SR > Nyheter

Monday, 18 November, 15:26

SR - 09 nov 19 kl. 13:54

Berlin firar 30 år efter Berlinmurens fallMurens fall satte Europa i gungning och väckte hopp för miljontals östtyskar. I dag har det gått 30 år sedan de extraordinära dygnen som förändrade världen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Berlinmurens,  europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Berlin, firar30 , årefter , Berlinmurens, fall
BT - 07 nov 14 kl. 20:17

Mur av ljus lyser upp firande Berlin

En tårögd Gorbatjov, lysande ballonger och trabanter på parad. På söndag är det 25 år sedan Berlinmurens fall, men firandet har redan dragit i gång i den tyska huvudstaden. - Jag tror inte att någon glömmer hur de kände den dagen.

YA - 28 jun 18 kl. 18:00

Berlin firar hundra år

Charlotte Berlins museum bjuder in att fira hundra år tillsammans med tidsenliga kläder och musik..

Vagabond - 03 sep 19 kl. 13:22

Stor festival när Berlinmurens fall firar 30 år

I år är det 30 år sedan Berlinmuren föll. Det kommer firas stort i huvudstaden Berlin där en veckas lång festival är planerad med filmvisningar, event och konserter..

SVT - 09 nov 14 kl. 10:38

SVT på plats i Berlin: 25 år sedan muren revs

SVT:s utrikeschef Ingrid Thörnqvist rapporterar från Berlin om 25-årsdagen av Berlinmurens fall. Hon var korrespondent och på plats i Berlin då modiga människor rev muren och satte ett stort avtryck i historien. I dag är hon tillbaka, för 25-årsjubileetav murens fall..

DI - 28 okt 19 kl. 22:02

Berlinmurens fall – en europeisk framgångsresa

Den 9 november firar vi 30-årsdagen av Berlinmurens fall. Framgångssagan som följde handlar om frihet men även om….

YLE - 10 timmar sedan

Morgonkollen: Poststrejken fortsätter och stödåtgärder inleds, FN:s konvention om barnets rättigheter firar 30 år, tunnel mellan Helsingfors och Tallinn kritiseras

Stödstrejker inleds eftersom parterna i poststrejken inte kommit överens. FN:s konvention om barnets rättigheter firar 30 år. Tunneln mellan Helsingfors och Tallinn är en mycket sämre idé än vad som hittills kommit fram..

DI - 4 timmar sedan

Tesla satsar 42 miljarder kronor på nya fabriken i Berlin

Tesla avser att investera 4,4 miljarder dollar i sin nya fabrik i Brandenburg söder om Berlin, skriver Bild am Sonntag….

Skånskan - 10 nov 14 kl. 23:30

Himmel över Berlin: 25 år i frihet

I helgen firade Berlin tjugofemårsjubileet av Berlinmurens fall. Folkfesten var stor och påkostad och varenda berlinare såg ut att var där..

YLE - 22 apr 16 kl. 13:55

Finlandssvenska Kebu förtrollade Berlin med sin musik

Kebu, eller Sebastian Teir som han egentligen heter, är ett fenomen. Han spelar syntmusik. Han har nästan 20 000 prenumeranter och fem och en halv miljon lyssningar på YouTube.

Sydsvenskan - 06 okt 19 kl. 09:30

Trettio år efter Berlinmurens fall – alla tyskar firar inte samma händelse

Nu firar DDR-topparna ett östtyskt 70-årsjubileum.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Protesterna i Hongkong: ”Min son vägrar lämna”

Demonstranterna vägrar att ge upp sin ockupation av universitet i Hongkong, trots att de omringas av kravallpolis med tårgas och vattenkanoner..

SR - 2 timmar sedan

”Kravet på amortering har inte drabbat unga negativt”

Unga människor har inte drabbats så hårt av amorteringskravet som en del kritiker hävdat. Det är innebörden i en ny rapport från Finansinspektionen som ju är den myndighet som införde amorteringskravet..

SR - 2 timmar sedan

Maktskifte i Budapest när oppositionen tog storseger

I Ungern har oppositionen lyckats vinna borgmästarposten i Budapest och ytterligare nio större städer. Det är första gången på nio år som regeringspartiet Fidesz utmanas från oppositionspartierna lokalt..

SR - 3 timmar sedan

Vill att kommuner tar PFAS-prover: ”Stark rekommendation”

Det finns fortfarande inget krav på att dricksvattenproducenter, som kommuner eller kommunägda bolag, ska ta prover för PFAS i dricksvattnet. Det visar P1 Programmet Kalibers granskning av PFAS-föroreningen i Kallinge i Blekinge där 5000 personer drack förgiftat vatten i åratal..

SR - 7 timmar sedan

Man döms för dråp – hjälpte frun dö

En man döms för dråp till ett och ett halvt års fängelse. Det meddelar Ångermanlands tingsrätt..

SR - 5 timmar sedan

Kronofogden trappar upp insatser mot kriminella

Kronofogden vill trappa upp sina insatser mot grovt kriminella, genom att driva in fler skulder..

SR - 6 timmar sedan

Inga oppositionella valdes in

Inga oppositionella kandidater valdes in i Vitrysslands parlament enligt de officiella valresultaten efter helgens val..

SR - 7 timmar sedan

Mannen hjälpte frun dö – i dag kommer domen

I dag faller domen i Ångermanlands tingsrätt i det uppmärksammande rättsfallet som gjort diskussionen om dödshjälp aktuell på nytt..

SR - 8 timmar sedan

Demonstranter ockuperar universitet i Hongkong

Hundratals maskerade demonstranter ockuperar fortfarande ett universitet i Hongkong. Detta trots att kravallpolis med tårgas och vattenkanoner i nära två dygn pressat demonstranterna att ge upp..

SR - 8 timmar sedan

Svag krona gynnar verkstadsbolag

Den svaga kronkursen gynnade de flesta av de stora verkstadsbolagen på Stockholmsbörsen. Det står klart när rapportfloden nu närmar sig sitt slut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.