SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 16 December, 09:19

SmålandsPosten - 15 nov 19 kl. 05:30

Tack för mer pengar till skolan – eller?”För vem ska annars göra det kuratorn tidigare gjorde? Vi tror att effektiviseringen har nått vägs ände, och att det inte går att driva lärare ännu lite längre i jakt på någon halv procents effektivisering”, skriver Ellinor Silvudden, Marcus Nilsson, Björn Andersson och Ronnie Johansson från Lärarnas Riksförbund..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Ellinor Silvudden, Nilsson, Andersson, Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tackför , mer, pengartill , skolaneller
Nerikes Allehanda - 26 jan 14 kl. 05:02

Vård och skola har fått mer pengar

Vård, skola och omsorg har inte tagit stryk på grund av skattesänkningarna. Sverige satsar mer pengar på sjukvården och mer pengar på skolan, enligt en rapport som Svenskt näringsliv publicerade i veckan. Ta en titt på exempelvis läsarkommentarerna på na.

TA - 09 apr 14 kl. 11:06

Mer pengar till migration och skola

Dyrare snus, dyrare vin och slut på de breda skattesänkningarna. Mer pengar går i stället till skolan och migrationen, enligt regeringens vårbudget.
Finansminister Anders Borg lyfter i dag fram att det övergripande temat i budgeten är en lite stabilare återhämtning.

YA - 21 okt 14 kl. 06:30

Mer pengar till skola och äldre

Foto: TT
Mer pengar till skola och förskola, gratis hjälpmedel till äldre och sjuka och mer personal i äldreomsorgen. Det är något av innehållet i den budget som S och C enats om.
I morgon tar kommunstyrelsen ställning till budgeten för 2015.

Opinionen.se - 09 apr 14 kl. 10:24

Mer pengar till migration och skola


Dyrare snus, dyrare vin och slut på de breda skattesänkningarna. Mer pengar går i stället till skolan och migrationen, enligt regeringens vårbudget. På en pressträff i dag lyfter Borg fram att det övergripande temat i budgeten är en lite stabilare återhämtning.

BT - 09 apr 14 kl. 10:25

Mer pengar till migration och skola

Dyrare snus, dyrare vin och slut på de breda skattesänkningarna. Mer pengar går i stället till skolan och migrationen, enligt regeringens vårbudget. På en pressträff i dag lyfter Borg fram att det övergripande temat i budgeten är en lite stabilare återhämtning.

Kristianstadsbladet - 09 okt 14 kl. 07:00

"Det krävs mer pengar till skolan"

Foto: Annica Jönsson
Många av de åtgärder som sätts in efter Skolinspektionens kritik kräver ökade resurser till skolan, anser Anders Tell (S).
I tisdags klubbade barn- och utbildningsnämnden igenom de förslag på åtgärder som lagts fram efter Skolinspektionens tillsyn av kommunens samtliga skolor, förskolor, fritidshem och vuxenutbildning.Kritiken som bland annat gällde särskilt stöd och arbetet med nyanlända elever har resulterat i en lång lista på insatser som måste till.

Skånskan - 21 maj 19 kl. 19:14

S lovar ny simhall och mer pengar till skolan

Lund Under Anders Almgrens 13 år som S-kommunalråd har kontrasterna mellan socialdemokratisk och borgerlig politik aldrig varit större, menar han.
Medan den styrande Lundakvintetten planerar besparingar vill Socialdemokraterna storsatsa på skolan och folkhälsan, bygga ett inomhusbad i Dalby och temalekplatser i alla stadsdelar och byar i kommunen.– Det är en rätt typiskt S-budget.

BT - 09 apr 14 kl. 07:39

Mer pengar till skola och migration

Dyrare snus, dyrare vin och slut på de breda skattesänkningarna. Mer pengar går i stället till skolan och migrationen, enligt regeringens vårbudget. På en pressträff under morgonen lyfte Borg fram att det övergripande temat i vårbudgeten, som offentliggjordes i dag, är en lite stabilare återhämtning.

HBL - 28 feb 14 kl. 05:11

Äldrevård: Hemvården får inte mer pengar

Social- och hälsovårdsministeriet presenterar inga konkreta satsningar på hemvården, men däremot många förändringar inom institutionsvården.– Att beslutsfattarna tycker att det är fint att äldre ska bo hemma så länge som möjligt får mig att vilja spy, säger Kerstin Uhtio, som hjälper sin 89-åriga mamma. I höstas berättade regeringen att man ska spara 300 miljoner euro genom att minska institutionsvården av äldre.

Skånskan - 01 mar 17 kl. 01:30

Mer pengar be­hövs

ERWP.fif(0)Över­be­fäl­ha­va­ren Mi­ca­el Byd­én be­höver mer pengar om inte för­svaret på sikt ska för­sämras. Be­tryg­gan­de var att han för­kla­rade att dagens för­svar är starkare än vad det var för ett år se­dan tack vare det till­skott som fempartiöverenskommelsen in­ne­bar.

Trelleborgs Allehanda - 29 okt 19 kl. 09:00

Oppositionen enig: Skolan behöver ännu mer pengar

46 miljoner kronor mer till skolan är inte tillräckligt. Det behövs ännu mer pengar. Det är den samlade oppositionens dom över Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Red Hot Chili Peppers byter gitarrist

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Två anhållna för Malmömord

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Biljettkaos i Skånes kollektivtrafik

SmålandsPosten - 1 timme sedan

"Karlavagnen" får tre nya programledare

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hjortar orsakade ambulansolycka

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fängelsestraff kan vänta efter vulkanutbrott

Var det fel att låta turister besöka den aktiva vulkanen på White Island i Nya Zeeland? Efter det dödliga utbrottet sjösätts nu en utredning – som kan komma att resultera i dryga böter och fängelsestraff..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Studenter i Indien i protest – 100 skadade

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Stopp för sommarens sillamacka i Simrishamn

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Backstjärnan klar för JVM

Ett glädjebesked till Juniorkronorna. Toronto släpper backen Rasmus Sandin till junior-VM i Tjeckien, som startar på annandagen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

SVT/Novus: Förtroendet för Åkesson ökarOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.