Cornucopia > Ekonomi

Monday, 09 December, 04:39

Cornucopia - 14 nov 19 kl. 12:27

Reviderad arbetslöshetsstatistik från SCB - ökar chansen för räntehöjning ytterligare - men steg i faktiska talSCB har nu släppt reviderad arbetslöshetsstatistik, utan Evrys påhittade siffror. I faktiskt antal arbetslösa har arbetslösheten ökat på ett år, även om den minskade procentuellt säsongsjusterat.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SCB, Evrys, Riksbanken, Scb på, Scb antalet, BNP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reviderad, arbetslöshetsstatistikfrån , SCB, ökar, chansenför , räntehöjning, ytterligare, men steg i faktiska tal
PrivataAffärer - 14 nov 19 kl. 10:40

”Reviderad arbetslöshetsstatistik en ljusglimt för Riksbanken”

”Det här är väldigt positivt, och jag tror att det var en lite större revidering än Riksbanken hoppats på”, säger han. I den korrigerade serien stiger den säsongsjusterade arbetslösheten från 6,4 procent i juli 2018 till 6,6 procent i september 2019. I den tidigare visade arbetslösheten däremot brant uppgång under hösten 2019 till 7,4 procent i september.

Cornucopia - 22 okt 19 kl. 12:44

Evry eller SCB bakom felaktig arbetslöshetsstatistik?

Det framkommer nu att det är bolaget Evry som levererat av SCB ifrågasatta siffror till arbetskraftsundersökningen (AKU). Frågan blir dock om det är SCB eller Evry som är fel ute?
Generisk bild.

YLE - 24 jul 13 kl. 05:31

Dyster arbetslöshetsstatistik i Västnyland

Arbetslösheten ökar i regionen. I den ekonomiska regionen Raseborg, dit förutom Raseborg också Hangö och Ingå hör, finns idag 1347 personer som inte har något arbete. En ökning på 2,3 procentenheter sedan i juni ifjol.

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 12:35

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

YLE - 21 aug 12 kl. 10:23

Dyster arbetslöshetsstatistik särskilt för Hangö

Det är framförallt konkursen vid FN-steel som nu märks av. Också andra arbetsgivare - Forcit och Printal - har sagt upp personal och det syns för Hangös del. I Raseborg var arbetslöshetssiffran i juli 8,4 mot 7,6 procent en månad tidigare.

Nya Wermlands Tidningen - 15 aug 18 kl. 13:38

Filipstads kommun toppar arbetslöshetsstatistik

Arbetslösheten minskar mest i länet – ändå kvar i toppen.

Realtid - 04 okt 19 kl. 14:55

Svag arbetslöshetsstatistik från USA

Arbetslöshetsstatistiken från USA kom in något sämre än väntat..

SmålandsPosten - 20 dec 13 kl. 06:23

?Katarina Brännström har fel om arbetslösheten?

Moderaterna må ha haft goda intentioner i att försöka pressa tillbaka arbetslösheten - men trots massiva skattesänkningar, subventionerade branscher, privatiseringar och sänkta arbetsgivaravgifter har resultaten uteblivit, skriver Tomas Eneroth, riksdagsledamot (S). Moderaterna blir tydligen alltmer frustrerade över att vare sig opinionssiffror eller arbetslöshetsstatistik talar till deras fördel. I Smp anklagar Katarina Brännström (M) mig för att ha felaktiga siffror om arbetslösheten.

Affärsvärlden - 17 okt 13 kl. 10:30

SCB: Det går åt rätt håll

SCB:s arbetslöshetsstatistik, AKU, för september bekräftar att det sker en återhämtning på den svenska arbetsmarknaden, även om det går långsamt att få ned arbetslösheten..

HBL - 22 okt 14 kl. 03:56

Arbetslösheten fortsätter att stiga

Arbetslösheten förblir hög ett bra tag ännu, säger Aktias chefsekonom Anssi Rantala. Men några risker för en dramatisk ökning som på 1990-talet ser han inte.Statistikcentralen och Arbets- och näringsministeriet presenterade i går arbetslöshetsstatistik för september.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Julkalendrar - det var inte bättre förr

Kommer ni ihåg förr på den så kallat gamla goda tiden, när en julkalender innebar att man vek upp en lucka och som belöning fick se en billigt tecknad bild? Idag visar pryl- och godiskalendrarna tvärt om att det inte var bättre förr, utan speglar det välstånd vi utvecklat med åren, samtidigt som den lutherska anti-hedonismen och självkontrollen bevaras.
Men god gul då!

