SR > Nyheter

Wednesday, 20 November, 10:31

SR - 09 nov 19 kl. 13:10

Juridiska tvisten kring tempelområdet i Ayodhya avgjordI Indien har har landets högsta domstol i dag avgjort den juridiska tvisten kring tempelområdet i Ayodhya, som är en av Indiens mest infekterade konflikter. Domstolen ger hinduerna rätt till marken, ett beslutet som kan få kan få allvarliga konsekvenser..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ayodhya, Indien, Indiens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Juridiska, tvistenkring , tempelområdeti , Ayodhya, avgjord
SR - 10 apr 16 kl. 07:23

Tusentals befann sig vid tempelområdet

Närmare 80 människor dog och runt 200 skadades i den brand som bröt ut efter att fyrverkeri gick fel vid ett tempel i utkanten av staden Kollam i den Indiska delstaten Kerala. Tusentals befann sig vid tempelområdet för att se fyrverkeriet som var avslutningen på en festival där allt gick fel..

YLE - 25 okt 18 kl. 13:16

Parterna i anställningstvisten möts i kväll - Akavas ordförande: "Om de vill lösa tvisten är det ju första gången de vill göra det"

Den segslitna och inflammerade tvisten mellan facket och regeringen kanske får sin lösning på torsdagskvällen, när regeringen och arbetstagarorganisationerna möts skriver MTV3. Det här har föregåtts av en mängd förslag och motförslag..

YLE - 25 okt 18 kl. 13:16

Sipilä bjuder in facken till förhandlingsbordet – Akavas ordförande: "Om de vill lösa tvisten är det ju första gången de vill göra det"

Den segslitna och inflammerade tvisten mellan facket och regeringen kanske får sin lösning på torsdagskvällen, när regeringen och arbetstagarorganisationerna möts. Det här har föregåtts av en mängd förslag och motförslag..

Skånskan - 25 jan 15 kl. 12:00

Juridiska rådgivaren: – Det är en skandal


Den juridiska rådgivare som den 84-åriga kvinnan tagit hjälp av tycker det är skandalöst att Skånetrafiken vägrar henne färdtjänst.
– Någonstans måste det finnas en gräns för dumheterna, säger han..

Skånskan - 25 jan 15 kl. 12:00

Juridiska rådgivaren: "Det är en skandal "


– Någonstans måste det finnas en gräns för dumheterna, säger den 84-åriga kvinnans juridiska rådgivare..

BT - 21 jan 14 kl. 18:39

Västtrafik: "Vi måste säkerställa att det går bussar i Borås i augusti"

Beslutet från Förvaltningsrätten dröjer. Nu har Västtrafik tröttnat och ligger i förhandlingar med BL om en förlängning tills den juridiska tvisten är över. – Vi måste helt enkelt sätta ner foten och säkerställa att det finns busstrafik i Borås i augusti, det är vårt samhällsansvar.

Sydsvenskan - 16 aug 14 kl. 05:30

Det bor en lättskrämd turist i oss alla

I går hade Ruben Östlunds ”Turist” svensk premiär. Den öppnas med en katastrof som uteblir, en lavin som aldrig når fram. För Tomas, maken i den svenska familjen på alpsemester, blir händelsen en inre katastrof.

Affärsvärlden - 27 okt 16 kl. 07:47

Deutsche Bank jobbar för att lösa USA-tvisten

Deutsche Bank jobbar hårt för att nå en upplösning på att lösa tvisten med det amerikanska justitiedepartementet snarast möjligt. Det skriver Deutsche Banks vd John Cryan i rapporten för det tredje kvartalet..

Kristianstadsbladet - 12 feb 14 kl. 22:35

Tvisten om USA:s lånetak löst


Den inflammerade tvisten om det federala amerikanska lånetaket är undanröjd för ett år framåt. Senaten godkände på onsdagen med röstsiffrorna 55-43 en "ren" höjning av skuldtaket.Republikanerna i kongressen har försökt villkora ett godkännande för att tvinga presidenten till eftergifter i andra frågor.

Opinionen.se - 12 feb 14 kl. 22:36

Tvisten om USA:s lånetak löst


Den inflammerade tvisten om det federala amerikanska lånetaket är undanröjd för ett år framåt. Senaten godkände på onsdagen med röstsiffrorna 55–43 en "ren" höjning av skuldtaket. Republikanerna i kongressen har försökt villkora ett godkännande för att tvinga presidenten till eftergifter i andra frågor.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Anders Ygeman: "Skulle vara allvarligt"

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman efterlyser hjälp för att Sverige ska få behålla skattebefrielsen på biodrivmedel..

SR - 2 timmar sedan

USA vill värna demokratin i Hongkong

Samtidigt som polisens belägring av polytekniska universitetet i Hongkong går in på sin fjärde dag, har den amerikanska senaten klubbat igenom ett lagförslag till stöd för protesterna i Hongkong. Förslaget kan innebära sanktioner mot ledande personer i Kina och Hongkong.

SR - 2 timmar sedan

Mobillådan årets julklapp

En låda för att lägga ifrån sig mobiltelefonen i har utsetts till årets julklapp av HUI..

SR - 3 timmar sedan

”Stärker inte Swedbanks trovärdighet”

Swedbank har varit inblandad i transaktioner som brutit mot USA:s finansiella sanktioner mot Ryssland, enligt SVT:s ”Uppdrag granskning”. Ekots ekonomikommentator Kristian Åström om hur allvarliga uppgifterna i programmet är..

SR - 3 timmar sedan

Europa halkar efter i AI-utveckling

Europa ligger efter Kina och USA i utvecklingen av artificiell intelligens, så kallad AI, men det finns stora möjligheter att komma ikapp..

SR - 4 timmar sedan

Fossilplaner leder till stor temperaturökning

De globala planerna på att utvinna fossil energi de kommande tio åren kan leda till en global temperaturökning på mer än tre grader, visar en ny analys från flera forskningsinstitut..

SR - 4 timmar sedan

Nya misstankar mot Swedbank

Swedbank uppges enligt SVT-programmet Uppdrag granskning ha varit inblandad i transaktioner som kan ha brutit mot USA:s finansiella sanktioner mot Ryssland..

SR - 4 timmar sedan

Migranter hittade i fryscontainer

25 migranter har hittats i en nedkyld container på en färja på väg från Nederländerna till Storbritannien, samtliga vid liv. Färjan återvände efter fyndet till Vlaardingen i Nederländerna..

SR - 4 timmar sedan

Regionerna köper in mer ekologiskt livsmedel

Landets regioner köper in allt mer ekologiska livsmedel. Men de regionala skillnaderna är stora, visar en ny rapport från SKL..

SR - 4 timmar sedan

Bilbältesanvändningen ökar – men inte överallt

Andelen svenskar som använder bilbälte ökar, och kvinnor är bättre än män på att spänna fast sig. Låga bilbältessiffror på glesbygden bidrar dock till att Sveriges mål — högst 220 omkomna i trafiken — riskerar att missas nästa år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.