Skånskan > Nyheter

Tuesday, 10 December, 04:38

Skånskan - 12 nov 19 kl. 17:05

Friskola vill ta över Trollakull förskolaFRÄNNINGE Ägarna till Nils Månssons friskola i Fränninge kastar in ett nytt förslag i spardiskussionerna i Piratens förskoleområde.
Om friskolan får köpa Trollakull på motsatta sidan skolgården kan förskoleplatser räddas kvar.– Ända sedan vi startade har vi velat köpa Trollakull. Vi har frågat i ett par omgångar, men svaret har hittills varit nej, säger Lisa Ferlinger på friskolan.
Nu, med diskussioner om att eventuellt lägga ner en av tre förskolor i Piratenområdet, har kommunens intressen för att göra affär kanske ändrats.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
FRÄNNINGE Ägarna, Nils Månssons, Fränninge, Piratens, Trollakull, Lisa Ferlinger, Piratenområdet, Bjärsjölagårds, Vollsjö, Bjärsjölagård

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friskolavill ta över , Trollakull, förskola
Skånskan - 12 jul 14 kl. 14:00

Friskola öppnar förskola i Fränninge

En ny förskola i privat regi med plats för 18 barn öppnar i augusti. Hittills är 12 barn anmälda..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Edsleskogs friskola öppnar förskola och fritids

Föreningen tar över i prästgården den 1 juli.

Skånskan - 14 nov 19 kl. 17:10

Förskola kan räddas när barnen blir fler

bjärsjölagård Nedläggningsförslaget för Bjärsjölagårds förskola kan vara stoppat.
Fler förskolebarn i området nästa år och sänkta hyror ger området bättre ekonomi.Enligt Jörgen Carlsson, S-ledamot i familjenämnden, innebär det att hotet mot Bjärsjölagårds förskola är borta.

YA - 17 mar 14 kl. 06:30

Delseger för att driva friskola

Foto: Albin Brönmark
Stiftelsen Skillinge fria skola har vunnit en delseger. Förvaltningsrätten ger Skolinspektionen bakläxa och slår fast att stiftelsen har förutsättningar att driva friskola.
I september meddelade Skolinspektionen att Hammenhög fick bli friskola, medan ansökan från Skillinge inte godkändes.

YA - 20 maj 17 kl. 00:01

Friskola vill expandera förskola

Hammenhögs friskola ansöker hos kommunen om att få expandera sin förskola..

Skånskan - 12 apr 18 kl. 14:00

Ännu en förskola saknar rätt bygglov

malmö Förskolan Lorens på Gamla väster stängdes i förra veckan och en av anledningarna var att den saknade ett giltigt bygglov.
Nu visar det sig att även avdelningen Onyxen som tillhör Solbackens förskola på Stadiongatan saknar bygglov.– Vi planerar för att kunna få rätt bygglov och hoppas inte att det ska behöva bli en akutstängning av avdelningen, säger Ida Sundberg som är strateg på förskoleförvaltningen.

Skånskan - 04 apr 16 kl. 06:00

Solvalla bygdegård kan bli till förskola

Sjöbo Samtidigt som familjeförvaltningen söker efter fler förskoleplatser har Solvalla bygdegård letat efter fler inkomstkällor.
Nu har en ansökan om att öppna upp en friskola på just bygdegården lämnats in till familjeförvaltningen.– Vi fick frågan från några intresserade förskollärare och då tog vi det till oss och tog upp det i styrelsen, berättar Karin Olsson, som är ordförande för den bygdeförening som driver Solvalla bygdegård.

YA - 12 feb 16 kl. 03:00

Friskola vill starta särskola i Skurup

Friskolan Pusselbiten ansöker hos Skolinspektionen om att få starta särskola i Skurup. I dag driver företaget särskola i Dalby. Fullt utbyggd skulle skolan ha plats för 28 elever och minst lika många personal..

Nya Wermlands Tidningen - 29 mar 14 kl. 06:00

Friskola lagar mat till Nysätersbarn

Vid barn- och utbildningsnämndens senaste sammanträde fattades beslutet att Långseruds Friskola, ekonomisk förening tilldelas entreprenaden för kostproduktion i Värmlands Nysäter till förskola, grundskola och fritidshem. Men beslutet var oenigt..

