Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 15 December, 12:18

Dagens PS - 12 nov 19 kl. 17:06

Telenorchef kritisk mot Telia-affärEfter dagens nyhet om att Telia har fått grönt ljus för köpet av TV ser Telenor problem med för få aktörer på TV-marknaden. Företagets TV-chef menar att det kan krympa möjligheterna till streaming.  Telias köp av Bonnier Broadcasting, som äger TV 4 och C More, godkändes idag av EU, men det finns ett antal villkor som ska följas för att affären ska slutföras. En av dessa är att Telia måste låta en utomstående aktör få licens på ”internet-tv”, det vill säga streaming. Men att kravet enbart ligger på en ytterligare aktör gör att konkurrensförhållandena blir skeva enligt Leif Björklund, tv-chef på Telenor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Telia, TV, Telenor, Bonnier Broadcasting, More, EU, Leif Björklund, TV4, Telias, Canal Digital, Dagens Industri, Sverige, Finland, Dagens Ps, Telenorchef, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Telenorchef, kritiskmot , Telia-affär
Dagens PS - 09 feb 18 kl. 09:26

DI: Wallenberg kan rädda Telia-affär

För att Telia ska kunna buda på danska teleoperatören TDC måste man först sälja sin danska verksamhet. Det skriver Dagens industri som i samma veva pekar ut operatören 3 som räddningen. 3 har i dag Wallenbergs investmentbolag Investor som storägare.

Dagens PS - 12 jun 18 kl. 11:50

Staten maktlös i omstridd Telia-affär

Regeringen har inte mandat att stoppa Telias köp av Bonnier Broadcasting. Det här rapporterar TT och bakgrunden är att Telias styrelse helt avgör frågan. Där är storägaren svenska staten inte representerad, meddelar departementsrådet Anna Magnusson.

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 16:44

Telia-affär godkänd


Telia Soneras köp av den svenska operatören Zitius för 473 miljoner kronor har godkänts av konkurrensmyndigheten, skriver Telia Sonera i ett pressmeddelande.Affären offentliggjordes i december.Köpet omfattar också Quadracom Networks och tjänsteleverantören Riksnet och verksamheterna kommer att konsolideras av Telia Soneras svenska verksamhet i slutet av maj..

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 14 kl. 16:46

Telia-affär godkänd

Telia Soneras köp av den svenska operatören Zitius för 473 miljoner kronor har godkänts av konkurrensmyndigheten, skriver Telia Sonera i ett pressmeddelande. Affären offentliggjordes i december. Köpet omfattar också Quadracom Networks och tjänsteleverantören Riksnet och verksamheterna kommer att konsolideras av Telia Soneras svenska verksamhet i slutet av maj..

TA - 14 maj 14 kl. 16:44

Telia-affär godkänd


Telia Soneras köp av den svenska operatören Zitius för 473 miljoner kronor har godkänts av konkurrensmyndigheten, skriver Telia Sonera i ett pressmeddelande.Affären offentliggjordes i december.Köpet omfattar också Quadracom Networks och tjänsteleverantören Riksnet och verksamheterna kommer att konsolideras av Telia Soneras svenska verksamhet i slutet av maj..

BT - 14 maj 14 kl. 16:44

Telia-affär godkänd

Telia Soneras köp av den svenska operatören Zitius för 473 miljoner kronor har godkänts av konkurrensmyndigheten, skriver Telia Sonera i ett pressmeddelande. Affären offentliggjordes i december.Köpet omfattar också Quadracom Networks och tjänsteleverantören Riksnet och verksamheterna kommer att konsolideras av Telia Soneras svenska verksamhet i slutet av maj..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny uzbekisk Telia-affär avslöjad

Telia ska även ha köpt en 4G-licens av det omstridda bolaget Takilant. Enligt uppgifter till SVT:s Uppdrag Granskning betalade Telia 370 miljoner kronor för en 4G-licens i Uzbekistan. Summan betalades in i dollar på en bank i Geneve i november 2010.

DN - 18 okt 12 kl. 14:07

Misstänkt i Telia?affär släppt

En av dem som svenska åklagare misstänker för mutbrott i samband med Telia Soneras affärer i Uzbekistan har släppts mot borgen i Schweiz..

Nyteknik - 06 dec 13 kl. 11:58

Telia-affär i Kazakstan granskas

Stockholm (TT). Dokumentation om Telia Soneras agerande i Kazakstan har lämnats till åklagare, enligt Dagens Nyheter. Affärerna har koppling till högt uppsatta ledare..

