Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 15 December, 12:20

Affärsvärlden - 14 nov 19 kl. 09:53

Här är de reviderade arbetslöshetssiffrornaArbetslösheten har delvis varit lägre enligt SCB:s korrigerade Arbetskraftsundersökning (AKU)..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
SCB, Arbetskraftsundersökning, AKU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är de reviderade, arbetslöshetssiffrorna
YLE - 20 aug 13 kl. 09:55

Allt fler arbetslösa västnylänningar

Arbetslöshetssiffrorna i Västnyland börjar närma sig rekordnivåer. I Hangö var arbetslöshetsnivån i slutet av juli 13,4 procent. 573 personer var utan jobb.

Cornucopia - 22 aug 13 kl. 15:33

Svensk arbetslöshet faller - ingen risk för räntesänkning

Julisiffrorna över den svenska arbetslösheten kom in bättre än väntat och den officiella arbetslösheten föll något. Detta bör innebära att de som fortfarande drömmer om en ytterligare räntesänkning från Riksbanken i september nog kan fortsätta att drömma.

Samtidigt gömmer sig djävulen i detaljerna och när det gäller arbetslöshet kan man alltid diskutera om glaset är halvtomt eller halvfullt.

YLE - 24 sep 15 kl. 05:38

Grankullas arbetslösa är män som haft toppjobb

I Grankulla är en stor del av de arbetslösa medelålders män som haft toppjobb. Stigande arbetslöshetssiffror och en ny lag som gett kommunerna större ansvar för arbetsmarknadsstödet anstränger Grankulla stads ekonomi. 55 procent av de arbetslösa i Grankulla är män.

YLE - 24 maj 17 kl. 08:50

De långtidsarbetslösa blir färre - men arbetslöshetsgraden steg

Långtidsarbetslösheten minskar. I april fanns den 109 200 långtidsarbetslösa i Finland, det vill säga personer som varit arbetslösa arbetssökande i minst ett år utan avbrott. Det här är 13 000 färre än i april i fjol, visar siffror från Arbets- och näringsministeriet.

YLE - 24 sep 15 kl. 05:38

Ökande arbetslöshet i Grankulla

I Grankulla är en stor del av de arbetslösa medelålders män som haft toppjobb. Stigande arbetslöshetssiffror och en ny lag som gett kommunerna större ansvar för arbetsmarknadsstödet anstränger Grankulla stads ekonomi. 55 procent av de arbetslösa i Grankulla är män.

YLE - 22 aug 17 kl. 17:53

Arbetslösheten sjunker i rask takt i Egentliga Finland

Flera goda nyheter serveras i NTM-centralens färskaste granskning av arbetslöshetssiffrorna. Arbetslösheten minskar och det gäller också långtidsarbetslösa och unga, oberoende av utbildningsbakgrund. Snabbast sjunker arbetslösheten i Nystadsregionen.

YLE - 26 feb 13 kl. 09:18

Arbetslösheten ökade i januari

Arbetslösheten ökade i januari. Enligt Statistikcentralen var det relativa arbetslöshetstalet 8,7 procent, jämfört med 7,8 procent året innan. Antalet arbetslösa i januari var 25 000 fler än vid samma tidpunkt i fjol.

YLE - 24 jun 15 kl. 09:32

Arbetslösheten fortsätter uppåt – se läget i din kommun

Antalet arbetslösa arbetssökande ligger nu på 330 000 personer, enligt uppgifter från Arbets- och näringsministeriet. På ett år har siffran stigit med 27 000 personer. Jämfört med månaden innan har arbetslösheten minskat.

Alingsås tidning - 14 aug 16 kl. 05:30

Rekordfå är arbetslösa

Arbetslöshetssiffrorna för Alingsås, Vårgårda och Herrljunga kommuner ser bättre ut än på länge. I Alingsås är 4,7 procent av de arbetsföra kommuninvånarna arbetslösa i juli i år, motsvarande siffror för Vårgårda och Herrljunga är 4,5 respektive 4,1 procent.
Arbetsförmedlingens statistik för juli bekräftar bilden av att Sverige befinner sig i en högkonjunktur.

SmålandsPosten - 18 dec 13 kl. 10:48

Färre arbetslösa

Statistiken över antalet arbetslösa fortsätter att visa sjunkande siffror. Både den totala arbetslösheten och ungdomsarbetslösheten sjunker. I oktober i år skedde ett trendbrott när arbetslöshetssiffrorna för första gången på länge visade sjunkande siffror i länet.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 16:12

Börslyft efter framsteg i handelsavtal

Kina och USA har gjort stora framsteg med ett "fas ett"-avtal och kommer att slutföra detta inom kort. De ska arbeta på texten och därefter försöka hitta ett datum för undertecknande..

Affärsvärlden - Igår: 15:19

Grus i handelsavtalen bromsar upp USA-terminerna

Terminerna för New York-börserna tappade en del av sin uppåtriktade kraft på fredagseftermiddagen. Tydligt bidragande till det var Kina, som enligt tv-kanalen CNBC är fortsatt skeptiskt till att införa ett så kallat "hårt mål" vad gäller omfattningen av köp av jordbruksprodukter från USA..

Affärsvärlden - Igår: 14:49

Fastigheter toppar noteringarna 2019

Det är många fastighetsbolag i topp när årets bästa nykomlingar på Stockholmsbörsen listas, visar Affärsvärldens sammanställning..

Affärsvärlden - Igår: 14:34

Delivery Hero rusar efter Woowa-köp

Svenskbekanta Delivery Hero, som har svensken Niklas Östberg som en av grundarna, köper den sydkoreanska foodtechappen Woowa i en affär som värderar Woowa till 4 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande. Aktien steg med 15 procent i Frankfurt efter nyheten..

Affärsvärlden - Igår: 14:20

Analytikerna: Nu kommer nollräntan

Riksbankens kommer sannolikt att höja reporäntan med 25 punkter, till noll procent, vid det penningpolitiska mötet den 18 december (räntebesked lämnas den 19 december)..

Affärsvärlden - Igår: 13:39

Deutsche Bank kan sänka bonusar med 20 procent

Deutsche Bank överväger att sänka bonusar för 2020 med upp till 20 procent, att jämföra med en 5-procentig minskning 2019, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor..

Affärsvärlden - Igår: 13:36

Brittiska valet och tullhopp lyfter börsen

Stockholm steg rakt upp på fredagen, sedan USA:s president Donald Trump godkänt ett så kallat "fas ett"-avtal med Kina vilket gör att en ny omgång tullar som skulle träda i kraft på söndag kan undvikas. Dessutom vann det konservativa partiet i Storbritannien en tydlig majoritet i parlamentet, vilket banar väg för ett ordnat brittiskt EU-utträde..

Affärsvärlden - Igår: 13:26

Inga exportkrediter till fossila verksamheter

Sverige ska sluta med exportkrediter som går till fossila verksamheter. Senast 2022 ska det vara stopp enligt den nya handelsstrategi som regeringen i dag presenterar..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:01

Storseger för Boris Johnson

När 649 av de 650 valkretsarna har räknats har de konservativa Tories vunnit 364 mandat (+47 från valet 2017) mot 203 för oppositionspartiet Labour (-59) i torsdagens brittiska parlamentsval..

Affärsvärlden - Igår: 13:06

Därför säljer och köper Moberg Pharmas finanschef

Moberg Pharmas finanschef Mark Beveridge har på fredagen den 13 köpt 16.500 aktier i bolaget till kurs 15:68 kronor, motsvarande ett totalt värde på affären om 258.720 kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.