Dagensanalys.se > Ekonomi

Sunday, 15 December, 12:19

Dagensanalys.se - 12 nov 19 kl. 17:32

Instagram kopierar TikTokVi behövde inte hålla andan länge innan Facebook kopierade rivalen TikTok. Funktionerna som finns i den kinesiska appen börjar nu dyka upp i Instagram. Först ut att få TikTok-liknande funktioner är användare av Instagram i Brasilien. Du har 15 sekunder på dig att spela in dina coola dance moves med Instagram Reels. Sen sprider du dina klipp i Stories eller som meddelande.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
TikTok, Facebook, Instagram, Brasilien, Instagram Reels, Stories, Explore, Top Reels, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Instagram, kopierar, TikTok
Dagensanalys.se - 24 maj 17 kl. 13:31

Instagram kopierar Snapchat (igen) och inför sökbara Stories

Bara två månader efter att Snapchat lanserade möjligheten att söka efter stories baserat på plats, hashtag etc, så inför Instagram samma funktion. Dock skiljer sig de två lite åt. På Instagram har du länge kunnat bygga din egen Story, men nu blir det möjligt att söka bland alla stories baserat på plats eller hashtag.

Dagensanalys.se - 18 maj 17 kl. 12:27

Instagram bemöter kritiken om Snapchatstölder

Instagram har under lång tid kopierat så gott som allt som Snapchat har kommit på. Under en paneldebatt bemötte Instagrams produktchef kritiken, och han är inte ångerfull. ”Det är helt enkelt så techbranschen fungerar”.

Dagensanalys.se - 05 nov 18 kl. 04:43

TikTok slog både Youtube, Instagram och Facebook i antal nedladdningar

Här är den nya appen som lockar kidsen. När ByteDacnce köpte Musical.ly och slog ihop sina båda appar fick den nya appen heta TikTok.

Dagensanalys.se - 15 feb 19 kl. 04:53

TikTok lanserar sponsrade videoklipp

Nu kan alla annonsörer nå ut till TikToks unga publik genom att visa målgruppsanpassade videoklipp. Ett första test av “Sponsored” innehåll dök upp från cykelmärket Specialized på TikTok. Rolling through TikTok and got an ad from Specialized Bikes that just takes you to their profile when you tap “Learn more” but then brings up “video ads do not support this feature” when you tap on the promoted music track.

Dagensanalys.se - 03 apr 19 kl. 09:38

Guide: Allt du behöver veta om TikTok

Videoappen TikTok har laddats ned över en miljard gånger och är en av världens mest populära appar för unga. I den här guiden förklarar vi hur TikTok fungerar och varför du som digital marknadsförare bör ha koll på den. Vad är TikTok?

Dagens PS - 04 nov 19 kl. 10:08

Tiktok-ägaren under utredning för censur

USA har av nationella säkerhetsskäl inlett en utredning av den populära videodelningsappen Tiktoks kinesiska ägare Bytedance. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor. Utredningen kopplas till förvärvet av amerikanska sociala mediaappen Musical.

Dagensanalys.se - 12 mar 18 kl. 14:36

Snapchat kopierar Instagram

Nu lånar Snapchat en funktion från Instagram – lite ironiskt, med tanke på att Instagram skamlöst plockade Story-funktionen från Snapchat tidigare. –  man kan tagga andra användare i ”Stories” med en länk till deras profil. Den nya funktionen upptäcktes först av Matt Rappaport och verkar fungera som du förväntar dig, skriv ut ett användarnamn i textfältet på din bild eller bildtext i Stories, och de som fått tagg får fram en ny meny som länkar till informationen, där du kan lägga till det direkt som en vän.

Dagensanalys.se - 01 mar 19 kl. 00:57

TikTok har nu över en miljard nedladdningar

Den populära videoappen TikTok har laddats ned över en miljard gånger, enligt nya siffror från Sensor Tower. Siffrorna representerar nedladdningar på både iOS och Android. Bara 25 procent av alla nedladdningar har gjorts i Indien.

Dagensanalys.se - 17 apr 19 kl. 19:08

Videoappen TikTok förbjuds in Indien

Den populära kinesiska videoappen TikTok går inte längre att ladda ned i Indien, detta efter ett domstolsbeslut från den indiska regeringen. Apple och Google tvingas nu ta bort appen från sina appbutiker i Indien. De indiska politikerna menar att videoappen har opassande innehåll och uppmanar till barnpornografi.

