Cornucopia > Ekonomi

Monday, 16 December, 09:20

Cornucopia - 13 nov 19 kl. 09:33

Foton: Mount Scenery 877 möh - Nederländernas högsta punktMount Scenery på Saba är med sina 877 möh Nederländernas högsta punkt. Det är en trevlig promenad för den som har sina lårmuskler, knän och vader i ordning.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Scenery, Saba, Nederländernas, Mount Scenery, Kebnekaise, Blanc, Kilimanjaro, Elbrus, Lena, The Road, EDC, GTX, Asics, Windward, SverigesNorges, Afrikas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Foton, Mount, Scenery, 877, möh, Nederländernas, högsta, punkt
Cornucopia - 11 nov 19 kl. 14:43

Foton: En av världens svåraste flygplatser

Juancho E. Yrausquin Airport är ned sina 400 meter bana, omgärdat av 18 meters stup ner till havet på tre håll och nästan lodräta bergväggar bara ett 50-tal meter i sidled från inflygningen en av världens svåraste flygplatser. Som jämförelse är ett Gerald T Ford-klassens hangarfartyg 337 meter långt.

Cornucopia - 12 nov 19 kl. 08:09

Foton: Saba - Karibiens oexploaterade drottning

Ön Saba är med sin otillgänglighet och 1900 invånare fortfarande en relativt sett oexploaderad pärla i Karibien, främst inriktad på ekoturism, boende för personer som vill betala priser som för en villa i Bromma eller Nacka, och ett medicinskt universitet för betalande studenter. Ön har även världens kortaste flygplats och Nederländernas högsta punkt.
Vy från The Road mot Hell's Gate/Zion's Hill.

Cornucopia - 30 aug 18 kl. 15:00

Foton: Mont Blanc-expeditionen

Förra veckan deltog jag i en expedition till Mont Blancs topp, ledd av min sambo, den professionella äventyraren Lena Padukova. Den markerar höjdpunkten på ett halvårs intensifierat träningsprogram, och trots riskerna tog sig hela gruppen upp till toppen och hem igen via den riskabla sk standardrutten Voie Royale. Nedan följer detaljer och foton.

Cornucopia - 16 sep 13 kl. 09:05

Antal gruvarbetare i Sverige: 2 877

År 2011 var antalet gruv- och bergarbetare i Sverige 2 877. 2012 var alla anställda inom näringen, inklusive tjänstemän och andra arbetande ovan jord 7 128, inklusive sektorns serviceföretag. Gruvbranschen är en av Sveriges minsta branscher.

Dagens PS - 13 nov 17 kl. 10:48

”För mig var det inte modigt att bestiga Mount Everest”

SPONSRAT AV SEB: Renata Chlumska beskriver sig helst som professionell äventyrare. Eller möjligtvis äventyrlig entreprenör. Men det dröjde ett tag innan hon förstod att man faktiskt kan ha äventyr som yrke.

SVT - 30 apr 17 kl. 16:57

Erfaren klättrare dör vid Mount Everest

Den berömde schweiziska bergsklättraren, Ueli Steck, har dött efter att ha fallit från Mount Nuptse, en mindre bergstopp inom bergskedjan Himalayas, där Mount Everest ingår. Steck hade planerat att bestiga Mount Everest och närliggande Mount Lhotse..

Skånskan - 14 dec 18 kl. 05:00

Mount Everest ska bestigas i Lund

Lund Två gånger har Robin Trygg bestigit världens högsta berg, Mount Everest. Nu gör han om det på Sankt Hans backar för att samla in pengar till Musikhjälpen.Under ett dygn hoppas han få ihop 8 848 höjdmeter, motsvarande Mount Everest, genom att gå upp och ned i backarna.

Sydsvenskan - 19 maj 11 kl. 15:25

Nådde inte Mount Everest topp

Foto: Privat
Lundabon Bengt-Göran Håkansson blev inte första manliga skåning på Mount Everest. Ett snöoväder stoppade honom.
På lördag kommer Bengt-Göran Håkansson hem till Lund.

Sydsvenskan - 18 nov 11 kl. 16:23

Bestig Mount Everest - på nätet

Arkivfoto: AP
Italienska forskare har placerat en webbkamera som tar bilder av Mount Everest i forskningssyfte.
STOCKHOLM. Kameran är riktad mot Mount Everest och lägger var femte minut ut bilder på nätet.

