Expressen > Nyheter

Friday, 24 January, 22:28

Expressen - 14 nov 19 kl. 04:29

Nyanlända misstänks ha tvingats arbeta utan lönEn krögare misstänks ha utnyttjad nyanlända.Enligt åklagaren har de jobbat utan lön i hans restaurang.Det är det första åtalet om brottet människoexploatering skriver Ekot. Huvudförhandlingen inleds i dag torsdag i Norrköpings tingsrätt..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ekot, Norrköpings

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyanländamisstänks ha , tvingats, arbetautan , lön
Skånskan - 13 mar 18 kl. 14:00

Refugees welcome ska hjälpa nyanlända

Sjöbo Refugees welcome housing ska hjälpa nyanlända i Sjöbo att hitta en egen bostad.
På onsdag gästar organisationen mötesplatsen på Flora dit nyanlända och bostadsuthyrare är välkomna för mer information. ERWP.

Skånskan - 13 okt 18 kl. 09:56

De flesta nyanlända i Svedala är sysselsatta

SVEDALA 21 av 27 nyanlända i Svedala har någon form av sysselsättning.
Egna företag har startats, några studerar, har hittat anställning på egen hand eller börjat arbete i en så kallad extratjänst.– Att arbeta är en viktig väg in i att lära sig språket, men också för att förstå vad det innebär att arbeta och skaffa referenser.

Regeringen - 12 jul 12 kl. 13:14

Mer lönsamt för nyanlända invandrare att arbeta

Regeringen beslutade på torsdagen om en förordningsändring som kommer att göra det mer lönsamt för nyanlända invandrare, som omfattas av etableringsreformen, att arbeta inom eller vid sidan av sina etableringsinsatser. Pressmeddelande: Mer lönsamt för nyanlända invandrare att arbeta Arbetsmarknadsdepartementet, 12 juli 2012.

Kristianstadsbladet - 24 sep 14 kl. 06:30

Extra satsning på nyanlända skolelever

Utökning av Slussen och en ny samordningstjänst för integrationsfrågor. Det är några av de åtgärder som föreslås efter Skolinspektionens kritik om brister i särskilt stöd.
Rätten till särskilt stöd och arbetet med nyanlända elever.

Skånskan - 24 nov 16 kl. 17:56

Gröna näringen lockar nyanlända

ystad Arbetsförmedlingen och Lantbrukarnas riksförbund (LRF) ordnade en branschdag i Tomelilla i torsdags för att attrahera mer kompetens till den gröna näringen. ERWP.fif(0)– Vi hoppas att dagen ska inspirera fler arbetssökande att utbilda sig inom eller söka sig till branschen, men vi vill också skapa intresse hos skolungdomar inför kommande gymnasieval, säger arbetsförmedlare Lennart Mårtensson och Ronny Hammar, LRF.

Skånskan - 21 feb 17 kl. 14:00

Löderup vädjar om hjälp för nyanlända

löderup Löderups byalag känner oro över hur de ska kunna hantera de omkring 100 nyanlända som beräknas bosätta sig i byn den närmaste tiden.
– Vi kommer inte att klara det på egen hand, vi behöver hjälp, säger byalagets ordförande Göran Göransson. ERWP.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 19:20

Klart för nyanlända på Brunnshög

lund I Svenska studenthus nya flerbostadshus på Brunnshög öronmärks 24 lägenheter åt nyanlända.
Kommunstyrelsen, som godkänt att kommunen förhyr bostäderna, menar att lägenheterna kan passa ypperligt för personer som tvingats att avbryta akademiska utbildningar i sina hemländer.– Det rör sig om 24 lägenheter av 120.

Skånskan - 22 maj 19 kl. 05:00

Mötesplatsen för nyanlända läggs ned

Skurup Mötis ska läggas ned, nyanlända som inte gör framsteg med SFI-undervisningen ska få indraget studiebidrag och nyanlända ska få låna pengar när de etablerar sig i kommunen.Det är några av förslagen i det nyligen antagna reformprogrammet för att sänka utbetalningarna av ekonomiskt bistånd.
Vid senaste kommunstyrelsemötet röstades förslaget igenom.