Dagensanalys.se - 16 maj 19 kl. 23:37

TikTok toppar AppStore för femte kvartalet

Om du vill ha koll på vad som trendar i app-världen ska du läsa den här artikeln. För femte kvartalet i rad toppar TikTok AppStore för iOS. Men för Android är det andra appar som dominerar.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - Igår: 10:37

Vad finns att tillgå i en molnlösning idag?

När man pratar molnlösning idag handlar det om mycket mer än att bara lagra sina filer i molnet. AWS är en av de mest använda molnlösningarna, och erbjuder hela 175 olika verktyg och features. För dig som överväger att flytta till en molnlösning kommer här därför en kort genomgång av vad som finns att få tillgång till.

Dagensanalys.se - Igår: 16:52

Varför använda Google Ads? Här är 10 skäl till varför

Osynliga auktioner sker blixtsnabbt nästan varje gång du söker efter en produkt eller tjänst på Google. Och bakom dessa auktioner står annonsörer i krig för ditt klick. Varför kämpar så många av dem så här?

Dagensanalys.se - I förrgår: 10:08

Google tar bort www från adresserna

Google tycker det är onödigt att ha med www framför webbadressen så från och med kommande version av Chrome är det borta. I Chrome version 79 tar Google helt enkelt bort www från webbadresserna. Kanske inte något vi kommer direkt sakna men ändå ett historiskt ögonblick.

Dagensanalys.se - I förrgår: 08:40

En miljon sålda visar att vikbara mobiler kan bli något

Vad tänker vi egentligen om vikbara mobiler? En gimmick som kommer att fasas ur, eller något nytt på gång? Mobilbranschen har länge letat efter något nytt, och det som står närmast är den tekniska utvecklingen med 5G.

Dagensanalys.se - I förrgår: 07:47

Nu ska sträcktittare få egna annonsformat

Att ’binge-titta’ på en massa avsnitt i en serie eller flera serier på rad har blivit en grej som streamingtjänsten Hulu vill anpassa sin reklam till. Annonsörer kan numera rikta speciella annonstyper till sträcktittarna på Hulus streamingtjänst. Annonserna känner av när en tittare börjar sträckkolla med hjälp av maskininlärning och visar därefter kontextuella annonser .

Dagensanalys.se - I förrgår: 07:38

Microsoft lanserar uppdaterad logga och ikoner

Microsoft har som mål att föryngra sitt företag och kännas mer fresh. Inte bara nya produkter som Surface Pro utan även uppdaterade ikoner och en modernare logga. Allt från Office till Surface-produkterna ska få en ny look och i grunden finner vi Microsoft Windows 10X.

Dagensanalys.se - 12 dec 19 kl. 11:56

Podcast med Eric Morales, AWS om Sverige som teknikland

Under AWS re:Invent fick vi möjlighet att sitta ner med Eric Morales, Games Segment Leader Europe på AWS, och tidigare ansvarig för AWS verksamhet kring start-ups i Sverige och Norden. Vi pratade om hur Sverige står sig som teknikland i konkurrens med övriga länder, vad som krävs för att vi ska behålla den positionen, samt vad AWS planer är för Sverige och Norden. Inlägget Podcast med Eric Morales, AWS om Sverige som teknikland dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 12 dec 19 kl. 10:04

Historien om Spotify blir serie på Netflix

Serien är baserad på boken Spotify Inifrån av journalisterna Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud. Jag är väldigt glad över att få skapa den här moderna och underhållande serien för Netflix. Berättelsen om hur en lite grupp svenskar inom teknikindustrins innersta krets transformerat musik – hur vi lyssnar på den och hur den skapas – är verkligen en nutida historia.

Dagensanalys.se - 12 dec 19 kl. 09:31

Årets största händelser på svenska Facebook

Facebook har släppt sin årliga ”Year in Review” – där ögonblicken och diskussionerna som kommit att definiera det senaste året på Facebook lyfts fram. Utvalda länder, däribland Sverige, har fått en helt egen Year in Review som du kan se nedan. Inlägget Årets största händelser på svenska Facebook dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 12 dec 19 kl. 08:36

Curamando, Kurppa Hosk, Keybroker och Animal bildar ny byrågrupp

Altor investerar i den nybildade bolagsgruppen ledd av Curamando, med fokus på att stötta bolag i omställningen till den nya digitala verkligheten. Till gruppen kopplas samtidigt Kurppa Hosk, Animal och Keybroker – tre bolag inom varumärkesarbete, kreativ kommunikation och performance marketing. Curamando har som mål att bli en ”one-stop-shop” för sina kunder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.