Dagens PS > Ekonomi

Monday, 16 December, 09:18

Dagens PS - 14 nov 19 kl. 09:48

Regeringen vill förbjuda konton: ”Lotteri”Regeringen sätter ner foten kring konton som saknar inkomstgaranti. Nu vill regeringen se ett förbud. Inlåningsbolag erbjuder ofta konton med hög ränta som saknar insättningsgaranti om exempelvis företagen går omkull. Kontona brukar kallas för högriskkonton. Det är dessa som regeringen med finansmarknadsminister Per Bolund (Mp) i spetsen nu vill sätta stopp för.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Per Bolund, Bratt, Nordnet, Expressen, Frida Bratt, Regeringen, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenvill , förbjuda, konton, Lotteri
DI - 13 nov 19 kl. 17:58

Sparränta på 8 procent – nu vill regeringen förbjuda högriskkonton

De lockar sparare med räntor på 5–10 procent. Men som sparare riskerar man att förlora allt, eftersom det är konton som….

FriaTider - 23 nov 13 kl. 14:02

Sydafrikas president renoverade för 130 skattemiljoner – nu vill regeringen förbjuda bilder av lyxbygget

Sydafrikas president Jacob Zumas residens renoverades nyligen till en kostnad av 20 miljoner dollar – motsvarande drygt 130 miljoner kronor – som skattebetalarna fick stå för. Nu uppmanar regeringen landets journalister att inte publicera bilder av huset..

Regeringen - 01 mar 18 kl. 12:30

Regeringen vill förbjuda utvinning av uran i Sverige

Regeringen presenterar nu lagförslag för att förbjuda utvinning av uran i Sverige. Genom ändringar i miljöbalken och minerallagen kommer det inte längre gå att få tillstånd för att starta en urangruva eller utvinna uran ur gruvavfall..

Regeringen - 29 jun 16 kl. 16:03

Remiss av promemorian Vissa ändringar vad gäller automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton

Här kan du ta del av vilka instanser som regeringen har remitterat promemorian Vissa ändringar vad gäller automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton.

Regeringen - 02 okt 17 kl. 17:17

Regeringen påbörjar ett utredningsarbete med målsättningen att förbjuda privat användning av kemiska växtskyddsmedel

Regeringen är oroad över den utbredda användningen av kemiska växtskyddsmedel i privata trädgårdar. För att skydda människors hälsa och miljön har regeringen som målsättning att införa ett förbud mot privat användning av kemiska växtskyddsmedel. Samtidigt meddelar regeringen att den lutar sig mot den europeiska kemikaliemyndighetens bedömning om det verksamma ämnet glyfosat i de kommande EU-diskussionerna om växtskyddsmedlet..

Regeringen - 28 feb 18 kl. 14:03

Remiss av promemoria Ytterligare ändringar vad gäller automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton

Här kan du ta del av till vilka instanser som Finansdepartementet har remitterat promemorian Ytterligare ändringar vad gäller automatiskt utbyte av upplysningar om finansiella konton..

Regeringen - 02 aug 12 kl. 15:36

Sommarfika med regeringen

Efter dagens regeringssammanträde hölls en välbesökt sommarfika för media. Tre huvudnyheter lyftes fram: skattereglerna för ensamföretagare ses över, långtidssjukskrivningarna har blivit kortare och regeringen vill förbjuda import av levande amerikansk hummer. Sommarfika med regeringen torsdagen den 2 augusti Debattartikel: Stopp mot amerikansk hummer nödvändigt Regeringens ärendeförteckning vecka 31 Regeringskansliet, 2 augusti 2012.

Regeringen - 07 jun 17 kl. 15:08

Stort stöd till svensk uppmaning att förbjuda mikroplast i kosmetika

Sex länder har redan hörsammat Sveriges uppmaning att förbjuda mikroplaster i kosmetika som sköljs av. Sverige lämnar nu in initiativet som ett frivillig åtagande under Havskonferensen..

Regeringen - 27 maj 17 kl. 10:05

Naturvårdsverket ska ta fram förslag för att förbjuda uranbrytning

Regeringen ger Naturvårdsverket i uppdrag att utreda hur ett förbud mot utvinning av uran i Sverige bör utformas. Målet är sedan att lämna en proposition till Riksdagen under 2018..