UNT - 14 maj 14 kl. 16:44

Telia-affär godkänd

Telia Soneras köp av den svenska operatören Zitius för 473 miljoner kronor har godkänts av konkurrensmyndigheten. Affären offentliggjordes i december.(TT).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 16:40

En dag innan tullarna: USA och Kina tecknar avtal

En dag innan USA:s tullar på handelsvaror från Kina skulle införas har nu parterna enats om ett fas ett-avtal. Detta uppger en Kinas vice handelsminister under en presskonferens.  Julhandeln är räddad för många amerikanska konsumenter.

Dagens PS - Igår: 16:40

Kina och USA överens om FAS ett-avtal

En dag innan USA:s tullar på handelsvaror från Kina skulle införas har nu parterna enats om ett fas ett-avtal. Detta uppger en Kinas vice handelsminister under en presskonferens.  Julhandeln är räddad för många amerikanska konsumenter.

Dagens PS - Igår: 15:29

Vad är egentligen ”digital vård”?

Många har säkert hört begreppet ”digital vård” förut. Men vad betyder det? Hur ser vården ut i framtiden?

Dagens PS - Igår: 13:16

Volvo lastbilars vd kritisk: ”Jobba bort hindren”

Volvo lanserar nu sin första ellastbil för längre sträckor. Modellen är i konceptstadiet och företagets ansvariga går ut med några åtgärder som bör tas för att projektet ska ros i hamn.  Volvo Trucks har tidigare i år börjat sälja ellastbilar för stadsbruk och har nu alltså på allvar satt igång sin satsning på motsvarande lastbilar för längre sträckor.

Dagens PS - Igår: 13:00

Per Bolund i blåsväder – anmäls till KU

Per Bolund (MP) anmäls till Konstitutionsutskottet för uttalanden han gjorde i november angående Swedbanks misstänkta penningtvätt. Det är moderaten Mattias Karlsson (M) som gör anmälan då han anser att Bolund som finansmarknadsminister kan ha haft speciell insyn i Swedbank. I en intervju med Dagens Industri 8 november sade finansmarknadsminister Per Bolund följande gällande den amerikanska statens utredning av Swedbank efter misstänkt penningtvätt: ”Vi har en dialog med myndigheter i många länder, däribland USA, och vi tycker inte att man ska varna för mycket eller ha för stor oro för att man skulle gå hela vägen till den typen av sanktioner.

Dagens PS - I förrgår: 11:40

Gård för 100 miljoner överst på tronen

Leder ligan över dyraste försäljningarna. ”Det finns vissa attribut som är mer populära än andra”. Det säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, apropå på bostadssajtens topplista över dyraste objekten i år.

Dagens PS - I förrgår: 11:44

Hon utses till världens mäktigaste kvinna

Tre politiska tungviktare tar pallplatserna när Forbes utser årets mäktigaste kvinnor i världen. Tar sig Greta också in på topp 100-listan? Etta på Forbes lista hamnar Tysklands förbundskansler Angela Merkel, som varit med i den absoluta toppen på listan flera gånger.

Dagens PS - I förrgår: 10:55

Bloomberg spår ökad H&M-försäljning

Klädjätten H&M lämnar på måndag morgon försäljningssiffror för det fjärde kvartalet. Väntad försäljning enligt Bloomberg konsensus med 14 analytikers estimat ligger på 62.040 miljoner kronor.

Dagens PS - I förrgår: 10:34

Klippläge? Fem rykande aktietips inför nästa år

Även om börsen rusar i dag på positiva nyheter blir det stiltje på aktiemarknaden nästa år, tror proffset. DNB:s aktiechef Thomas Breivik lyfter fram fem nordiska aktier inför 2020, då han för övrigt alltså räknar med att börsen inte är på lika gott humör som i dag, fredag, efter brittiska valet och nyheten om att USA och Kina är överens om fas 1 i handelsavtalet. De fem aktier som åtnjuter aktieexpertens förtroende är säkerhetsbolaget Securitas, kontanthanteraren Loomis, köksinredaren Nobi (alla tre aktierna återfinns på Stockholmsbörsen), lågpriskedjan Europris på Oslobörsen samt läkemedelsbolaget Novo Nordisk på Köpenhamnsbörsen, framgår det på Di.

Dagens PS - I förrgår: 10:11

Ericsson landar 5G-order av Telenor

Telekomjätten Ericsson har fått i uppdrag av Telenor att modernisera och bygga Telenors 5G radio access nätverk. Det rapporterar Bloomberg. Telenor kommer också att använda utrustning från nuvarande RAN-leverantören Huawei för att upprätthålla 4G nätverk och uppgradera till 5G inom olika delar av Norge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.