Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 12 November, 17:01

Aftonbladet - 08 nov 19 kl. 11:05

WWF rödlistar Feta och Halloumi
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
WWF, Feta, Halloumi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: WWF, rödlistar, Fetaoch , Halloumi
SR - 04 feb 14 kl. 10:55

WWF rödlistar räkan

Världsnaturfonden, WWF, rödlistar västkusträkan i sin årliga fiskeguide över hotade arter. Skälet är risk för överfiske och dumpning tillbaka i havet av småräkor..

YLE - 04 feb 14 kl. 14:41

WWF rödlistar räkan

Svenska fiskare upprörs av att världsnaturfonden WWF:s Sverigeavdelning satt nordhavsräkan på sin lista över fisk och skaldjur konsumenten bör undvika. Rekommendationer för Finland kommer nästa månad. Enligt svenska WWF bör man undvika att köpa räka som fångats i Nordsjön, Skagerack, Kattegatt och hela Atlanten.

P3 - 04 feb 14 kl. 10:55

Världsnaturfonden rödlistar räkan

Världsnaturfonden, WWF, rödlistar västkusträkan i sin årliga fiskeguide över hotade arter. Skälet är risk för överfiske och dumpning tillbaka i havet av småräkor..

DN - 04 feb 14 kl. 11:00

Svenska räkor rödlistas av WWF

Nu är det stopp för färska svenska räkor. WWF rödlistar nordsjöräkan, som fiskas utefter Västkusten, och det kommer att ta minst ett år innan fisket kan bli certifierat och få grönt ljus igen. Även stenbitsrommen rödlistas..

SVT - 01 jul 19 kl. 07:00

WWF: ”Halloumi kan vara sämre för miljön än kött”

Världsnaturfonden WWF ser allvarligt på att Sveriges import av halloumi har ökat så kraftigt från Cypern. Landet hamnar överst på listan gällande antibiotika till lantbruksdjur – i jämförelse med de europeiska länderna. Halloumi kommer att ingå i WWF:s stora konsumentmatguide som lanseras i höst och nu flaggar de för att osten inte kommer att få grönt ljus..

Expressen - 02 jul 19 kl. 05:49

WWF: ”Halloumi kan vara sämre än kött”

Halloumi kan vara sämre än kött ur ett hållbarhetsperspektiv, enligt Världsnaturfonden WWF.Orsaken är att den populära osten importeras från Cypern – det europeiska land som ger mest antibiotika till sina djur..

SR - 04 feb 14 kl. 10:36

"Det går inte att stoppa"

Miljöorganisationen WWF rödlistar nordhavsräkan. Ett beslut som kan slå mot alla de fiskehandlare som säljer den populära räkan. – Vi måste ha räkor i våra diskar för att överleva helt enkelt, säger fiskhandlaren Sven Håkansson..

YLE - 05 maj 14 kl. 04:00

Rödlistad gädda väcker irritation

Rödlistandet av gädda i Sverige väcker starka reaktioner i Finland. Världsnaturfondens beslut saknar grund, säger en före detta fiskare. Osäkra gäddbestånd i Sverige påverkar inte gäddan i våra vatten.

Expressen - 05 nov 19 kl. 08:37

Halloumin klimatsågas: Kan inte ersätta köttet

Världsnaturfonden, WWF, har granskat klimatpåverkan hos kött- och mejerivaror – och nu får grekisk fetaost och cypriotisk halloumi rött ljus. – Att ersätta en kötthamburgare med en halloumiburgare ger ingen större inverkan på klimatet, säger Anna Richert, matexpert hos WWF, till SvD..

Kristianstadsbladet - 06 feb 14 kl. 11:20

Coop behåller rödlistade räkor

Matjätten Coop behåller de numera rödlistade räkorna i sitt sortiment.
- Vi har en egen fisklista där vi tar ställning till vilka arter, fiskbestånd och fångstmetoder som våra leverantörer får använda, säger Anna-Lena Dahlberg, miljö- och kvalitetschef på Coops inköpsavdelning.Listan baserar kedjan bland annat på rön från Internationella havsforskningsrådet ICES, enligt Dahlberg.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.