PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 28 February, 00:41

PrivataAffärer - 13 nov 19 kl. 09:36

Inflationen under Riksbankens prognosKPIF (KPI med fast ränta) var oförändrat i oktober jämfört med föregående månad enligt SCB, och steg 1,5 procent jämfört med samma månad föregående år. Väntat enligt Infront Datas prognosenkät var oförändrade priser respektive +1,5 procent. Riksbankens prognosbana, som publicerades den 24 oktober, pekade mot en KPIF-inflation på 1,6 procent i oktober. I september var KPIF-inflationen 1,3 procent. KPI var oförändrat i oktober jämfört med föregående månad och steg 1,6 procent i årstakt.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Riksbankens, KPIF, KPI, SCB, Infront Datas, Kpifxe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inflationenunder , Riksbankens, prognos
PrivataAffärer - 11 dec 19 kl. 09:42

Inflation i linje med Riksbankens prognos

KPIF (KPI med fast ränta) var upp 0,1 procent i november jämfört med föregående månad enligt SCB, och steg 1,7 procent jämfört med samma månad föregående år. Väntat enligt Infront Datas prognosenkät var 0,1 respektive 1,6 procent högre priser. Riksbankens prognosbana pekade mot en KPIF-inflation på 1,7 procent i november.

DI - 14 jun 19 kl. 09:31

Skrällen: Inflationen prickar Riksbankens prognos – kronan stärks

Inflationen mätt som KPIF noterades till 2,1 procent i maj, vilket kan jämföras med analytikerkonsensus på 1,9 procent och Riksbankens prognos på 2,1 procent..

DI - 11 jul 19 kl. 09:31

Inflationen över Riksbankens prognos i juni

Inflationen mätt i KPIF landade på 1,7 procent i juni enligt färsta siffror från Statistiska centralbyrån. Det var i linje med marknadens förväntningar och över Riksbankens prognos på 1,6 procent..

Affärsvärlden - 06 dec 19 kl. 15:28

Ingves huvudvärk - inflationen väntas komma in under Riksbankens prognos

KPIF-inflationen i Sverige väntas ha stigit till 1,6 procent i november, vilket är något under Riksbankens prognos..

Expressen - 13 nov 19 kl. 09:32

Inflationen oförändrad – under Riksbankens prognos

KPIF (KPI med fast ränta) var oförändrat i oktober jämfört med föregående månad enligt SCB, och steg 1,5 procent jämfört med samma månad föregående år.Väntat enligt Infront Datas prognosenkät var oförändrade priser respektive +1,5 procent. Riksbankens prognosbana, som publicerades den 24 oktober, pekade mot en KPIF-inflation på 1,6 procent i oktober.

PrivataAffärer - 12 dec 18 kl. 09:44

Inflationen lägre än Riksbankens prognos

Konsumentpriserna sjönk 0,1 procent i november jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 2,0 procent. Enligt SME Direkts prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha varit oförändrade på månadsbasis och stigit med 2,0 procent jämfört med samma månad föregående år.

PrivataAffärer - 14 jun 19 kl. 09:40

Inflationen nu i linje med Riksbankens prognos

Konsumentpriserna steg 0,3 procent i maj jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 2,2 procent. Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,1 på månadsbasis och stigit med 2,0 procent jämfört med samma månad föregående år.

DI - 14 jan 19 kl. 09:31

Inflationen i linje med Riksbankens prognos i december

Inflationen mätt som KPIF, KPI med fast ränta, landade på 2,2 procent i december – i linje med Riksbankens förväntningar..

DI - 10 okt 19 kl. 09:31

Inflationen i Sverige i linje med Riksbankens prognos – kronan stärks

KPIF-inflationen i Sverige uppgick till 1,3 procent i september. Det kan jämföras med analytikernas prognos på 1,2….

