Expressen > Nyheter

Monday, 18 November, 13:26

Expressen - 09 nov 19 kl. 10:24

Misshandelsanklagad pappa friad i hovrättenEn misshandelsdömd pappa i Varberg fick ensam vårdnad om sin treårige son, i ett fall som fick stor uppmärksamhet i medierna i våras.Nu har pappan friats helt från misshandelsanklagelserna i hovrätten – då huvudvittnet erkänt att hen påstått saker för att hjälpa mamman i vårdnadstvisten..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Varberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misshandelsanklagad, pappa, friadi , hovrätten
Skånskan - 25 jun 19 kl. 15:30

Hovrätten skärper straffet för Höörsbo

höör Precis som tingsrätten menar hovrätten att det inte ska räknas som mordförsök när en 23-årig man från Höör utdelade ett oprovocerat hugg mot sin pappa med en kökskniv. Ändå väljer hovrätten att skärpa straffet till sju månaders fängelse för misshandeln som skedde.Det var i september i år som mannen hamnade i konflikt med sin pappa på en adress i kommunen.

Kristianstadsbladet - 10 sep 12 kl. 15:32

Friad 24-åring fälld i hovrätten

Hovrätten dömer en 24-åring, som tidigare friats, för hans inblandning i en tjuvliga.
Domarna mot tjuvligan föll i Kristianstads tingsrätt förra hösten. Två i ligan fick fängelse, två fick villkorliga domar och två frikändes, däribland 24-åringen.

Barometern - 10 dec 13 kl. 08:45

Fängelsedömd man friad i hovrätten

I tingsrätten dömdes mannen till fängelse för grov kvinnofridskränkning, men när fallet kom upp i hovrätten ogillades plötsligt åtalet. Därmed slipper mannen ett ettårigt fängelsestraff och inte heller behöver han betala 52 000 kronor i skadestånd till sambon som hävdat att han misshandlat henne.
I?

Nyan - 28 apr 15 kl. 08:00

Hovrätten friade dömd pappa

En pappa som dömdes för att ha misshandlat sin son har friats i hovrätten. Pappan åtalades för att ha gett sonen flera knytnävsslag mot huvudet och i ansiktet när sonen ertappades med en cigarett i handen. Enligt pappan hade sonen knuffat honom när han försökte ta cigaretten av honom.

Skånskan - 12 okt 15 kl. 11:15

Hovrätten fastställer dom för julaftonssprängning

Malmö Det blev inget gehör för huvudmannen i sprängningen mot Victoria Park. Däremot frias en 16-åring. Idag kom domen från Hovrätten över Skåne och Blekinge mot de som åtalats för bomben vid Victoria Parks kontor i Malmö på julafton förra året.

Västerbottens Folkblad - 18 dec 14 kl. 15:25

Friad i tingsrätten – två månaders fängelse i hovrätten

Tingsrätten friade mannen från att ha misshandlat en närstående kvinna. Den domen överklagades och hovrätten dömer honom nu till två månaders fängelse. Enligt hovrätten är det ställt utom allt rimligt tvivel att mannen slagit kvinnan i huvudet och knäat henne i magen/mellangärdet.

Västerbottens Folkblad - 26 maj 14 kl. 07:48

Polisman friad av tingsrätten – döms av hovrätten

Polismannen friades i tingsrätten för vårdslöshet i trafik efter ha krockat två gånger under utryckning. Nu fälls han av hovrätten. Det handlar om en av olyckorna, den inträffade 19 juli förra året i korsningen Järnvägsallén/Östra Kyrkogatan.

Kristianstadsbladet - 09 aug 14 kl. 01:30

Våldtäktsdömd friad i hovrätten


En 61-årig man som av tingsrätten fällts för våldtäkt mot barn frias helt i hovrätten, skriver Tidningen Ångermanland.Mannen fälldes för att under flera år ha "tafsat" på två minderåriga flickor. Tingsrätten jämförde kränkningarna med samlag och dömde mannen till två och ett halvt års fängelse.

BT - 09 aug 14 kl. 01:30

Våldtäktsdömd friad i hovrätten

En 61-årig man som av tingsrätten fällts för våldtäkt mot barn frias helt i hovrätten, skriver Tidningen Ångermanland. Mannen fälldes för att under flera år ha "tafsat" på två minderåriga flickor. Tingsrätten jämförde kränkningarna med samlag och dömde mannen till två och ett halvt års fängelse.

