PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 09 December, 04:40

PrivataAffärer - 14 nov 19 kl. 10:00

Mildare väder och lägre vinterelpriserNär senhösten och tidiga vintern plötsligt blir mildare än månaderna före håller vi nere elanvändningen. Enligt Bixias nuvarande prognos är förutsättningarna för ett lägre elpris bättre än ifjol. Den här veckan bedömer Bixia att snittpriset på el hamnar på cirka 46 öre per kilowattimme, vilket är ett par öre lägre än förra veckan. Men redan i nästa vecka lär elpriset sjunka ytterligare. – I nästa vecka växer högtrycket i öster sig starkare samtidigt som lågtryck trycker på i sydväst.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Bixias, Bixia, Skandinavien, Matina Rosenberg, Förutsättningarna, Ringhals, Fälldin, Annonshär, Compricer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mildare, väderoch , lägre, vinterelpriser
YLE - 08 jan 16 kl. 16:49

Ekenäs Energi: 20 procent högre värmeförbrukning än ifjol

Förbrukningen av fjärrvärme är över en femtedel högre än under den kallaste tiden ifjol, visar mätarna vid Ekenäs Energi. För att förse hushållen med värme bränns också gas och olja. - Förbrukningen av fjärrvärme är nu över 20 procent högre än vad det var som mest förra vintern, säger Frank Hoverfelt, verkställande direktör för Ekenäs Energi.

YLE - 30 dec 17 kl. 15:58

Sval sommar, mild vinter och mycket regn – väderåret 2017

Året som gått har bjudit på ett mildare väder än normalt. Årets snittemperatur var ungefär en grad högre än långtidssnittet, uppger Meteorologiska institutet..

Skånskan - 24 okt 19 kl. 10:54

Regn och blåst i helgen – kyligare väder väntar

Skåne Det ser ut att bli en blöt helg där vinden tilltar under lördagen, men fortfarande varmt för årstiden.
Men i nästa vecka sjunker temperaturen drastiskt, så har du inte satt på vinterdäcken än så är det hög tid.Under fredagen är det en hel del moln som passerar, men det kan även bli en del sol framåt dagen.

Skånskan - 24 okt 19 kl. 10:54

Regn och blåst i helgen – kyligare väder väntar

Skåne Det ser ut att bli en blöt helg där vinden tilltar under lördagen, men det är fortfarande varmt för årstiden.
Men i nästa vecka sjunker temperaturen drastiskt, så har du inte satt på vinterdäcken än så är det hög tid.Under fredagen är det en hel del moln som passerar, men det kan även bli en del sol framåt dagen.

PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 10:52

Efter elchocken i januari – risk för fortsatt höga elpriser

Den torra sommaren i kombination med lite vind och höga råvarupriser gjorde att fjolårets elpris blev det högsta sedan 2010. Men även 2019 har bjudit på höga elpriser. Januari hade exempelvis det högsta elpriset för en januarimånad sedan 2011, konstaterar elprisupphandlaren Kundkraft i ett marknadsbrev.

Skånskan - 11 nov 15 kl. 14:13

Nya villkor väntar betodlarna

ingelstorp Nya tider väntar betodlarna när produktionen av sockerbetor avregleras enligt EU-direktiv.
– Vi måste bli ännu effektivare, säger Christian Andersson, som tillsammans med sin far Torsten driver gården Granhill i Ingelstorp.Årets betor har högre sockerhalt än normalt, men skörden per hektar blir genomsnittlig för Granhill.

Helsingborgs Dagblad - 01 feb 16 kl. 13:35

Kylan trissade upp elpriset

Vintervädret i januari visar att elpriset kan förändras snabbt. Enligt prisjämförelsesajten Elskling får villahushåll med rörligt elpris räkna med att elkostnaden för januari blir 310 till 370 kronor dyrare än decembers kostnad.När kylan drog in över landet steg elpriset snabbt med flera hundra procent, från att i början av månaden kostat 15 öre per kilowattimme till att den 21 januari kosta 82,4.

Cornucopia - 21 apr 19 kl. 09:05

Fossilbilar brinner mer explosivt än elbilar - släpper även ut giftig flourgas - brinner oftare och lättare

"Det spelar ingen roll om det stämmer, det är för djävligt i alla fall."Fossilbilister sprider myter om elbilar och bilbränder i sociala medier och även via vanliga media. Verkligheten är att en fossilbilsbrand är mer explosiv, når högre temperaturer fortare och fossilbilar sprider samma giftiga hudgenomträngande flourgaser som elbilar.

