Cornucopia > Ekonomi

Monday, 09 December, 04:47

Cornucopia - 14 nov 19 kl. 15:56

Foton: Fort Karl, Fort Oscar och Fort GustavDen fd svenska koloni Sankt Bert (Sankt Bartolomeus, Saint Barthélemy, Saint Barts, Saint Barth, Saint Barths) hade tre fort, som skyddade hamnen och huvudstaden Gustavia. Av dem finns få spår kvar, men de erbjuder fortfarande bra vyer av omgivningen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Karl, Oscar, Fort Gustav, Sankt Bert, Bartolomeus, Barthélemy, Barts, Barth, Barths, Gustavia, Fort Karl, Snäckstranden, Sainkt Kitts, Saba, Saint Eustacius, Lena, Sverige, Gustav, Sankt Berts

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Foton, Fort, Karl, Fort, Oscaroch , Fort, Gustav
Cornucopia - 13 nov 19 kl. 16:17

Foton+film: Världens tredje svåraste flygplats

Världens tredje svåraste flygplats ligger på den forna Sverigekolonin Saint Barthélemy (aka S:t Barth's). Flygplatsen Gustav III Airport är med sina 650 m längre än flygplatsen på Saba, men landningen sker väldigt brant, i nedförsbacke och med små möjligheter att landa tidigt på banan. Starten lämnar inte heller särskilt mycket marginaler med en bana som slutar i vattnet och har berg direkt på andra sidan bukten.

Barometern - 29 jul 14 kl. 16:12

Karl Möller

Karl Möller föddes i Karlshamn, Blekinge, 4 augusti 1919. Han kom till Oskarshamn som liten med sina föräldrar Karl Johan Möller och hans hustru Anna. 1924 flyttade de in i ett hus i området Amerika i Oskarshamn.

Västerbottens Folkblad - 25 mar 17 kl. 06:00

Karl Otto Winberg, Vilhelmina.

Karl Otto Winberg, Vilhelmina. Karl Otto Winberg somnade in lördagen den 18 mars i en ålder av 91 år på Vilhelmina sjukstuga. Han sörjes närmast av hustrun Haldy, barnen Karl och Helen, barnbarn och barnbarnsbarn.

Cornucopia - 03 dec 19 kl. 16:03

Foton: Redutterna i Poltava

Nedan följer lite foton från Poltavas slagfält och platserna för redutterna och reduttstriderna, där bland annat Dalregementet, Närke-Värmlands regemente, Västerbottens regemente och Jönköpings regemente maldes ner i en köttkvarn på knappt en timme, och som utgör den antagligen enskilt blodigaste platsen och timmen i svensk krigshistoria.Den återuppförda mittenredutten i T-korset. Visualisera pallisader med spetsiga pålar på toppen, avbrutet av luckor ur vilket kartesch-kanoner stiger fram (gigantiska hagelbössor).

Cornucopia - 07 aug 19 kl. 15:03

Åtalet mot göteborgare för foton på skyddobjekt blottlägger brister i omodern säkerhet och lagstiftning

En göteborgare och aktiv i frivilliga försvarsorganisationen FRO har åtalats för att systematiskt dokumenterat skyddsobjekt, främst telesystem. Detta är den nuvarande toppen på ett intressant isberg, där bloggen nedan har mer om vad som finns under ytan. I grunden blottlägger göteborgaren de omfattande brister som finns inom säkerheten kring skyddsobjekt och en lagstiftning som inte följer verkligheten - vare sig skyddsåtgärderna eller hur världen ser ut idag.

Cornucopia - 06 mar 19 kl. 11:50

Foton: Kilimanjaro, Lemosho-rutten


Dags för en liten redovisning av vår bestigning av Kilimnajaro i februari. Lägger som vanligt ut lite bilder och redovisar dag för dag.Kilimanjaro sedd från regnskogen på väg mot Mweka Gate.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 06:01

Karl-Bertil tillbaka med mer ljud

Många fler ljudeffekter och ingen rekvisita. Det är några av förändringarna när Karl-Bertil Jonssons julafton får nypremiär som vinterns stora familjeföreställning på Hipp 17 november.
– Den har blivit mer expressonisktisk och grotesk, för verkligheten är mer grotesk, säger Sara Cronberg som regisserar den klassiska julsagan för andra gången.

Sydsvenskan - 03 okt 11 kl. 08:26

Fort, framåt och förbi

Foto: Karl Melander
Sveriges cykelframtid heter Alexandra Nessmar och bor i Södra Sandby.
Nyligen blev 17-åringen, som går andra året på Polhemskolans idrottsprogram, bästa svenska på junior-VM. Hon är ensam tävlingscyklist i sin klass.