Cornucopia - 17 timmar sedan

Cybertruck: Kommer Tesla med nya billigare batterier?

Teslas kommande monster CyberTruck är misstänkt lågt prissatt, trots en räckvidd på 800 km och vad som antagligen är en dubbelt så stor batteribank som på Tesla Model X. Detta talar för att Tesla kan vara på väg att introducera ny och billigare batteriteknik. Frågan är vad det kommer få för konsekvenser på det övriga modellutbudet.

Cornucopia - Igår: 15:16

Svensk Soldat 2019: "Varje besked om att mobiliseringen och motståndet ska avbrytas är falskt."

I den nya utgåvan av Försvarsmaktens Svensk soldat & sjöman (SV SOLD 2019) tydliggörs den gamla slagdängan om att varje meddelande om att mobilisering eller motstånd ska avbrytas är falskt och att sociala medier eller SMS aldrig kommer användas officiellt.
Varje besked om att motståndet ska avbrytas är falskt.
Texten i SV SOLD 2019 lyder som följande i bilagan kring mobilisering:
"Observera!

Cornucopia - Igår: 12:29

Swedbank: Finns inget alternativ till aktier

Swedbanks säljare skriver i en så kallad analys att det inte finns något alternativ till aktier, och därför ska man köpa aktier oavsett värderingarna.
Billen på Vallgatan. Och bloggaren.

Cornucopia - Igår: 09:18

Varför arbetar man på coworking eller café?

Med anledning av de kommande höjda hyrorna för coworkingarbetsplatser så kan man diskuterar varför egenförertagare sitter och arbetar på coworkingarbetsplatser eller på caféer. Varför sitter man inte bara hemma? Svaren är antagligen lika många som egenföretagare, men några tankar följer.

Cornucopia - I förrgår: 16:17

Fredagsmys: Putin - ett skitpapper

Dags för ett kort fredagsmys igen. Inhandlade lite papper när jag var i Ukraina. Lite boktrivia nedan.

Cornucopia - I förrgår: 12:45

Förmys: Nya skattetabeller hos Skatteverket

Dags för lite förmys denna fredag. Eftersom skattesänkningarna tydligen var klubbade redan, så finns nu nya skattetabeller hos Skatteverket, så du kan se hur stor skattesänkning du faktiskt får från årsskiftet.Degen forsar in!

Cornucopia - I förrgår: 09:06

Inga skattesänkningar och inga höjda anslag om regeringen avgår

Om regeringen Löfven (S) väljer att avgå på grund av misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), så blir det eventuellt ingen ny statsbudget för nästa år. Det betyder bland annat att skattesäkningar som slopad värnskatt uteblir, och även att ökade anslag till försvar, polis, rättsväsende och alla de utlovade extra miljarderna till kommunerna går om intet.
Rosenbad och riksdagen.

Cornucopia - I förrgår: 07:43

Beskedet: Chockhöjning av hyran för delade arbetsplatser och co-working

De allt mer populära delade arbetsplatserna, så kallade co-working kontorshotell ska enligt ett besked från Skatteverket vara momsfria. Det innebär chockhöjningar av hyrorna, eftersom hyresvärdarna därmed inte får dra av momsen. Potentiellt kan det slå ut en hel bransch och göra att tusentals små- och egenföretagare blir utan arbetsplatser.

Cornucopia - 05 dec 19 kl. 20:04

V vill fälla S-minister för M och KD:s politik - får stöd av M och KD

Vänsterpartiet bestämde sig idag för att rösta om en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark för att regeringen går vidare med M+KD:s budget och nedskärningar av den meningslösa Arbetsförmedlingen, tillsammans med MP-C-L. M och KD säger sig stödja misstroendeförklaringen mot deras egen politik, men avgörandet fälls således av SD. Förvirrad?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.