SR > Nyheter

Friday, 13 December, 09:50

SR - 12 nov 19 kl. 16:56

Ny miljömärkning mäter livsmedels klimatavtryckI dag lanserades en ny klimatmärkning i Sverige. Märkningen vill göra det enklare för konsumenter att jämföra en varas klimatavtryck innan den hamnar på matbordet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny miljömärkning, mäter, livsmedels, klimatavtryck
Supermiljöbloggen - 16 nov 16 kl. 16:02

Bränslet kan bli spårbart- miljömärkning på drivmedel på gång

Det kan vara stora skillnader i klimatpåverkan från olika drivmedel och utan information är det inte lätt att välja klimatsmart. Vi på SMB är därför glada över att regeringen nu vill införa obligatorisk miljömärkning på alla drivmedel. Jag utgår från konsumenter och tycker att alla – oavsett vad man tankar – skall ha möjlighet att få information om vilken miljöpåverkan som finns, säger miljöminister Karolina Skog (MP) till SVT Nyheter.

Supermiljöbloggen - 23 dec 14 kl. 09:45

Svenska EU-ledamöter säger ja till oljesand

Innan EU-valet uttryckte Kristdemokraternas förstanamn Lars Adaktusson att han ville se skärpta miljömål i EU, men den 17 december var det annat ljud i skällan när parlamentet skulle rösta om oljesand. Konsekvensen är att EU kommer kunna importera oljesand utan särskild märkning.  Den 17 december röstade EU-parlamentet om ett nytt direktiv för bränslen, det så kallade bränslekvalitetsdirektivet (2011/63/EU).

SmålandsPosten - 05 feb 14 kl. 08:31

Orättvis rödmärkning

Världsnaturfondens rödmärkning av västkusträkan bör tas med en nypa salt. Miljöorganisationen menar att fiskare har slängt tillbaka små räkor i havet och på så sätt slitet mer på kvoterna mer än vad statistiken säger. Faktum kvarstår ändå att fiskenäringen har sedan många år ett utvecklat arbete för bättre hållbarhet i räkfisket.

Barometern - 16 jan 14 kl. 09:54

Butik hotas av böter för brister

Kött utan bäst föredatum, trasiga kyldiskar och bakelser utan varudeklarationer; det är några av de brister som avslöjats i en livsmedelsbutik. Problemen runt livsmedelsbutiken har varit kända hos miljö- och byggnadsnämnden sedan 2010. Då på­pekade man att lokalen är i ett slitet och allmänt dåligt skick och var i behov av renovering.

YA - 05 aug 17 kl. 00:01

Butik får böter efter bristande märkning

Trots flera uppmaningar från kommunens miljöinspektörer har svenska innehållsförteckningar saknats eller varit bristfällig på flera varor i butiken. Nu döms ägaren att betala 10 000 kronor i löpande vite..

Kristianstadsbladet - 15 jan 18 kl. 00:01

Företag riskerar miljöböter

Ytterligare två företag riskerar sanktionsavgifter på tusentals kronor för brister i märkning av kemiska produkter..

Skånskan - 06 feb 19 kl. 10:00

Först i första Svanenmärkta boendet för studenter

UTSIKTER. Kanske är det sin framtida arbetsplats Natasha Majbrink har utsikt mot när hon tittar ut genom fönstret från sin sprillans nya lägenhet på Brunnshög i Lund, i Sveriges första Svanenmärkta studentboende.Namn: Natasha Majbrink
Ålder: 19 år
Yrke: Studerar till civilingenjör iväg & vatten på Lunds tekniska högskola.

Alingsås tidning - 05 feb 17 kl. 05:30

Fixade Alingsås första Svanenmärkta hus

De vill göra det enkelt att leva hållbart. Lina och Peter Dahlkvist står bakom de första Svanenmärkta bostäderna i Alingsås, fem parhus i kanten av Stadsskogen. De fem parhusen i bostadsrättsföreningen Kristallen ligger längst upp på Kavlåsvägen, mitt emot Alingsåsparken.

YLE - 19 apr 17 kl. 17:00

Matfusket ökar med globaliseringen

Livsmedelsförfalskning är en business i miljardklassen och med en global världsmarknad ökar det stadigt. Matfusket är en viktig inkomstkälla för organiserad kriminalitet, men det är du som drabbas när falsk olivolja, bönor, honung, mozzarella eller ruttet kött hamnar på restauranger eller i affärer. Våren 2017 avslöjar Sveriges Televisions grävredaktion att en av landets största importörer av asiatisk mat, Hung Fat Trading Asien Livs AB, låter anställda sila bort döda insekter från kidneybönor som sedan packas om i nya påsar.

BT - 29 jan 13 kl. 14:19

Köttskatt kan ge motsatt effekt

Det är ytterst angeläget att köttet som produceras idag och i framtiden ger minsta möjliga klimatavtryck. Då är det viktigt att komma ihåg att det är skillnad på kött och kött, menar LRF. Alla bör vi välja det kött vi äter med omsorg.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Johnson: Nu är brexit obestridligt

Boris Johnson höll sitt segertal nu på morgonen..

SR - 1 timme sedan

Volvo skärper kraven på batterier och elmotorer

Volvo Cars skärper nu kraven på de underleverantörer som ska leverera elbilsbatterier och delar till elmotorer. Bland annat införs en ny digital redovisning för hur kobolten utvinns..

SR - 1 timme sedan

Storseger för nationalistpartiet i Skottland

I Skottland har Tories inte nått några framgångar. Istället har det skotska nationalistpartiet som kampanjade för att stoppa brexit tagit hem en stor majoritet av Skottlands 59 mandat till det brittiska parlamentet..

SR - 2 timmar sedan

”Trafikverket vill inte att vi pratar med media”

Trafikverket försökte begränsa byggentreprenörer från att prata media. Det visar e-post som Ekot tagit del av..

SR - 2 timmar sedan

Statsvetare: Genomtänkt strategi bakom Tories seger

Boris Johnson får sitta kvar som premiärminister – nu med en egen majoritet i parlamentet för konservativa Tories. Ett oväntat valresultat, enligt Nicholas Aylott, statsvetare vid Södertörns högskola, som nyss intervjuades i P1-morgon..

SR - 2 timmar sedan

Historiskt klimatbesked från EU

EU-länderna har enats om ett klimatneutralt EU år 2050. Det enades stats- och regeringscheferna om i natt på toppmötet i Bryssel. Men ett land ställde sig utanför - Polen - Men EU:s ordförande såg det ändå som en framgång..

SR - 4 timmar sedan

Löfven: Tråkigt med resultatet för Labour

Det blir en tydlig majoritet för Tories i det brittiska valet bäddar för att brexit blir av och att Storbritannien lämnar EU den 31 januari. Ett klart resultat var vad ledarna på EU:s toppmöte i Bryssel önskade sig..

SR - 4 timmar sedan

Corbyn avgår – men inte än

Labour går mot sitt sämsta val på många årtionden, och partiledaren Jeremy Corbyn säger nu att han inte kommer att vara Labours ledare vid nästa val..

SR - 3 timmar sedan

Säker majoritet för Tories

Boris Johnsons tories hat nu säkrat sin majoritet i det brittiska parlamentet..

SR - 8 timmar sedan

EU-länderna eniga om nollutsläpp år 2050

EU:s stats- och regeringschefer har nu avslutat sina klimatförhandlingar för natten på toppmötet i Bryssel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.