Expressen > Nyheter

Wednesday, 13 November, 21:26

Expressen - 09 nov 19 kl. 19:04

Minnet av kristallnatten uppmärksammas i MalmöDet är 81 år sedan kristallnatten, händelsen som dödade och slog livet i spillror för tiotusentals judar i Tyskland och blev upptakten till Förintelsen.Judiska församlingen uppmärksammar datumet med att hålla en manifestation på lördagskvällen.– Det känns extra viktigt just nu eftersom antisemitismen och judehatet ökar, säger Fredrik Sieradzki, moderator för evenemanget och informationsansvarig vid Judiska församlingen i Malmö..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmö, Tyskland, Förintelsen, Fredrik Sieradzki, Judiska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minnetav , kristallnatten, uppmärksammasi , Malmö
Kristianstadsbladet - 09 nov 13 kl. 14:42

Kristallnatten uppmärksammas


På flera håll i världen uppmärksammas under lördagen 75-årsdagen av den så kallade Kristallnatten i Tyskland.I Sverige anordnas det ett antal manifestationer, bland annat ett fackeltåg mot rasism i Malmö och en ljusmanifestation i Rinkeby i Stockholm.Det var på natten mot den 10 november 1938 som nazisterna hetsade en mobb mot judar i hela Tyskland.

BT - 09 nov 13 kl. 14:44

Kristallnatten uppmärksammas

På flera håll i världen uppmärksammas under lördagen 75-årsdagen av den så kallade Kristallnatten i Tyskland. I Sverige anordnas det ett antal manifestationer, bland annat ett fackeltåg mot rasism i Malmö och en ljusmanifestation i Rinkeby i Stockholm.Det var på natten mot den 10 november 1938 som nazisterna hetsade en mobb mot judar i hela Tyskland.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 13 kl. 14:44

Kristallnatten uppmärksammas

På flera håll i världen uppmärksammas under lördagen 75-årsdagen av den så kallade Kristallnatten i Tyskland. I Sverige anordnas det ett antal manifestationer, bland annat ett fackeltåg mot rasism i Malmö och en ljusmanifestation i Rinkeby i Stockholm. Det var på natten mot den 10 november 1938 som nazisterna hetsade en mobb mot judar i hela Tyskland..

UNT - 09 nov 13 kl. 14:42

Kristallnatten uppmärksammas

På flera håll i världen uppmärksammas i dag 75-årsdagen av Kristallnatten i Tyskland. I Sverige anordnades det bland annat ett fackeltåg mot rasism i Malmö och en ljusmanifestation i Rinkeby i Stockholm.(TT).

NT - 09 nov 13 kl. 14:42

Kristallnatten uppmärksammas

På flera håll i världen uppmärksammas under lördagen 75-årsdagen av den så kallade Kristallnatten i Tyskland..

NSD - 09 nov 13 kl. 14:42

Kristallnatten uppmärksammas

På flera håll i världen uppmärksammas under lördagen 75-årsdagen av den så kallade Kristallnatten i Tyskland..

SvD - 09 nov 13 kl. 14:42

Kristallnatten uppmärksammas

På flera håll i världen uppmärksammas i dag 75-årsdagen av Kristallnatten i Tyskland..

SN - 08 nov 12 kl. 13:35

Kristallnatten uppmärksammas

Ungdoms- fullmäktige i Nyköping och Ungdom mot rasism uppmärksammar minnet av kristallnatten på lördag 10 november..

Trelleborgs Allehanda - 09 nov 17 kl. 13:28

Kristallnatten uppmärksammas i centrum

För att manifestera att Kristallnatten aldrig ska upprepas kommer novemberkvällen lysas upp..

YA - 09 nov 17 kl. 17:10

Kristallnatten uppmärksammas på flera håll

Tyska synagogor brändes, människor misshandlades och judiska butiker vandaliserades och plundrades. I kväll, 79 år senare, hålls flera manifestationer runt om i Sverige för att hedra offren och uppmärksamma allas lika värde.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Nya tunnelbanan – nio miljarder dyrare än beräknat

Nio miljarder dyrare än vad som först sades.Så mycket mer kommer bygget av nya tunnelbanan i Stockholm att kosta. Detta enligt en kartläggning som Dagens industri tagit del av.

Expressen - 15 minuter sedan

Pappans ilska efter Jaffars död

Pappan till den mördade 15-åringen Jaffar är upprörd för att sonen beskrivits som ”känd av polisen”.– Det stämmer inte. Det räcker att han är död.

Expressen - 30 minuter sedan

Staffanstorp betalade Malmöbo för reklamfilmen

Staffanstorps reklamfilm, som utmålade Malmö som en förlorad stad, producerades av Malmömoderaten Niclas Röhr.Han gjorde filmen samtidigt som han representerar Malmöborna som ledamot i kommunala bolaget Boplats Syd.Nu kan Kvällsposten avslöja hur mycket pengar Staffanstorps invånare betalat för filmen..

Expressen - 45 minuter sedan

Pappan till mördade 15-åringen är upprörd

Pappan till den mördade 15-åringen Jaffar är upprörd för att sonen beskrivits som ”känd av polisen”.– Det stämmer inte. Det räcker att han är död.

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkte mördaren: Lena hotade att avslöja relationen

Lena Wesström hade ett kärleksförhållande med mannen som nu sitter häktad misstänkt för att ha mördat henne.Men efter två år var relationen kantad av ”högljudda diskussioner, hot och handgemäng”, har mannen berättat för polisen.Sprickan: Lena ville avslöja förhållandet för hans fru..

Expressen - 1 timme sedan

Vänsterpartiet vill göra narkotikabruk lagligt

Vänsterpartiet vill avkriminalisera narkotikabruk, skriver SvD..

Expressen - 6 timmar sedan

H&M stoppar kläder – efter kritiserat tryck

”Jag älskar GBV”.Förkortningen på plaggen från H&M har skapat starka reaktioner bland kvinnorättsorganisationer runtom i världen.H&M plockar nu bort flera av plaggen.

Expressen - 2 timmar sedan

Krisen för Studentkortet – jagas av Kronofogden

Studentkortet – Sveriges största rabattkort för studerade på universitet och högskolor – betalar inte längre sina skatter till staten.Företaget, som till stor del ägs av den kontroversielle norske affärsmannen Christen Ager–Hanssen jagas av Kronofogden för skatteskulder på flera miljoner. – Det är på väg att betalas såvitt jag vet, säger Christen Ager–Hanssen..

Expressen - 2 timmar sedan

Trumps och Erdogans möte i Vita Huset

Donald Trump mötte sin turkiske kollega Recep Tayyip Erdogan i Vita huset under onsdagen.Bilder från deras träff visar att relationen mellan de båda presidenterna för närvarande inte är helt avslappnad.Bland annat ska Erdogan vara irriterad över att USA inte respekterar överenskommelsen om nordöstra Syrien..

Expressen - 2 timmar sedan

Två lärare våldtog blind 15-årig skolelev i Indien

Två manliga lärare i den Indiska staden Gujarat misstänks för att ha begått sexuella övergrepp på en blind flicka som studerade i skolan, skriver Daily mail.De båda männen är ännu på flykt undan polisen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.