Nya Wermlands Tidningen - 24 feb 17 kl. 10:34

Ansökan om friskola i Molkom

Backa friskola i Molkom driver sedan 2015 en förskola och har nu ansökt om att starta en skola, från förskoleklass till årskurs nio..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Trapphus fyllt av rök på Rosengård

Malmö Ett larm om en källarbrand i ett flerfamiljshus på Rosengård inkom på måndagskvällen.Klockan var några minuter i nio när SOS Alarm fick ett samtal från en boende i ett flerfamiljshus på Von Rosens väg i stadsdelen Rosengård i Malmö. Enligt uppringaren brinner det i källaren.

Skånskan - 7 timmar sedan

DM-silver för Saga från Eslöv

BROTTNING Saga Svensson från Eslövs AI tog silver i WW14, 46-kilo, på Skånes DM, som den gångna helgen avgjordes i Helsingborg.Saga vann mot Aleria Blom och Susan Larsen, Kävlinge/Furulund respektive Helsingborgs Wrestling Team, men förlorade mot klassettan Sofia Andersson, hemmabrottare från Helsingborg.
I WW14 50-kilosklassen blev Svedala BK:s Elna Federley etta.

Skånskan - 8 timmar sedan

Han vill komma inpå människorna på slagfälten

Strider. Konflikter har varit en viktig faktor när samhällen har utformats. Så studien av våldet måste få ta plats i forskningen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Musikhjälpen får stöd från Skurup

SKURUP För andra året kommer Skurup att vara med och bidra till Musikhjälpen.
I år deltar två Skurupsmusiker tillsammans med flera grupper från folkhögskolan.I fjor var första gången som Skurup för Musikhjälpen arrangerades.

Skånskan - 9 timmar sedan

13-åring sparkad vid mobilrån

ESLÖV
Det inträffade två rån i Eslöv under söndagskvällen där flera gärningsmän krävde att offren lämnade från sig sina mobiltelefoner.
En 13-årig pojke från Malmö ska, enligt uppgifter hans mamma lämnat till polisen, ha rånats av fem okända personer vid Stenberget vid 17.30-tiden, som slog och sparkade honom för att komma åt telefonen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Begick brott i rättan tid

ESLÖV En 26-årig Eslövsbo döms till dagsböter för att ännu en gång ha kört bil trots att han saknar körkort.
26-åringen, som är tidigare dömd för 23 brott, undgick med minsta marginal att dömas till fängelse den här gången.
Han dömdes till ett års fängelse för bland annat misshandel och grov kvinnofridskränkning i juni förra året.

Skånskan - 9 timmar sedan

Slog och sparkade rånoffer

Malmö Mannen överfölls bakifrån och fick ta emot flera slag och sparkar innan han rånades på sina tillhörigheter under måndagskvällen.Rånet inträffade i Västra Innerstaden vid 18-tiden. Mannen som utsattes för rånet kontaktade själv polisen efter händelsen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Julafton för alla som älskar historieläsning

LUND Böcker om svunna tider är populära. Det märks inte minst när förlaget Historiska media har öppet hus, som under måndagskvällen då det var dags för den traditionsenliga julstugan i lokalen på Bantorget.En av de historieintresserade som på plats var Jadwiga Kurowska.

Skånskan - 9 timmar sedan

Jasmine får servera på årets Nobelmiddag

Sjöbo Även i år får Malenagymnasiets hotell- och turismprogram vara med på Nobelfesten i Blå hallen i Stockholms stadshus som äger rum på tisdag kväll.
Denna gången är det 18-åriga Jasmine Davidsson från Blentarp som fått äran att servera.I år valde läraren Marie Kristiansson Bchara att anmäla klassens fyra elever i hopp om att bli uttagna till den stora festen igen.

Skånskan - 10 timmar sedan

10-tal källarförråd uppbrutna

ESLÖV Enligt uppgifter i en polisanmälan har tiotalet källarförråd i en fastighet på Rönneberga haft påhälsning av tjuvar.
Polisen hade på måndagsförmiddagen bara fått en två anmälningar om det hela.
Vid ett av inbrotten stals fyra bildäck och fälgar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.