Barometern - 08 jul 14 kl. 10:49

Karl-Olof Östergren

Karl-Olof Östergren föddes 1919 i Kalmar. Föräldrarna, Olof och Alma Östergren, var från Göingetrakten. Efter folkskolan började han på Posten i Kalmar, men fick tidigt tjänst vid järnvägsposten i Stockholm.

SmålandsPosten - 20 jun 13 kl. 07:13

Karl-Oskarskolan kvar i Blohméhuset

Karl-Oskarskolan får stanna i Blohméhuset hela höstterminen. Men det sätter käppar i hjulen för kommunens planerade verksamheter i lokalerna. I tisdags anordnade Karl-Oskarskolan i Älmhult en informationsträff för att delge om planerna inför var skolan ska vara under höstterminen.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Julkalendrar - det var inte bättre förr

Kommer ni ihåg förr på den så kallat gamla goda tiden, när en julkalender innebar att man vek upp en lucka och som belöning fick se en billigt tecknad bild? Idag visar pryl- och godiskalendrarna tvärt om att det inte var bättre förr, utan speglar det välstånd vi utvecklat med åren, samtidigt som den lutherska anti-hedonismen och självkontrollen bevaras.
Men god gul då!

Cornucopia - 18 timmar sedan

Cybertruck: Kommer Tesla med nya billigare batterier?

Teslas kommande monster CyberTruck är misstänkt lågt prissatt, trots en räckvidd på 800 km och vad som antagligen är en dubbelt så stor batteribank som på Tesla Model X. Detta talar för att Tesla kan vara på väg att introducera ny och billigare batteriteknik. Frågan är vad det kommer få för konsekvenser på det övriga modellutbudet.

Cornucopia - Igår: 15:16

Svensk Soldat 2019: "Varje besked om att mobiliseringen och motståndet ska avbrytas är falskt."

I den nya utgåvan av Försvarsmaktens Svensk soldat & sjöman (SV SOLD 2019) tydliggörs den gamla slagdängan om att varje meddelande om att mobilisering eller motstånd ska avbrytas är falskt och att sociala medier eller SMS aldrig kommer användas officiellt.
Varje besked om att motståndet ska avbrytas är falskt.
Texten i SV SOLD 2019 lyder som följande i bilagan kring mobilisering:
"Observera!

Cornucopia - Igår: 12:29

Swedbank: Finns inget alternativ till aktier

Swedbanks säljare skriver i en så kallad analys att det inte finns något alternativ till aktier, och därför ska man köpa aktier oavsett värderingarna.
Billen på Vallgatan. Och bloggaren.

Cornucopia - Igår: 09:18

Varför arbetar man på coworking eller café?

Med anledning av de kommande höjda hyrorna för coworkingarbetsplatser så kan man diskuterar varför egenförertagare sitter och arbetar på coworkingarbetsplatser eller på caféer. Varför sitter man inte bara hemma? Svaren är antagligen lika många som egenföretagare, men några tankar följer.

Cornucopia - I förrgår: 16:17

Fredagsmys: Putin - ett skitpapper

Dags för ett kort fredagsmys igen. Inhandlade lite papper när jag var i Ukraina. Lite boktrivia nedan.

Cornucopia - I förrgår: 12:45

Förmys: Nya skattetabeller hos Skatteverket

Dags för lite förmys denna fredag. Eftersom skattesänkningarna tydligen var klubbade redan, så finns nu nya skattetabeller hos Skatteverket, så du kan se hur stor skattesänkning du faktiskt får från årsskiftet.Degen forsar in!

Cornucopia - I förrgår: 09:06

Inga skattesänkningar och inga höjda anslag om regeringen avgår

Om regeringen Löfven (S) väljer att avgå på grund av misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), så blir det eventuellt ingen ny statsbudget för nästa år. Det betyder bland annat att skattesäkningar som slopad värnskatt uteblir, och även att ökade anslag till försvar, polis, rättsväsende och alla de utlovade extra miljarderna till kommunerna går om intet.
Rosenbad och riksdagen.

Cornucopia - I förrgår: 07:43

Beskedet: Chockhöjning av hyran för delade arbetsplatser och co-working

De allt mer populära delade arbetsplatserna, så kallade co-working kontorshotell ska enligt ett besked från Skatteverket vara momsfria. Det innebär chockhöjningar av hyrorna, eftersom hyresvärdarna därmed inte får dra av momsen. Potentiellt kan det slå ut en hel bransch och göra att tusentals små- och egenföretagare blir utan arbetsplatser.

Cornucopia - 05 dec 19 kl. 20:04

V vill fälla S-minister för M och KD:s politik - får stöd av M och KD

Vänsterpartiet bestämde sig idag för att rösta om en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark för att regeringen går vidare med M+KD:s budget och nedskärningar av den meningslösa Arbetsförmedlingen, tillsammans med MP-C-L. M och KD säger sig stödja misstroendeförklaringen mot deras egen politik, men avgörandet fälls således av SD. Förvirrad?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.