Cornucopia - 22 apr 19 kl. 19:23

Skandia: Bopriser för höga - måste ner för att unga ska kunna skuldsätta sig

Skandia publicerar en rapport där man konstaterar att bostadspriserna måste bli lägre, för att unga ska kunna skuldsätta sig för livet. Idag nekas unga i praktiken att skuldsätta sig för en lägenhet i de dyraste tretton städerna i landet ens om de har sparat ihop till de översta femton procenten. Detta då amorteringskraven att betala av på skulderna blir för höga vid dagens höga bostadspriser.

YLE - 01 jun 15 kl. 13:00

Kyligare maj månad än normalt

En regnig maj månad fick avsluta en mild vår, så sammanfattar Meteoroligiska institutet årets vårväder. I södra och västra Finland var maj månad också kyligare än normalt. Ingenstans i landet blev det över 25 grader under maj - och man får gå tillbaka till 1998 för att hitta en motsvarande maj månad.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Hernhag: Fastighetsmarknaden är för het

Jag funderar på hur mycket hetare det kan bli. Stjärnor i värderingtoppen är bolag som Catena och Sagax som enligt Börsdata handlas till 2,6 respektive 2,3 gånger det bokförda egna kapitalet. Förvisso räknar fastighetsbolag sedan åratal tillbaka fram det man kallar substansvärde, vilket är högre än det egna kapitalet för man justerar för uppskjuten skatt och annat.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:35

Stark amerikansk jobbstatistik

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 266.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,5 procent, jämfört med 3,6 procent månaden före.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:20

”Ansträngd värdering” bakom H&M-familjens minskning i Hexagon

Det säger Ramsburys investeringschef Johan Vögeli till Nyhetsbyrån Direkt på fredagen, dagen efter det blivit känt att H&M-familjen Perssons investeringsbolag sålt 3 miljoner aktier i mätteknikbolaget under november. ”Vi tycker att Hexagon är ett jättefint och välskött bolag och aktien är fortsatt spännande. Bolaget är välpositionerat inför framtiden med sitt högteknologiska innehåll.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:31

Proffsinvesterare spår global recession inom fem år

”Även stigande statsskulder och en låg ekonomisk tillväxt oroar institutionella investerare världen över”, skriver Funds Europe. I och med att statsskulder fortsätter att stiga är nästan 90 procent av de institutionella investerarna oroliga att det kommer att ha en väsentlig påverkan på den globala ekonomin. Över 80 procent menade på att de förväntar sig en global finansiell kris inom de nästkommande fem åren, skriver Funds Europe.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:08

Vapentillverkare höjer vinstprognos

Sent på torsdagskvällen rapporterade American Outdoor en försäljning och en justerad vinst för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret som överträffade analytikernas snittförväntningar, skriver tidningen. Samtidigt höjde bolaget sin försäljningsprognos för helåret till 680-700 miljoner dollar, från 630-650 miljoner dollar. Det var högre än analytikernas snittförväntningar, som låg på 639 miljoner dollar, enligt FT.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:13

Hernhag: Fem högriskaktier med tillväxtpotential

Erik: Hej Marcus! Om du skulle köpa 5 stycken högriskaktier med tillväxtpotential inför 2020. Vilka blir det då?

PrivataAffärer - I förrgår: 10:35

Spararnas amerikanska favoritaktier

Beyond Meat hade en fantastisk kursresa efter introduktionen i maj och var som mest upp 839 procent (234,9 dollar) jämfört med introduktionskursen på 25 USD.  Sedan gick luften ur aktien. I slutet av oktober föll kursen ytterligare i samband med att inlåsningsperioden gick ut för tidiga investerare och insiders som passade på att ta hem vinsterna.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:44

Morgan Stanley ser potential på medellång sikt

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Getinge till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 163 från 90 kronor. Det framgår av en analys från Morgan Stanley på fredagen.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:47

Här är fredagens färska aktierekar

SEB Equities inleder bevakningen av Oncopeptides med rekommendationen köp. Riktkursen är 149 kr. Aktien stängde på 131,60 kr på torsdagen.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:38

Auktionsfirman sänker helårsprognosen

Lauritz.com spår nu att intäktstillväxten blir mellan 0 procent och -2 procent, jämfört med tidigare +5 procent till +7 procent. Ebitda-resultatet väntas hamna i intervallet 10-15 miljoner danska kronor, jämfört med tidigare 15-25 miljoner danska kronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.