Cornucopia > Ekonomi

Monday, 18 November, 19:54

Cornucopia - 09 nov 19 kl. 09:10

30-årsdagen för Berlinmurens fallIdag är det 30 år sedan Berlinmuren föll, friheten började bryta sig in i de av Sovjetunionen kontrollerade vasallstaterna i Östeuropa, och startsteget för en enorm välståndsökning i halva Europa togs när man kastade av sig socialismens tyngande bojor.DDR:s flaggaDen 9:e november anses av en liten minoritet av svenska politiker och 68-vänster fortfarande vara en sorgens dag, där deras diktatoriska drömmar om folkförtrycket i Öst krossades.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Berlinmurens, Berlinmuren, Sovjetunionen, Östeuropa, Europa, DDR, Öst, Europas, Stasis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 30-årsdagenför , Berlinmurens, fall
SR - 09 nov 14 kl. 15:00

Ett mer folkligt firande av Berlinmurens fall

Idag firas 25-årsdagen av Berlinmurens fall och det kalla krigets slut. Flera miljoner väntas följa firandet i Berlins centrum – ett firande som ska vara mer folkligt än vid tidigare jubileer. Samlad rapportering: 25 år efter Berlinmuresn fall.

SR - 09 nov 14 kl. 11:35

Miljontals uppmärk­sammar Berlinmurens fall 25 år senare

I dag firas 25-årsdagen av Berlinmurens fall och det kalla Krigets slut. Under dagen väntas upp mot 2 miljoner människor följa firandet i Berlins centrum..

DI - 28 okt 19 kl. 22:02

Berlinmurens fall – en europeisk framgångsresa

Den 9 november firar vi 30-årsdagen av Berlinmurens fall. Framgångssagan som följde handlar om frihet men även om….

DalaDemokraten - 07 nov 14 kl. 11:33

Insändare: 25 år sedan Berlinmurens fall

Berlinmurens fall 25 år: (Älvdalens Bio visade hur) Polen banade vägen..

BT - 08 nov 19 kl. 20:46

30 år efter Berlinmurens fall – det minns boråsarna av händelsen

I dag, den nionde november, är det 30 år sedan Berlinmuren föll. BT gick ut på stan och frågade boråsarna vad de kommer ihåg av Berlinmurens fall..

SVT - 09 nov 19 kl. 06:00

Så har världen (inte) förändrats sedan Berlinmurens fall

Det har hunnit hända en hel del under de 30 år som gått sedan Berlinmurens fall – bland annat har nya ogenomträngliga gränser upprättats runt om i världen. Journalisten Annika Ström Melin gör ett försök att sammanfatta vår nutidshistoria i sin nya bok Världen sedan 1989..

DI - 09 nov 19 kl. 07:45

Tacka DDR:s punkare för Berlinmurens fall

Det fanns många olika motståndsgrupper i öst som bidrog till ­Berlinmurens fall, men ingenting stack i ögonen på….

EU-Parlamentet - 11 nov 19 kl. 17:31

Artikel - På gång i Europaparlamentet: Berlinmurens fall, migration och barns rättigheter

Ledamöterna kommer att fira två trettioårsjubileum vid veckans plenarsession den 13-14 november, dels Berlinmurens fall den 9 november 1989, och dels FN-konventionen om barns rättigheter.

Källa : © Europeiska unionen, 2019 - EP.

DN - 15 okt 19 kl. 16:30

Bättre efter Berlinmurens fall – men alla i forna östblocket är långt ifrån nöjda med situationen i dag

Nästan 30 år efter murens fall är det få européer i forna östblocket som beklagar utvecklingen..

SR - 09 nov 19 kl. 13:54

Berlin firar 30 år efter Berlinmurens fall

Murens fall satte Europa i gungning och väckte hopp för miljontals östtyskar. I dag har det gått 30 år sedan de extraordinära dygnen som förändrade världen..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

När avgår Stefan Löfven?