Trelleborgs Allehanda - 17 okt 12 kl. 09:22

Hovrätten dömer pappa till fängelse

En man bosatt i Trelleborgs kommun döms för grovt sexuellt utnyttjande av minderårig efter att under flera år ha begått övergrepp mot sin dotter. Därmed fastställer hovrätten straffet från tingsrätten.
Två års fängelse och skyldighet att betala 155 000 kronor i skadestånd.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Johan, 25, misshandlad till döds på bygdegårdsfesten

Johan Lindskog blev bara 25 år gammal.På lördagsnatten utsattes han en grov misshandel och fördes med ambulans till sjukhus. Men hans liv gick inte att rädda.

Expressen - 30 minuter sedan

Välj bort halloumi för miljön – det här kan du äta i stället

Förra veckan sågades både importerat kött och importerad ost i WWF:s köttguide – däribland halloumi.Men Vegokäk-bloggaren Annie Månsson berättar om mer klimatsmarta alternativ.– En svensk variant av halloumi är eldost och så finns det lokala varianter på gårdsbutiker, tipsar hon.

Expressen - 30 minuter sedan

Peter Plax höggs ihjäl med yxa – nu faller domen

Peter Plax, 16, höggs ihjäl med en yxa vid en badplats i Sollentuna, norr om Stockholm, i augusti i år.Peters jämnårige vän har erkänt att det var han som höll i yxan.I dag faller domen mot tonårspojken i Attunda tingsrätt i samma kommun..

Expressen - 30 minuter sedan

Man flydde under permission – stor polisinsats pågår

En man har flytt från en permission i Sigtuna, skriver Aftonbladet.Nu pågår en polisinsats med helikoptrar.Mannen ska ha sprungit ifrån tre kriminalvårdare, skriver tidningen.

Expressen - 30 minuter sedan

Mamma Helle om mordet på dottern: ”Outhärdligt”

24-åriga Louisa Vesterager Jespersen sökte äventyret och begav sig till Marocko för att vandra i bergen.Men äventyret slutade i en fullständig mardröm. Louisa och resekamraten Maren Ueland, 28, mördades brutalt och hittades efteråt döda i ett tält.

Expressen - 1 timme sedan

Ystad slår larm om hög elevfrånvaro

Personal i Ystad har slagit larm om att det görs för lite för att få ungdomar att gå i skolan.Nu arbetar kommunen på ett helt annat sätt. – Vi har arbetat med att ta fram skärpta rutiner under en längre tid, säger Helena Kindh, skolchef i Ystad kommun till YA.

Expressen - 1 timme sedan

Kinesiska UD: Fel av svensk minister att närvara

Kinas ambassadör i Sverige hotade med att porta kulturministern Amanda Lind från Kina – om hon närvarande vid prisceremonin för Gui Minhai. Lind trotsade hotet och genomförde ceremonin – och ambassadörens uttalande har fått kritik från flera politiker i Sverige, bland annat statsministern.Men kinesiska UD står bakom sin ambassadör:– Det var fel av den svenska ministern att närvara vid Svenska PEN-klubbens prisutdelning, säger en talesperson till SVT.

Expressen - 8 timmar sedan

Svenska skattepengar går till talibanerna i Afghanistan

Svenska Afghanistankommitén arbetade i landet även under talibanregimen – och förhandlade då direkt med talibanstyret.De är kända för att ha goda relationer med talibaner.Kritiker menar att de indirekt stödjer dem på olika sätt genom att ge service i områden där de har hög närvaro.

Expressen - 1 timme sedan

Bro kollapsade – 15-årig flicka dödades i raset

En bro har kollapsat i sydvästra Frankrike.En 15-årig flicka har dött i olyckan och flera personer har angetts som försvunna, rapporterar RMC. .

Expressen - 1 timme sedan

Stopp på E6 – bil kraschade in i mitträcket

En bil har kraschat in i mitträcket på E6 i höjd med Skee, Strömstads kommun.Vägen är avstängd i båda riktningarna under räddningsarbetet, rapporterar Bohusläningen.– En person har förts med ambulans till sjukhus, säger Sofie Schmidt, teamledare vid SOS Alarm..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.