PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 20 January, 02:14

PrivataAffärer - 20 nov 19 kl. 09:46

Riksbanken: Riskerna för den finansiella stabiliteten har ökatRiksbanken konstaterar att avmattningen i världsekonomin har bidragit till förväntningar om fortsatt mycket låga räntor de kommande åren. Många centralbanker har också gjort penningpolitiken mer expansiv under året. I en sådan miljö kan marknadsaktörerna välja att öka sitt risktagande, vilket kan leda till att tillgångar blir övervärderade och skuldsättningen ökar på ett ohållbart sätt. ”I Sverige medför hushållens höga skulder och sårbarheterna i banksystemet att det svenska finansiella systemet är känsligt för störningar. Det är därför viktigt att motståndskraften i det finansiella systemet ökar”, skriver Riksbanken.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sverige, Riksbanken, USA, Kina, Hushållens, Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, Riskernaför den , finansiella, stabilitetenhar , ökat
Dagens PS - 20 nov 19 kl. 11:09

Riksbanken: Ökade risker för finansiella stabiliteten

Riskerna för den finansiella stabiliteten i Sverige har ökat något sedan i våras. Den bedömningen gör Riksbanken. Centralbanken pekar på att avmattningen i världsekonomin pressat ned ränteförväntningarna.

Ekonomistas - 22 jul 14 kl. 08:40

Riksbanken och den finansiella stabiliteten: Inga medel, därför inget mål

(Debattartikel publicerad under rubriken ”Inga medel, därför inget mål” på Dagens Industris websida 2014-07-21.) Ska Riksbanken ha finansiell stabilitet som mål vid sidan av prisstabilitet? Enligt Carl B Hamiltons debattartikel i Dagens Industri den 17 juli är svaret ja.

Ekonomistas - 10 feb 14 kl. 08:51

Har Riksbanken rätt i att bolånen hotar den finansiella stabiliteten?

[English translation.] Riksbanken kämpar i motvind för att i efterhand rättfärdiga den penningpolitik som, med för hög styrränta, lett till en inflation långt under målet och en arbetslöshet högt över en rimlig långsiktigt hållbar nivå. Det går inte så bra.

Realtid - 20 maj 20 kl. 09:34

"Coronapandemin ökar riskerna för den finansiella stabiliteten"

Riksbanken bedömer att det svenska finansiella systemet för stunden fungerar tillfredsställande. Men om krisen blir utdragen ökar riskerna för den finansiella stabiliteten..

DI - 20 nov 19 kl. 09:38

Riksbanken: Riskerna för den finansiella stabiliteten har ökat

Riskerna för den finansiella stabiliteten har ökat sedan i våras, och det är därför viktigt att motståndskraften ökar..

Affärsvärlden - 20 nov 19 kl. 10:13

Riksbanken: Ökade risker för den finansiella stabiliteten

Riskerna för den finansiella stabiliteten har ökat sedan i våras, och det är därför viktigt att motståndskraften ökar. Det framgår av ett pressmeddelande med anledning av Riksbankens stabilitetsrapport..

DN - 03 jun 15 kl. 00:00

Riksbanken: riskerna i ekonomin stiger

Riskerna i ekonomin har stigit sedan december. Orsaken är dels hushållens stigande skulder, dels att bankerna har för lite kapital i förhållande till sin utlåning. De varningarna ger Riksbanken i sin senaste rapport över den finansiella stabiliteten..

Affärsvärlden - 22 sep 17 kl. 11:31

Draghi: Inte mycket risker mot den finansiella stabiliteten

Det har inte synts mycket risker mot den finansiella stabiliteten i euroområdet. Det finansiella systemet är mycket mer uthålligt nu tack vare reformer..

Affärsvärlden - 07 okt 15 kl. 15:07

ECB-ledamot varnar för hot mot den finansiella stabiliteten

Den ökade volatiliteten på finansmarknaderna, som underblåses av osäkerheten kring Federal Reserves kommande räntehöjning och läget på tillväxtmarknaderna, utgör en stor risk mot den finansiella stabiliteten..

E24 - 11 nov 15 kl. 11:26

Tyska rådgivare: ECB hotar finansiella stabiliteten

Den tyska regeringens oberoende råd bestående av ekonomiska rådgivare varnar för att ECB:s lågräntepolitik skapar "betydande risker mot den finansiella stabiliteten" och att den i slutänden kan hota solvensen hos banker och försäkringsbolag. Det skriver Reuters med anledning av att rådgivarna på onsdagen släppte sin årliga rapport..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.