Sydöstran > Nyheter

Sunday, 08 December, 17:31

Sydöstran - 24 nov 19 kl. 16:00

Förpestande segregation föder kriminalitetSegregation bäddar för kriminalitet. För stort flyktingmottagande riskerar skapa segregation, men det bortser inte från faktum att segregation är problemet, oavsett etniciteter..
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förpestande, segregation, föder, kriminalitet
Expressen - 30 nov 19 kl. 07:15

Nix, Löfven, segregation förklarar inte gängvåldet

Statsministern har faktiskt fel, inte bara om invandring och kriminalitet, utan även om segregation och kriminalitet. Forskare har visat att bostadsområde under uppväxten inte har någon märkbar påverkan på benägenheten att senare begå våldsbrott, skriver Mattias Lindberg..

Politologerna - 03 mar 17 kl. 07:30

Segregation och arbetsmarknadsintegration – vad spelar utbildningsnivåer för roll?

Det här inlägget är författat av Adam Josefsson och Anders Sundell, och bygger på Adams masteruppsats i statsvetenskap. Efter de senaste årens stora flyktinginvandring är arbetslösheten bland invandrare en stor samhällsutmaning. Förutom de samhällsekonomiska kostnaderna av arbetslöshet innebär det för individen att det blir svårare att komma in i det svenska samhället.

GöteborgsPosten - 14 sep 13 kl. 20:00

Segregation och bostadsbrist skapar kriminalitet

Vi tror inte att problemen i Biskopsgården, Hammarkullen och andra områden är relaterade till varken etnicitet eller nationalitet. Det handlar i stället om det utanförskap, segregation och nyinrättade fattigdom som en ansvarslös politik har skapat, skriver David Lindh (SD)..

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 15 kl. 04:00

Svar om stadensbostäder

Att Jonas Esbjörnsson och (S) är oroliga för Landskronahem kan jag förstå, det är jag och mitt parti också.Vi är det av olika anledningar. SD är det för soliditeten, bolagets utveckling och det stora framtida underhållsbehovet.

Regeringen - 06 apr 18 kl. 10:46

Ny möjlighet för ideella föreningar och stiftelser att söka medel för att minska och motverka segregation

I dag, fredagen den 6 april träder två nya förordningar om statsbidrag för att minska och motverka segregation i kraft. Bidragen administreras av myndigheten Delegationen mot segregation och är riktade till ideella föreningar och stiftelser samt kommuner och landsting..

Sydsvenskan - 09 aug 16 kl. 18:00

Kriminalitet eller politisk protest? Så säger forskningen om bilbränderna

Starka samband med segregation och annan brottslighet..

Helsingborgs Dagblad - 09 aug 16 kl. 18:00

Kriminalitet eller politisk protest? Så säger forskningen om bilbränderna

Starka samband med segregation och annan brottslighet..

YLE - 09 okt 14 kl. 11:50

"Bygg bostäder i Centralparken!"

Helsingfors har lyckats bra med segregationspolitik, jämfört med Amsterdam. Det säger Tom Biaudet (SFP) som sitter i bostadsnämnden i Helsingfors. Bostadsnämnden besökte nyligen Amsterdam med avsikt att bekanta sig med olika sociala boenden.

Blekinge Läns tidning - 03 nov 18 kl. 05:00

Nu blir det en tydligare inriktning på arbetet mot segregation

Åren framöver blir det en både tuffare och tydligare attityd i Karlskronas arbete med att minska segregationen i kommunen. Med ett stöd på 28,5 miljoner kronor från Delegationen mot segregation ska man bli bättre på att undvika systemfel när skolor, bostäder och samhällsservice planeras..

BT - 02 sep 14 kl. 00:35

Inga bostäder för Bostäder om V stänger dörren

Mannen som blivit ett hus var i Borås igår. Bostadsminister Stefan Attefall (KD) valde dock att satsa sin tid i staden på att besöka något väsentligen större än de 25 kvadratmeter stora frihetsbygget som han har fått ge namn åt, nämligen AB Bostäders 200 studentlägenheter i Simonsland och vid Kungsleden. Men säg den glädje som består.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 45 minuter sedan

21-årig rappare dog av slaganfall

Sydöstran - 45 minuter sedan

Sverige trea i skidskyttestafetten

Sverige slogs länge om segern i damernas skidskyttestafett. Men Norge kopplade segergreppet när Hanna Öberg brände tre skott i liggande och Sverige slutade trea..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Ny succe för julmarknaden i Kyrkhult

För tre år sedan föddes Kyrkhultstomtarna. En arbetsgrupp på tio personer skapades och gensvaret hos föreningslivet och lokala företagare kom genast. I söndags eftermiddag var det åter dags..

Sydöstran - 30 minuter sedan

21-åriga rapparen Juice Wrld död

Sydöstran - 30 minuter sedan

Vardys målform håller i sig – sänkte Villa

Leicesters formkurva fortsätter att peka stadigt uppåt. Anförda av stekhete anfallaren Jamie Vardy bärgade "The Foxes" åttonde raka segern i Premier League borta mot Aston Villa. 4–1-vinsten gör att Leicester befäster andraplatsen bakom Liverpool..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fransk flört ger hopp om fred i Ukraina

Den ene en politisk novis från nöjesbranschen, den andre en luttrad före detta spion känd för sina järnnypor. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj och Rysslands Vladimir Putin är långtifrån stöpta i samma form – likväl ligger Ukrainakonfliktens öde i deras händer. I morgon möts de för första gången i Paris..

Sydöstran - 1 timme sedan

Mjällby har fått två tunga nej

Mjällby AIF:s jakt på en ny tränare går vidare. De senaste dagarna har klubben fått ge upp jakten på två tilltänkta nyförvärv. Tobias Linderoth som tränare samt Djurgårdskeepern Per Kristian Bråtveit..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.