PrivataAffärer - 12 nov 15 kl. 09:46

Inflationen i linje med Riksbankens prognos

Inflationen var i oktober precis som både marknaden och Riksbanken väntat sig. Det som bidrog mest till prisökningarna var dyrare paketresor....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

DI: Finansinspektionen sanktionsprövar Oscar Properties

Frågan gäller de bostadsrättsföreningar som byggarna använder sig av i bostadsprojekt. FI menar att föreningarna ska konsolideras in i byggbolagens koncernredovisning. Det är sedan tidigare känt att FI inlett sanktionsprövning mot Peab, JM och Besqab.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Healthcare Direkt om coronaviruset och forskningen

Bland bolagen som forskar inom området finns Gilead Sciences, men även Moderna Therapeutics där Astra Zeneca är en minoritetsägare. Medivir rörde sig kraftigt på torsdagen efter att bolagets simeprevir fått ett omnämnande på en lista bland möjliga strategier att undersöka vid behandling av corona-viruset. I nyhetsdelen av programmet lyfter vi upp WNT Research och projektet Box-5 vid behandling av psoriasis som avbryts.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Förvaltaren: Virusspridning i USA avgör börshumöret

För första gången är det fler som smittas as av Covid-19 utanför Kina än inuti Kina vilket ökar risken för en pandemi. Det som fram tills förra helgen sågs som ett regionalt problem har blivit ett globalt problem sedan viruset fått fäste i främst Sydkorea, Iran och Italien. Totalt har 48 länder smittade medborgare men av de totalt drygt 82 000 stycken bekräftade fallen är närmare 78 500 stycken av fallen i Kina.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Virusepidemin: Oljepriset faller för femte dagen i rad

Oron för att coronaviruset ska få världsekonomin att sakta har satt sina spår i oljepriset de senaste dagarna. Vid lunchtid på torsdagen kostade ett fat brentolja 52,54 dollar. Så sent som i början av januari kostade ett fat olja över 70 dollar och dagens pris är det lägsta sedan julen 2018.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Norwegians aktie har fallit över 40 procent i veckan

Det framgår av ett pressmeddelande som skickats ut som ett svar på ”marknadsspekulation”. Bolaget påminner om att den konvertibel bolaget gav ut i november 2019 är säkerställd via dotterbolaget Arctic Aviation Assets, AAA. Kopplat till konvertibeln finns vissa finansiella villkor, kovenanter, som AAA måste uppfylla, bland annat rörande aktiekapital och skuldkvot.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Medivir med på ”coronalista” – aktien rusar

På sociala medier och vissa aktieforum cirkulerar uppgifter om en studie som listar ett antal läkemedel som identifierats och bör övervägas vid framtagandet av en effektiv behandlingsstrategi för corona-viruset. I listan bland små molekyler återfinns bland flera andra Medivirs simeprevir. Studien ”Predicting commercially available antiviral drugs that may act on the novel coronavirus (2019-nCoV), Wuhan, China through a drug-target interaction deep learning model” återfinns på branschsajten Biorxiv.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Så har fondspararna agerat under börsdramatiken

– Börsen tycktes under flera veckor vara gjord av teflon – negativa nyheter fick knappt någon effekt alls. Det fick spararna att handla tillväxtmarknadsfonder – Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Index är exempelvis månadens näst mest nettoköpta fond. Att en tillväxtmarknadsfond hamnar så högt upp i toppen är en ovanlig syn, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Här är torsdagens aktierekar

Barclays Capital inleder bevakning av fastighetsbolaget Kungsleden med rekommendationen övervikt. Riktkursen sätts till 130 kr. Det skriver Bloomberg First Word.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Ökad förlust för kursraketen

Powercell redovisar ett resultat efter skatt på -41,0 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-11,5). Resultatet per aktie uppgick till -0:84 kronor (-0:22). Rörelseresultatet blev -28,8 miljoner kronor (-11,1).

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Här parkerar du pengarna i börsoron

Om du till exempel vill sätta in 50 000 kr på ett vanligt sparkonto utan uttagsrestriktioner och bindningstid så får du just nu högst ränta hos Rebilla som nyligen höjt till 1,0 procent. Tätt därefter hamnar Sevenday och Nordiska med 0,95 procent samt Avida och Instabank på 0,90 procent. Nordax och Qliro ger samtidigt 0,85 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.