedvanliga debatten igång, den om att vi bör ha dåligt samvete som tar Black friday på allvar och vill nappa på handelns olika erbjudanden och lockpriser. Ett tecken i tiden är att årets julklapp påstås vara det återvunna plagget, vilket det inte kommer att bli.

Dagensanalys.se - 16 nov 16 kl. 08:37

Black Friday förväntas slå nya rekord – så här optimerar du din e-handel

Black Friday och stormen till e-handeln har tagit fart och etablerat sig på även den svenska marknaden. Criteo, som arbetar med datadriven och beteendebaserad annonsering, har gjort en djupdykning i de svenska konsumenternas köpaktivitet för Black Friday och Cyber Monday de senaste fyra åren. Baserat på data från över 150 svenska e-handlare och varumärken framgår det att online-försäljningen under Black Friday ökar kraftigt, medan Cyber Monday saktar ned.

Dagensanalys.se - 18 nov 16 kl. 12:16

Black Friday lika stort som Julhandeln

Black Friday har blivit ett tydligt startskott för julhandeln och intresset växer för varje år. CupoNation har frågat svenskarnas om deras shoppingbeteende och förväntningar. I enkäten svarar 72 procent av onlinekonsumenterna att de är på jakt efter erbjudanden inom kategorin mode och accessoarer, följt av elektronik och smartphones på 59 procent ”Vi ser att mode och accessoarer är en fortsatt populär kategori och under åren har fler och fler modebutiker vi samarbetar med börjat satsa stort på Black Friday.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Mobilen borta i butiken

ESLÖV En kvinna blev av med sin mobil när hon handlade en affär på Vångavägen. Det var under onsdagsförmiddagen som kvinnan, enligt en polisanmälan upptäckte att telefonen var borta, när hon precis lämnat den..

Skånskan - 2 timmar sedan

Togs för knark

ESLÖV En 21-årig man misstänks för narkotikabrott sedan en polispatrull stoppat honom och en kompis vid Rönnebergavägen vid 17.30 på onsdagen. När poliserna kontrollerade de båda tyckte de att den ene uppträdde nervöst och undvikande.

Skånskan - 2 timmar sedan

Inbrott på Din-X-macken

LÖBERÖD Under natten hade Din-X-macken på Brahevägen i Löberöd besök av tjuvar som tog sig in i ett låst lagerutrymme. Ägaren kontaktades av en person som kom på två personer när de var inne. De lämnade på en moped.

Skånskan - 2 timmar sedan

Tjuvar hos idrottsförening

ESLÖV Någon tog sig under natten mot torsdagen in i Trollenäs IF:s lokaler där man gjorde inbrott i kiosken. Ett fönsterjalusi bröts upp och gärningspersonen kröp in i kiosken. Det var under morgonen okänt vad som stulits, men det finns en film från en övervakningskamera som polisen ska studera..

Skånskan - 2 timmar sedan

Eslöv får bara liten del av Christellakrav

ESLÖV Eslövs kommun har förlikats med barnomsorgsföretaget Christella, som man legat i en långvarig fejd med om felaktiga debiteringar och för lite utförd barnomsorg. Eslöv nöjer sig med att få 70 000 kronor av de 271 000 man tidigare krävt.Skånskan har tidigare rapporterat om att Eslövs kommun ansåg att Christella fått för mycket i ersättning för den pedagogiska omsorg de bedrivit.

Skånskan - 3 timmar sedan

Nya ägare till hus i Blentarp

Blentarp 2 500 000 kronor fick Johan Olofsson, 40, och Katarina Espenkrona, 31, ge för huset på Hasselvägen 3 i Blentarp. Huset är byggt 1979 och har en boyta på 199 kvadratmeter. Köpet från säljaren Kristina Friberg och Andreas Olsson blev klart i januari 2020.

Skånskan - 4 timmar sedan

Man ofredar myndigheter

Malmö En man greps på onsdagen misstänkt för att ha via mejl eller brev ha ofredat flera olika myndighetspersoner. Mannen misstänks för olaga förföljelse. Utredningen leds av åklagarkammare..

Skånskan - 4 timmar sedan

Bråk ledde polis till knark

Malmö Vid tiotiden på onsdagsförmiddagen fick polisen in larm om bråk eller höga röster i en bostad på Lundavägen. En patrull skickades till adressen, och grep en 30-årig man misstänkt för olaga hot mot kvinnan.
Vid den efterföljande husrannsakan hittade polisen dessutom stora mängder narkotika, så mycket att det överskrider gränsen för grovt narkotikabrott..

Skånskan - 4 timmar sedan

142 kvadratmeter stort hus i Höör sålt

Höör Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Brisvägen 3 i Höör av My Upmark och Mattias Johansson. Nya ägare är Jeanette och Rickard Dahlvig, 46 och 48 år. Priset blev 3 350 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i januari 2020.

Skånskan - 5 timmar sedan

Maskiner stals på bygge

Malmö Strax efter lunch i fredags tog sig okända personer in på en byggarbetsplats på Annebergsgatan och stal ett flertal verktyg ur en container. Bland annat försvann två tigersågar, diverse mätinstrument och en bärbar dator..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.