Expressen - 14 okt 14 kl. 12:58

Bygger Mount Everest – i Hammarbybacken

Vilken idrottare är bäst lämpad för att bestiga Mount Everest? Det vill äventyraren Fredrik Sträng ta reda på och arrangerar Skistar Everest Challenge. – Vi ska simulera hur det är att klättra upp för Mount Everest, fast i Hammarbybacken, berättar Sträng som själv besteg Mount Everest 2006..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Stigande marknadsräntor inför räntebeskedet - dags binda bolånet?

De senaste två månaderna har marknadsräntorna stigit på den svenska obligationsmarknaden. De matchande fasta bolåneräntorna verkar dock inte höjts, vilket innebär att det kanske kan vara ett av de ovanliga tillfällena där det kan vara en bra affär att binda bolåneräntan.
Marknadsräntor de senaste två månaderna.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Partisympatier efter socioekonomisk grupp - L:s väljare högre tjänstemän, SD:s arbetare

De olika partiernas väljargrupper har olika socioekonomisk profil i skalan arbetare-tjänstemän. L:s väljare är högre tjänstemän, medan SD:s är arbetare. Detta är i linje med utbildningsnivå i tidigare analyser av SCB:s partisympatiundersökning november 2019.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Svag återhämtning i BNP på årsbasis

Svensk BNP på rullande fyra kvartal (helårsbasis) återhämtade sig något medräknat tredje kvartalet 2019. Orsaken uppges främst vara ökad tjänsteexport.Fyra kvartals svensk BNP jämfört med föregående fyra kvartal, tillväxt procent.

Cornucopia - Igår: 08:33

Boksignering Center Syd idag söndag 13:00 - 14:30

Idag söndagen den 15:e december signerar Lena och jag böcker hos Akademibokhandeln Center Syd utanför Löddeköpinge i Skåne. Tillsammans signerar vi Är du förberedd? och jag signerar mina egna böcker inklusive Fallet!.

Cornucopia - Igår: 17:31

Författare anklagar SVT Drama för att SVT:s fiktion är fiktion

En av Sveriges största författare - vi kan kalla honom Jan Guillou - beklagar sig i FiB över SVT Dramas fiktiva serie Vår tid är nu och att den inte är tillräckligt vänster när den skildrar en fiktiv handling år 1968. Det verkar som den skönlitterära författaren Jan inte förstår vad fiktion är, dvs påhitt.
En av Sveriges största författare.

Cornucopia - Igår: 17:02

Varit på filminspelning idag

"Vapen, man behöver massor med vapen." - anonym författare A"Jag gillar också vapen." - anonym författare BIdag har vi varit på filminspelning.

Cornucopia - I förrgår: 08:41

Nytt börsrekord på Stockholmsbörsen - OMXS30 kvar vid motståndet

Glädjen över de konservativas valseger i Storbritannien och nu förväntad Brexit ledde till nytt börsrekord på Stockholmsbörsen. Storbolagsindex OMXS30 klarade dock inte av att knäcka motståndet runt 1770.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - I förrgår: 16:17

Fredagsmys: När är det okej för barn att svära?

Dags för lite seriöst fredagsmys. En god vän tillika bloggläsare ställde sig i veckan frågan när det är okej för barn att svära, eller snarare vad man ska säga till ett barn som undrar om det är okej att ta till kraftuttryck under vissa omständigheter?Disneyland Paris i februari.

Cornucopia - I förrgår: 10:29

Boksignering Akademibokhandeln Kungsmässan i Kungsbacka idag 16-18

Idag signerar jag böcker hos Akademibokhandeln i Kungsmässan i Kungsbacka mellan 16 och 18. Sista chansen att få signerade böcker i Göteborgsområdet inför julen. Vi ses där!

Cornucopia - 13 dec 19 kl. 09:20

Stärkt pund och svensk krona på brittiskt valrersultat

Det brittiska pundet stärktes kraftigt så fort vallokalsundersökningen presenterades igår kväll. Även svenska kronan stärktes på beskedet.Femminuterschart GBPEUR.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.