SVT Debatt - 26 nov 13 kl. 06:00

Kraftig ökning av nyanlända kräver djärva åtgärder

INTEGRATION Antalet personer som kommer att få uppehållstillstånd i Sverige kommer att öka. Extraordinära omständigheter kräver extraordinära åtgärder. Sverige måste bli modigare när det gäller att släppa fram nyanländas entreprenörsförmåga.

Sydsvenskan - 27 maj 15 kl. 15:44

Musikal ska integrera nyanlända

Benny Anderssons och Björn Ulvaeus musikalklassiker "Kristina från Duvemåla" får ett nytt syfte: att hjälpa nyanlända in i samhället. I höst återvänder musikalen till Stockholm, och i samband med nypremiären ska musikalens tema om utvandring bli en plattform för en diskussion kring frågor om dagens invandring, skriver Dagens Nyheter.Idén föddes när "Kristina från Duvemåla" spelades i Göteborg och Röda Korset och Göteborgsoperan höll i workshops och samtal med nyanlända i samband med föreställningen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Hittades i rökfylld lägenhet - man dog av svåra skador

När brandmännen gick in lägenheten i Stockholm hittade de en svråt skadad man.
Han dog senare av rök- och brännskador..

Expressen - 30 minuter sedan

Gretas stöd till Vanessa efter bilden: ”Oacceptabelt”

Ugandiska Vanessa Nakate, 23, ställde upp framför kameran med fyra andra klimataktivister.Men när nyhetsbyrån AP spred bilden klipptes hon bort, skriver Buzzfeed. – Det visar hur vi värderas, säger hon till sajten.

Expressen - 1 timme sedan

Meghan och prins Harrys nya liv

Prins Harry och Meghan, hertiginnan av Sussex, har nu lämnat Storbritannien för Kanada.Innan han satte sig på planet till Vancouver fick prinsen in en bitter slutreplik, som har tolkats som en pik mot drottning Elizabeth.Nu börjar hertigparets nya liv, där de enligt rapporterna kan komma att följa i Michelle och Barack Obamas fotspår, med Netflix-avtal och bokkontrakt..

Expressen - 1 timme sedan

Frontalkrock i Falun – man misstänks för rattfylleri

Två bilar kolliderade i vad som beskrivs som en frontalkrock vid Svärdsjö i Faluns kommun under fredagskvällen. Föraren i ena bilen, en man i 75-årsåldern, misstänks för rattfylleri och vårdslöshet i trafik. – En kvinna i 65-årsåldern som satt i den andra bilen är förd till sjukhus med nacksmärtor, säger Christina Hallin, presstalesperson för Bergslagspolisen.

Expressen - 1 timme sedan

Kommunen hotade med kollektivt straff för skräp

Boende i Hylte hotades med att behöva betala en kollektiv straffavgift om problemen med nedskräpning fortsatte.Men nu drar kommunen tillbaka utskicket.– Det blev lite olyckligt, säger Charlotta Lindahl, vd på Hyltebostäder, till SVT Nyheter Halland..

Expressen - 1 timme sedan

Katt på begravning – för ensam man: ”Magiskt”

Mannen saknade anhöriga och vänner.När han skulle begravas i Stockholm dök ingen upp – förutom en katt, som stannade hela ceremonin.– Det var helt magiskt.

Expressen - 1 timme sedan

Man rånad och slagen blodig av gäng

En man har anmält att han blev rånad och slagen av ett gäng vid resecentrum i Skövde på fredagskvällen.– Han säger att de var fem till sju stycken. Han blödde från ansiktet och spräckte ett ögonbryn, säger Thomas Fuxborg vid polisen..

Expressen - 1 timme sedan

Knivdåd på Köpenhamns C – två skadade

Polisen har fått larm om en knivskärning på centralstationen i Köpenhamn.Två personer är skadade, enligt BT..

Expressen - 1 timme sedan

Köttjuv greps på kyrkogård i Kalmar

En man stoppade på sig och smet förbi kassan i en livsmedelsbutik i Kalmar på fredagskvällen.Personalen sprang efter tjuven till en kyrkogård, där han kunde gripas av polisen misstänkt för rån..

Expressen - 2 timmar sedan

Svensk elitstyrka kan skickas till Mali

Sverige överväger att sända en elitstyrka till Mali för att bekämpa terrorismen i landet. Flera europeiska länder har fått inbjudan att delta i det nya förbundet Task Force Takuba som leds av Frankrike. Det skriver Dagens nyheter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.