Cornucopia > Ekonomi

Monday, 24 February, 21:43

Cornucopia - 21 nov 19 kl. 11:12

Läsarna: Stefan Löfven (S) avgår 2020 eller efter valet 2022En förkrossande majoritet av bloggens läsare gör bedömningen att Stefan Löfven antingen avgår nästa år (2020) eller på hösten efter valet 2022. Siffror nedan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Löfven, Stefan Löfven, Drygt, Tankegången

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läsarna, Stefan, LöfvenS , avgår, 2020eller efter , valet, 2022
Cornucopia - 10 jan 19 kl. 13:54

Läsarna: Stefan Löfven blir statsminister - men vill helst se extraval

Läsarnas dom har fallit i gårdagens enkät. De övervägande icke-socialistiska läsarna tror inte att Ulf Kristersson (M) blir statsminister i innevarande talmansrundor, men vill se extraval eller Kristersson bildar regering.
Sankey-diagram över enkätsvaren.

Skånskan - 30 nov 19 kl. 14:07

Källor: Stefan Löfven avgår som S-ordförande år 2021

Inrikes Den nuvarande statsministern Stefan Lövfen kan lämna sitt ordförandeuppdrag i socialdemokraterna under partikongressen 2021, uppger källor till Aftonbladet.De senaste veckorna har inte varit någon dans på rosor för Stefan Löfven. Statsministern har fått motta kritik från alla håll, i spåren av det ökade gängvåldet, partiets usla opinionssiffror och internt missnöje kring januariavtalet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Stefan Löfven: Avgår om alliansens budget vinner med SD-stöd

Omkring 16 på tisdagseftermiddagen väntas Sverigedemokraterna ge besked om hur de ska rösta i budgeten. Då partiet inte har möjlighet att driva igenom sitt eget budgetförslag står alternativen mellan att lägga ned sina röster eller rösta på alliansens budget.LÄS MER: Så rustar SD för nyval - avslöjas i interna mejlStefan Löfven.

Expressen - 11 sep 18 kl. 20:27

Professorn: Då måste Stefan Löfven avgå

Moderaterna påstår att Stefan Löfven borde avgå redan nu – men statsministern vägrar.Enligt Joakim Nergelius, professor i konstitutionell rätt, gör statsministern än så länge inte fel som sitter kvar:– Han kan hävda att han leder det största blocket, han räknar subjektivt med fortsatt parlamentariskt stöd. Men om det kastas om i morgon, eller fredag, och Alliansen blir större kan man med fog hävda att man måste avgå, säger professorn..

BT - 03 dec 14 kl. 11:22

Ericson: "Jag tror att Löfven avgår"

Riksdagsledamoten Jan Ericson (M) från Ubbhult tror att Stefan Löfven avgår i dag. – Jag ser det som en ren utopi att en enda alliansledamot skulle rösta på en rödgrön budget, säger han till BT. Ericson är givetvis på plats i riksdagens plenisal i dag, och lyssnade nyfiket på Oscar Sjöstedts (SD) anförande under morgonen.

BT - 02 dec 14 kl. 01:30

Löfven avgår om Alliansen vinner

Statsminister Stefan Löfven avgår om Alliansens budgetförslag segrar i riksdagen på onsdag. - Jag tänker inte administrera någon annans budget. Det vore korkat helt enkelt, säger han till DN.

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 14 kl. 01:33

Löfven avgår om Alliansen vinner

Statsminister Stefan Löfven avgår om Alliansens budgetförslag segrar i riksdagen på onsdag. — Jag tänker inte administrera någon annans budget. Det vore korkat helt enkelt, säger han till DN.

SvD - 02 dec 14 kl. 01:30

Löfven avgår om Alliansen vinner

Statsminister Stefan Löfven avgår om Alliansens budgetförslag segrar i riksdagen på onsdag..

UNT - 02 dec 14 kl. 01:30

Löfven avgår om Alliansen vinner

Statsminister Stefan Löfven avgår om Alliansens budgetförslag segrar i riksdagen på onsdag..

