Realtid > Ekonomi

Monday, 16 December, 09:21

Realtid - 14 nov 19 kl. 10:25

Icahn trycker på för sammanslagning av HP med XeroxAktivistinvesteraren Carl Icahn har köpt en andel på 1,2 miljarder dollar – motsvarande 13 miljarder kronor – i IT-företaget HP, tillverkare av datorer och skrivare med mera. Nu trycker han på för en sammanslagning med skrivarbjässen Xerox..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
HP, Xerox, Carl Icahn, IT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Icahn, tryckerpå för , sammanslagningav HP med , Xerox
PrivataAffärer - 24 nov 15 kl. 07:43

Carl Icahn satsar i Xerox

Aktivistinvesteraren Carl Icahn har gått in i ett klassiskt amerikanskt bolag mest känt för sina kopiatorer. Xerox aktie steg rejält i efterhandeln....

Affärsvärlden - 29 jan 16 kl. 13:25

Xerox bekräftar uppgörelse med Carl Icahn

Xerox bekräftar nu att man nått en överenskommelse med aktivistinvesteraren Carl Icahn som är bolagets näst största aktieägare..

DI - 11 dec 17 kl. 14:08

Icahn vill ha fler styrelseplatser i Xerox

Jonathan Christodoro har avgått ur styrelsen i Xerox i syfte att lämna plats för Carl Icahn och hans fonder att presentera nya nomineringar inför årsstämman 2018. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 14 nov 19 kl. 08:55

Carl Icahn pushar för samgående mellan Xerox och HP

Aktivistinvesteraren Carl Icahn pushar för ett samgående i den pressade marknaden för skrivare mellan Xerox och HP..

SvD - 29 jan 16 kl. 13:13

Xerox bekräftar uppgörelse

Det amerikanska kontorsbolaget Xerox och Carl Icahn har kommit överens om bolagsstyrningen för det BPO-bolag som skapas när Xerox delas upp i två oberoende, börsnoterade bolag, vilket aviserades tidigare på fredagen..

DI - 29 jan 16 kl. 13:16

Xerox ska delas upp i två separata bolag

Xerox bekräftar nu att man nått en överenskommelse med aktivistinvesteraren Carl Icahn som är bolagets näst största aktieägare. Styrelsen har enhälligt godkänt en plan där Xerox delas upp i två separata börsnoterade bolag, framgår det av ett pressmeddelande..

Dagens PS - 18 nov 19 kl. 07:37

HP nobbar Xerox bud – här är orsaken

Styrelsen i HP avvisar enhälligt det uppköpserbjudande som printerjätten Xerox lagt fram. Anledningen är att budet anses undervärdera HP på ett betydande sätt och därför inte är i aktieägarnas bästa intresse. HP pekar även på osäkerheten kring budet och den potentiella påverkan på skuldnivåerna vid en sammanslagning.

Sydsvenskan - 06 nov 19 kl. 05:25

WSJ: Xerox vill köpa HP

Xerox filar på ett bud för att ta över HP, rapporterar The Wall Street Journal. En sådan sammanslagning skulle, som tidningen uttrycker det, "förena två tynande stjärnor på teknikhimlen". HP är dock inte mer tynande än att Xerox räknar med att behöva be.

Helsingborgs Dagblad - 06 nov 19 kl. 05:25

WSJ: Xerox vill köpa HP

Xerox filar på ett bud för att ta över HP, rapporterar The Wall Street Journal. En sådan sammanslagning skulle, som tidningen uttrycker det, "förena två tynande stjärnor på teknikhimlen". HP är dock inte mer tynande än att Xerox räknar med att behöva be.

DI - 24 nov 15 kl. 07:36

Carl Icahn in i kontorsbolag

Aktivistinvesteraren Carl Icahn avslöjade sent på måndagskvällen att han tagit en position i det amerikanska kontorsbolaget Xerox.Det skriver Financial Times..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 minuter sedan

Ambea förvärvar två bolag i Danmark

Altiden, omsorgsbolaget Ambeas danska verksamhet, förvärvar två bolag, Casablanca Bo & Erhverv Aps och Vivamus A/S..

Realtid - 30 minuter sedan

Oscar Properties får in 75 procent i emissionen

Oscar Properties företrädesemission är färdig. Bolaget får in 75 procent av det tilltänkta beloppet..

Realtid - 45 minuter sedan

Movestic utökar med ny Lannebofond

Movestic är en av de första livbolagen som tar in den nystartade fonden Lannebo Teknik Småbolag i sitt erbjudande..

Realtid - 1 timme sedan

Riksbanken testar e-kronan

Riksbanken testar e-kronan, Electrolux vinstvarnar, Stendörrens ordförande lämnar och SSM överens med ägare av obligationslån. Här hittar du morgonens nyheter i korthet. .

Realtid - 3 timmar sedan

”Ovissheten om skadeståndsskyldighet skapar osäkerhet"

Brygglångivarna och Mangold Fondkommission är oense om det redan nu föreligger någon skada för långivarna. Brygglångivarna menar att det står klart att lånen inte kommer att återbetalas och att det rör sig om ”ansenliga belopp.”.

Realtid - 3 timmar sedan

Det är ett för starkt fokus på inflationen

Riksbanken är av allt att döma på väg att höja reporäntan. Det är rätt beslut, även om timingen är dålig. Orsaken till att jag anser att räntan ska höjas är att Riksbanken ligger fel.

Realtid - Igår: 08:10

"Jag är så rastlös att jag nästan gör våld på mig själv"

Skatteverket. Avanza. Unibet.

Realtid - I förrgår: 08:00

När hoppar en förvaltare av för att bli ekonomijournalist?

Pressade pensioner, nattmösseprodukter och ekonomijournalister som byter sida. Det är innehållet chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - I förrgår: 07:35

Ålandsbankens analytikernestor går hem ordentligt

Lars Söderfjells resa från Lappland till Åland eller om det var Stureplan lockade klart flest läsare denna vecka. Realtids läsare ville också veta mer om de låga räntorna och en kreditfonds krav på en glasmästare i Göteborg. Här är veckans tio mest lästa artiklar!.

Realtid - I förrgår: 16:45

KPMG global ledare inom cybersäkerhet

KPMG har utnämnts som global ledare inom cyber security-rådgivning av analysföretaget ALM Intelligence. I rapporten får KPMG betygen ”stark” eller ”väldigt stark” i samtliga av de nio bedömda kategorierna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.