Statsminister Stefan Löfven (S) gav ett mycket svagt och förvirrat intryck i en vänligt inställd intervju i helgen. Detta aktualiserar frågan när han avgår som partiledare för Socialdemokraterna? Svara din prognos nedan.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Extra Revolut-kort som säkerhet på restaurang

Detta inlägg innehåller reklamlänkar för Revolut. Om du som tecknar dig för ett Revolut-kort via denna länk får du som ny kund 200:- SEK insatt på ditt konto. Erbjudandet är tidsbegränsat.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Miljöminister Isabella Lövin: Utsläppsminskningar är avlatsbrev

I en frågestund i riksdagen i torsdags menade miljö- och klimatminister Isaballe Lövin (MP) att köpta utsläppsminskningar är avlatsbrev för rika. Tydligen är inte CO2-reduceringar så viktigt, utan bistånd till fattiga länder är viktigare.Ngorongoro-kratern i Tanzania.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Så här långt har deepfaketekniken kommit

Deepfake-tekniken kommer längre och längre. Nedanstående fejkade rundabordssamtal består alltså inte av Robert Downey Jr, George Lucas, Tom Cruise, Ewan McGregor och Jeff Goldblum, utan av skådespelare som via deepfakes ser ut som dessa kändisar.Man bör ha i åtanke att detta är professionella skådespelare och imitatörer, som således härmar kroppsspråk och kan föreställa sig de nämnda kändisarnas röster.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Krisräntor är inte liberalism

Liberalismen har lett till en välståndshöjning av aldrig förr skådade mått de senaste 200 åren, och det blir lite sorgligt att se de som gynnats av detta förespråka destruktiv socialism, eftersom klyftorna i samhället växer. Anledningen till att de växer är i själva verket socialism i form av reglerade krisräntor som hindrar en ekonomisk återställning av obalanserna i ekonomin. Björnen behövs för att balansera tjuren.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Finansinspektionen: Bolånetak och amorteringskrav hindrar inte unga från att skaffa bostad

Finansinspektionens (FI) generaldirektör konstaterar i en debattartikel hos SvD och en rapport från FI att bolånetaket och amorteringskravet inte har hindrat unga från att köpa bostäder. Tvärt om lånar och köper fler unga bostad idag än tidigare.
Finansinspektionen.

Cornucopia - Igår: 19:21

Kraftig sänkta värderingar för villor i Märsta hos SBAB/Booli - upplevt samma?

En läsare rapporterar om kraftigt sänkta villavärderingar i Märsta ("Arlanda") hos SBAB och Booli. Priserna sänktes i fredags med cirka 17% för objekt som tidigare kostat runt 4 MSEK. Hur ser det ut i ditt villaområde?

Cornucopia - Igår: 09:10

Saint Barth: Jetset, det vackra folket och pengarna

Den forna svenska kolonin Saint Barth har de senaste tjugo åren förvandlats till en av Karibiens gräddhyllor. Här hittar man jetset och det vackra folket, som inte har några problem med pengar. Kan absolut vara värt ett besök om man undrar how to spend it eller vill tycka att Sverige, rent av Norge eller Schweiz, är billigt.

Cornucopia - I förrgår: 17:17

Dagens Juridik: Polisen har ej kontaktat fastighetsförvaltaren

Dagens Juridik följer upp sitt avslöjande om de från regeringskansliet sex försvunna pistolerna av typ Glock 17, med att polisen inte har kontaktat fastighetsförvaltaren  Statens Fastighetsverk, som rimligen har namnen på alla som under pågående renovering har haft tillgång till lokalerna. För att jobba där krävs det en säkerhetsprövning, som uppenbarligen brustit. Fast det finns ett undantag på personer som antagligen inte behöver säkerhetsprövas, nämligen politiker.

Cornucopia - I förrgår: 11:56

Motståndet höll emot och OMXS30 vände ner

Det ser ut som att det var korrekt att området runt 1775 var ett motstånd för OMXS30, och Stockholmsbörsens storbolagsindex vände ner från dessa nivåer. Dagschart OMXS30.Nästa mål bör alltså vara det tidigare motståndet, numera stöder, runt 1675.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.