DI - 02 dec 14 kl. 01:38

Löfven avgår om Alliansen vinner

Statsminister Stefan Löfven avgår om Alliansens budgetförslag segrar i riksdagen på onsdag..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

MÖP-måndag: Anställningsstopp i Försvarsmakten

Försvarsmakten har infört anställningsstopp, eller som det heter ett tilläggsdirektiv om "reducerad personell tillväxt" och att takten i beslutad personell tillväxt behöver anpassas. "Detta innebär att mandaten för anställningar av både civil och militär personal behöver framflyttas. Denna åtgärd ska se som tillfällig och ambitionen är att fortsätta den personella tillväxten så snart ekonomin ger förutsättningar för detta.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Korrektion på de europeiska börserna under morgonen

Morgonen bjuder på en liten korrektion på de europeiska börserna och vinsthemtagningar efter de senaste veckornas smått absurda uppgång. Björnen är tillfälligt tillbaka, tills husse i USA säger sitt i eftermiddag.Björnen.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Varierande nedåt på börserna i Asien - guldpriset upp

Börserna går i varierande grad nedåt i Asien under morgonen, medan guldpriset stiger, och i svenska kronor slår nytt rekord. Öppningen i Europa är osäker, men det kan förstås bli coronapanik på marknaderna.
-2.

Cornucopia - Igår: 17:33

Har ditt företag eller arbetsgivare en handlingsplan för coronavirusutbrott i Sverige?

Med ett utbrott av coronaviruset SARS-CoV-2 i Norditalien, med bland annat vissa transportstopp som åtgärd, så väcks frågan om du som företagare eller som anställd din arbetsgivare har upprättat några handlingsplaner vi ett utbrott i Sverige. Vad kan en arbetsplats göra?
Norditalien.

Cornucopia - Igår: 13:38

Veckan slutade med nytt guldprisrekord - varför investerar man i guld?

Veckan avslutade med ett nytt guldprisrekord - dels högsta intradag och dels högsta dags- och veckostängning. Varför investerar man egentligen i guld, och i så fall hur?50 grams guldtacka.

Cornucopia - Igår: 11:43

Hur ser ditt medicinska preppingförråd och logistik ut?

Ett dagsaktuellt ämne kan vara att titta över det medicinska preppingförrådet, som en del av ditt hushålls krisberedskap. Hur ser det ut hemma - klarar du dig från att tvingas gå till apoteket om du och ditt hushåll åker på 2-3 veckors influensa?
Exempel på hemapoteksförråd.

Cornucopia - Igår: 08:09

Mycket lägre dödlighet i Covid-19 utanför Kina

Det ser ut som att dödligheten (CFR, case fatality rate, andel döda av andelen diagnosticerade) är mycket lägre utanför Kina. Allra lägst är den ombord på det smittade kryssningsfartyget, vilket talar för att CFR i Kina är för högt pga att man diagnosticerar så få, eller pga mängden rökare i Kina.
Ett kryssningsfartyg i hamn i Hobart, Tasmanien.

Cornucopia - I förrgår: 17:35

Undersökning: Ett elbilsmärke högst statussymbol bland svenskarna - högre än Ferrari

Ett elbilsmärke har seglat upp som det som har högst status som bilmärke bland svenskarna enligt en undersökning från Blocket Bilar och YouGov. Elbilsmärket överträffar såväl Ferrari som Porsche, BMW, Mercedes och Volvo.
Inte högst statussymbol längre.

Cornucopia - I förrgår: 14:47

Coronaviruset ger ledtrådar om hur en värld som uppnår klimatmålen kan se ut

Coronavirusutbrottet och lamslagningen av produktion och transporter i Kina har lett till 25% reduktion av CO2-utsläpp i Kina. Effekterna av utslagningen av Kina har ännu inte nått Västvärlden, men ger en ledtråd om hur en värld där klimatmålen ska nås kan se ut - ingen produktion av varor, inga resor, ingen ekonomisk tillväxt och inga jobb att gå till.

För att uppnå klimatmålen måste som bekant den ekonomiska tillväxten upphöra och välståndet i världen måste ner.

Cornucopia - I förrgår: 12:38

Mest extrema uppgången i Nasdaq-100 någonsin - värre än IT-bubblan

SentimentTrader rapporterar på Twitter att den tekniktunga Nasdaq-börsens Nasdaq 100-index nu visar upp den mest extrema uppgången i historien, värre än under IT-bubblan och värre än innan finanskrisen. Denna typ av uppgångar har alltid följts av en kraftig nedgång.
Bullen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.