Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 11 December, 08:02

Dagensanalys.se - 16 nov 19 kl. 20:09

Aftonbladet vill registrera gratisläsarnaNu vill Aftonbladet.se att du ska logga in för att läsa nyheterna. Idén är enkel – att samla på sig så mycket information som bara möjligt för att bättre kunna rikta annonser över hela Schibsteds nätverk. Främsta styrkan är Aftonbladet vars läsare uppgår till en större del av befolkningen i Sverige. Om Aftonbladet och Schibsted lyckas knäcka nöten kan man därefter skryta för annonsörer och mediebyråer att man har lika bra koll som Facebook eller Google.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Aftonbladet, Schibsteds, Sverige, Schibsted, Facebook, Google, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aftonbladetvill , registrera, gratisläsarna
Dagens Media - 15 nov 19 kl. 11:46

Aftonbladet.se testar inlogg för gratisläsarna

Aftonbladet testar möjligheten att införa inlogg för att läsa aftonbladet.se. ”Det är ett uttalat mål från Aftonbladet och Schibsted att ha fler inloggade användare”, säger biträdande redaktören Eric Rosén..

YA - 24 okt 18 kl. 23:59

Lars Mohlin: Gratisläsarna har en konstig världsbild

Jag har skrivit det förr men upprepar mig gärna: Bra journalistik kostar pengar. Så har det alltid varit och så kommer det att förbli. Att internet har skapats gör inte detta mindre sant..

Aftonbladet - 24 jun 12 kl. 08:20

Läsarna: ?Boka alltid en fejkbiljett?

Läsarna om knasiga biljettpriser och hur de reser billigare.

Aftonbladet - 23 aug 13 kl. 12:38

Läsarna: Så kapade vi kilon med succédieten

Läsarna berättar själva om hur de hittat formen.

Aftonbladet - 20 jun 14 kl. 18:08

Läsarna: Så minns vi midsommar 1994

20 år efter bragden i USA – så minns läsarna.

Aftonbladet - 26 sep 14 kl. 21:53

Läsarna: Så minns vi Estonia

Läsarna delar med sig av sina minnen av katastrofen.

Aftonbladet - 25 maj 13 kl. 10:19

Aftonbladet Flip ? En helt ny läsupplevelse i din Ipad

Utvecklad med hjälp av läsarna.

BT - 07 aug 13 kl. 11:37

Tidningar begränsar gratisläsandet

Gratisgenerationens glansdagar kan vara över. I försök att ta igen kraftiga intäktsbortfall börjar nu flertalet tidningar ta betalt på nätet. Men det lär bli sämre innan det blir bättre.

Cornucopia - 04 aug 15 kl. 09:42

Bloggläsarna: SvD bästa stormedia, Aftonbladet sämst

I en sammanfattning av söndagens läsarenkät om bästa respektive sämsta större mediakanal ger bloggläsarna bäst omdöme till Svenska Dagbladet och (föga överraskande) sämst till Aftonbladet. Göteborgs-Posten kommer in näst högst och även Dagens Industri och Sveriges Radio får goda omdömen.

Resultaten är sorterade på ett index som är procent som angivit kanalen som bästa i listan minus procent som angivit den som den sämsta i listan.

Cornucopia - 30 okt 13 kl. 14:01

Aftonbladet erkänner omärkt redaktionell reklam - raderar artiklarna

Schibsted/Aftonbladet har efter min artikel igår, där jag via bloggläsarnas gräv exponerade att Aftonbladet hade omärkt redaktionell reklam i form av artiklar, raderat de två länkade artiklarna. Därmed erkänner man att man syndat. Starkt att på så vis medge fel och rätt agerat av Aftonbladet.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Eric Salama lämnar Kantar

Eric Salama som varit på Kantar i 15 år, varav de senaste som VD lämnar bolaget. Han kommer att vara kvar under första delen 2020 för att lämna över till sin ersättare. Efter det kommer han att kliva in som rådgivare på deltid för att hjälpa både kunder och anställda.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Två ägg: I bråket om TV4 är alla förlorare

Com Hem, Tele2 och Telia har de senaste dagarna bråkat om vem som ska få visa TV4 i sina nät. Än så länge är det ingen lösning i sikte och redan i natt försvinner TV4 från Com Hems hushåll. Sunny: Är det inte för jävligt att de bara kan stänga av TV4 sådär.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Upplev AWS re:Invent 2019

Under AWS re:Invent, och det efterföljande partyt re:Play samlades 65.000 personer från hela världen för att ta del av nyheter, men även en hel del musik och skratt. Här hittar du bilder och filmer från eventet.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Digitala medieköp minskar på bred front

Medieinvesteringarna minskade med 4,2 procent under november, jämfört med samma period föregående år. Månadens vinnare blev mediekategorin radio som uppvisade en positiv tillväxt om 12,9 procent och gjorde sin bästa novembermånad någonsin. Samtidigt backade de totala digitala medieköpen med hela 6,2 procent under månaden.

Dagensanalys.se - Igår: 07:46

Ipsos köper Data Liberation för automatisk rapportering

Ipsos har nyligen köpt engelska Data Liberation för att integreras med Ipsos.Digital. Ipsos kör i full fart mot en komplett plattform för DIY-research.

Dagensanalys.se - Igår: 20:59

Har annonsfria webbläsaren Brave svaret?

Bakom webbläsaren Brave finner vi ett bekant ansikte. Det är nämligen Mozilla-gurun Brendan Eich som varit med att utveckla webbläsaren som ratar annonser och insamling av användardata. När Brave drog igång 2015 var det inte många som trodde på idén.

Dagensanalys.se - Igår: 19:43

Vi trendspanar inför 2020

Snart är det dags att lämna 2019 och fira starten av 2020. Här är en kortversion av alla trender och händelser som vi lär få uppleva under nästa år. 5G i alla mobiler Kommer du ihåg när vi hyllade 3G?

Dagensanalys.se - Igår: 13:45

AWS lockar 65.000 personer till Las Vegas

Nyligen bjöd Amazon Web Services in till sin årliga konferens re:Invent, då 65.000 personer från hela världen samlades för att ta del av nyheter, utbildningar och nätverksmöjligheter. Precis som tidigare år har AWS jobbat med ett stort antal utvecklingsprojekt som alla fick sin officiella presentation under de fyra dagar som re:Invet pågick.

Dagensanalys.se - Igår: 08:23

IKEA är Sveriges högst ansedda företag 2019

Det visar undersökningen Reputation&Trust som tagit tempen. På andra respektive tredje plats hamnar Systembolaget och Spotify. Bland de lägst ansedda hittar vi Lundin Petroleum, PostNord och Ryanair.

Dagensanalys.se - I förrgår: 08:01

Efter 40 ratas du av arbetsgivarna

Om du är äldre än 40 år är det dystra tider som väntar vad det gäller sökandet av jobb. Bakom studien är docenten Magnus Carlsson och nationalekonomen Stefan Eriksson. Sannolikheten att bli kontaktad föll med cirka fem procentenheter för varje tiotal år av åldrande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.