Aftonbladet - 18 feb 15 kl. 16:45

Tänker regeringen smygförbjuda snus?

Snustillverkarföreningen: Regeringens tobakspolitik måste byta kurs.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

H&M-försäljningen upp 11 procent i år

I lokala valutor ökade nettoomsättningen med 6 procent enligt ett pressmeddelande. TT rapporterar i en artikel på SvD Näringsliv att den svenska klädjätten H&M alltså ökar försäljningen 2019 med 11 procent till drygt 239 miljarder kronor. Under det fjärde kvartalet steg samtidigt nettoomsättningen med 9 procent till drygt 61 miljarder kronor och i lokala valutor med 5 procent.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Har du förtroende för Löfven?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Enligt en ny mätning som Novus gjort på uppdrag åt SVT, har 31 procent av väljarna ganska stort eller mycket stort förtroende för Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Dagens PS - 1 timme sedan

Boeing överväger att sluta tillverka olycksmodell

Flygplanstillverkaren Boeing överväger att antingen dra ned på eller stoppa produktionen av 737 Max. Det efter att amerikanska regulatorer sagt att bolaget har orealistiska förväntningar om när flygplanet kan återtas i drift, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor. Bolagets ledning har under helgen suttit och diskuterat vad den ska göra och ett besked kan komma under måndagen, enligt källorna.

Dagens PS - 1 timme sedan

Hemnet spår högre bostadspriser 2020

Den uppåtgående pristrenden avspeglar sig både för villor och bostadsrätter, enligt bostadssajten. Köparna har hittat tillbaka till marknaden under året som gått, menar Hemnet. ”Under 2019 har vi sett en tydlig återhämtning på bostadsmarknaden med snabbare affärer, högre budpremie och stigande priser”, säger bostadssajtens talesperson Staffan Tell till Di.

Dagens PS - 1 timme sedan

Di tipsar om aktie med vind i ryggen

Smart Eye får en köprekommendation av Dagens Industri som ser bolaget få vind i ryggen av nya bilsäkerhetsregler. Därtill kommer upphandlingen av bolagets teknik att intensifieras under nästa år och företaget med stöd av sitt marknadsledarskap kan då ta hem fler design wins. DI påpekar dock att även 2020 väntas bli ett förlustår och att positiva siffror är först att räkna med 2021.

Dagens PS - 1 timme sedan

Blandad utveckling på Asiens börser

Trots överenskommelse mellan USA och Kina i fredags är humöret på aktiemarknaden dämpat i dag. Det skriver Omni Ekonomi med hänvisning till CNBC. Vid tidpunkten för börsrapporten, klockan 05.

Dagens PS - 1 timme sedan

Åkesson har högst förtroende – Löfven rasar

För första gången toppar SD-ledaren fårtroendelistan, uppger SVT. Enligt mätningen, som Novus gjort, har 31 procent av väljarna ganska stort eller mycket stort förtroende för Sverigedemokraternas partiordföranden. Även Ebba Busch Thor (KD) får 31 procents förtroendestöd av väljarna.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Stjärn-vd:n dumpar halva aktieinnehavet

Mätteknikbolaget Hexagons vd Ola Rollén har den 12 december sålt 300.000 aktier i bolaget, vilket är mer än hälften av hans innehav. Efter försäljningen kontrollerar Rollén 286 900 aktier.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Vitvarujätten Electrolux vinstvarnar

Bolaget spår större engångskostnader än väntat i det fjärde kvartalet.  Electrolux arbetar med en konsolidering av sin verksamhet inom kyl/frysar i Nordamerika. Vidare arbetar företaget på en övergång till nya produktplattformar.

Dagens PS - I förrgår: 16:40

En dag innan tullarna: USA och Kina tecknar avtal

En dag innan USA:s tullar på handelsvaror från Kina skulle införas har nu parterna enats om ett fas ett-avtal. Detta uppger en Kinas vice handelsminister under en presskonferens.  Julhandeln är räddad för många amerikanska konsumenter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.