SR > Nyheter

Wednesday, 20 November, 10:20

SR - 09 nov 19 kl. 11:40

Lärare vill ha tydligare riktlinjer för nationella provDigitaliserade nationella prov, som rättas centralt, blir snart verklighet. Men för att det också ska leda till mer rättvisa betyg så måste provens utformning ses över..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lärarevill ha , tydligare, riktlinjerför , nationella, prov
Dalarnas tidningar - 17 feb 11 kl. 05:00

Nya tydligare riktlinjer för serveringstillstånd

[SÄTER] Säters kommun ska få nya tydligare riktlinjer för serveringstillstånd, samt detaljhandel och servering av öl klass två, samt för handel med tobaksvaror. Förslaget har tillstyrkts av kommunstyrelsens arbetsutskott, men ska upp till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut..

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 12 kl. 11:17

Tydligare riktlinjer för hemlevererad mat

För att klara trycket kommer vård- och omsorgsnämnden införa tydligare riktlinjer för matdistribution i hemmet. Kostchefen Margaret Barner tycker att det är positivt att efterfrågan är stor, men konstaterar att det inte är helt okomplicerat..

UNT - 24 apr 12 kl. 12:02

Tydligare riktlinjer ska säkra skolmat

Tierp deltog inte i den stora nationella studien kring skolmaten 2011, men jobbar på egen hand med att utveckla kvaliteten på den mat som sedan 2010 lagas i egen regi. Kommunens kostkonsulent ser fram mot lokalt beslutade riktlinjer för vad skolmaten i Tierp ska bestå av..

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 13 kl. 09:46

Tydligare riktlinjer för barnidrott

Exempel på för tidiga elitsatsningar och barn som far illa inom idrotten har fått Riksidrottsförbundet (RF) att agera. Vid riksidrottsstyrelsens möte på tisdagen beslutades att RF ska konkretisera sina riktlinjer till specialidrottsförbunden och idrottsföreningarna om hur en sund och säker barn- och ungdomsidrott bör utformas. "Inget barn ska fara illa på träningen..

SVT - 07 okt 13 kl. 17:05

?Arbetet med tydligare riktlinjer pågår?

Riksidrottsförbundet arbetar med att förtydliga sina riktlinjer kring barn- och ungdomsidrott. I dag presenterade de ett förslag på hur olika begrepp kan definieras när man talar om elitsatsningar..

Skånskan - 29 mar 17 kl. 14:00

Tydligare riktlinjer vid rekryteringar

Skurup Vid senaste fullmäktige beslutades om formaliserade riktlinjer vid tillsättningar av höga tjänster i kommunens bolag.
Församlingen gav moderbolaget direktiv om att följa ”sedvanlig rekryteringsprocess”.
Detta efter den senaste tidens kritik mot vd-tillsättningen i Skurupshem.

Nerikes Allehanda - 10 mar 15 kl. 13:47

Örebroforskare: "Låt fler lärare bedöma nationella prov"

Lärarna är olika hårda när de betygsätter nationella prov i svenska. Lösningen är att låta fler lärare bedöma, samtidigt som proven görs mer öppna för lärarnas granskning. Det skriver Örebroforskarna Eric Borgström och Per Ledin i en artikel i tidsskriften ”Språk och stil”..

Dalarnas tidningar - 15 feb 17 kl. 14:16

Utbrett fusk bland elever och lärare vid de nationella proven

Elever som fuskar och lärare som hjälper eller skapar fördelar vid proven.
De nationella proven ska ge likvärdiga betyg i hela landet – är det tänkt. Verkligheten är nämligen en helt annan..

DalaDemokraten - 15 feb 17 kl. 14:16

Utbrett fusk bland elever och lärare vid de nationella proven

Elever som fuskar och lärare som hjälper eller skapar fördelar vid proven.
De nationella proven ska ge likvärdiga betyg i hela landet – är det tänkt. Verkligheten är nämligen en helt annan..

SVT - 14 nov 18 kl. 12:54

Skolverket: Inte troligt att en lärare har alla nationella proven

Nationella proven för högstadieungdomar kommer fortsätta som vanligt, trots att fotografier på delar av dem publicerats på sociala medier. Anders Boman på Skolverket säger att läckan är frustrerande, men eftersom det handlar om muntliga prov bedöms skadan inte vara tillräckligt stor för att stoppa proven..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Anders Ygeman: "Skulle vara allvarligt"

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman efterlyser hjälp för att Sverige ska få behålla skattebefrielsen på biodrivmedel..

SR - 2 timmar sedan

USA vill värna demokratin i Hongkong

Samtidigt som polisens belägring av polytekniska universitetet i Hongkong går in på sin fjärde dag, har den amerikanska senaten klubbat igenom ett lagförslag till stöd för protesterna i Hongkong. Förslaget kan innebära sanktioner mot ledande personer i Kina och Hongkong.

SR - 2 timmar sedan

Mobillådan årets julklapp

En låda för att lägga ifrån sig mobiltelefonen i har utsetts till årets julklapp av HUI..

SR - 2 timmar sedan

”Stärker inte Swedbanks trovärdighet”

Swedbank har varit inblandad i transaktioner som brutit mot USA:s finansiella sanktioner mot Ryssland, enligt SVT:s ”Uppdrag granskning”. Ekots ekonomikommentator Kristian Åström om hur allvarliga uppgifterna i programmet är..

SR - 3 timmar sedan

Europa halkar efter i AI-utveckling

Europa ligger efter Kina och USA i utvecklingen av artificiell intelligens, så kallad AI, men det finns stora möjligheter att komma ikapp..

SR - 4 timmar sedan

Fossilplaner leder till stor temperaturökning

De globala planerna på att utvinna fossil energi de kommande tio åren kan leda till en global temperaturökning på mer än tre grader, visar en ny analys från flera forskningsinstitut..

SR - 4 timmar sedan

Nya misstankar mot Swedbank

Swedbank uppges enligt SVT-programmet Uppdrag granskning ha varit inblandad i transaktioner som kan ha brutit mot USA:s finansiella sanktioner mot Ryssland..

SR - 4 timmar sedan

Migranter hittade i fryscontainer

25 migranter har hittats i en nedkyld container på en färja på väg från Nederländerna till Storbritannien, samtliga vid liv. Färjan återvände efter fyndet till Vlaardingen i Nederländerna..

SR - 4 timmar sedan

Regionerna köper in mer ekologiskt livsmedel

Landets regioner köper in allt mer ekologiska livsmedel. Men de regionala skillnaderna är stora, visar en ny rapport från SKL..

SR - 4 timmar sedan

Bilbältesanvändningen ökar – men inte överallt

Andelen svenskar som använder bilbälte ökar, och kvinnor är bättre än män på att spänna fast sig. Låga bilbältessiffror på glesbygden bidrar dock till att Sveriges mål — högst 220 omkomna i trafiken — riskerar att missas nästa år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.