SR > Nyheter

Wednesday, 20 November, 11:21

SR - 09 nov 19 kl. 08:30

Forskare: Det här är bästa poplåtenForskare vid Max Planck-institutet i Tyskland har kommit fram till vilken som är den perfekta pop-låten, rapporterar NME..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Max Planck, Tyskland, NME

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ForskareDet här är bästa , poplåten
Helsingborgs Dagblad - 08 nov 19 kl. 22:38

Forskare: Här är den perfekta poplåten

Det sägs att man inte kan tävla i musik, men kan man med hjälp av forskning komma fram till vilken som är den perfekta poplåten? Det hävdar i alla fall forskare vid Max Planck-institutet i Tyskland, som låtit analysera 80 000 ackordföljder i 700 populär.

Sydsvenskan - 08 nov 19 kl. 22:38

Forskare: Här är den perfekta poplåten

Det sägs att man inte kan tävla i musik, men kan man med hjälp av forskning komma fram till vilken som är den perfekta poplåten? Det hävdar i alla fall forskare vid Max Planck-institutet i Tyskland, som låtit analysera 80 000 ackordföljder i 700 populär.

GöteborgsPosten - 08 nov 19 kl. 22:38

Forskare: Här är den perfekta poplåten

Det sägs att man inte kan tävla i musik, men kan man med hjälp av forskning komma fram till vilken som är den perfekta poplåten? Det hävdar i alla fall forskare vid Max Planck-institutet i Tyskland, som låtit analysera 80 000 ackordföljder i 700 populära låtar släppta mellan 1958 och 1991, skriver.

SVT - 08 nov 19 kl. 11:38

Forskning avslöjar hemligheten bakom den perfekta poplåten

Forskare i Tyskland har studerat 745 låtar för att ta reda på vad som utgör den perfekta poplåten. Det tycks vara en kombination av igenkänning och överraskning, visar ny studie..

Dagensanalys.se - 13 okt 16 kl. 14:13

Daddys Car den första poplåten som har skrivits av artificiell intelligens

Artificiell intelligens kan redan arbeta i advokatbyråer och slå världsmästaren i en omgång Go. Nu visar det sig att AI även kan skriva ganska bra poplåtar. Forskare vid Sony har arbetat med AI-genererande musik i många år, och har tidigare använt AI att skapa imponerande jazz spår.

Sydöstran - 26 sep 19 kl. 11:07

Poplåten som hyllar Blekinge – släpps på gala

Snart kommer en färsk poplåt med sångerskan Dea Norberg och Idol-deltagaren Daniel Poopuu – där man hyllar Blekinge..

SR - 08 nov 19 kl. 06:59

Hjärnan visar vägen till den perfekta poplåten

Vad är hemligheten bakom en framgångsrik poplåt? Det verkar handla om en kombination av överraskning och det välbekanta..

Barometern - 08 nov 19 kl. 22:38

Forskare: Här är den perfekta poplåten

Kristianstadsbladet - 08 nov 19 kl. 22:38

Forskare: Här är den perfekta poplåten

Blekinge Läns tidning - 08 nov 19 kl. 22:38

Forskare: Här är den perfekta poplåten

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Fullt på spåren nästa år

Nästa år är det i princip fullt på den svenska järnvägen. Det går då inte att köra fler tåg på en del sträckor och vid vissa tidpunkter än vad som nu planeras. Det visar en intern rapport från Trafikverket som Ekot tagit del av..

SR - 1 timme sedan

Folkomröstning om egen delstat i Etiopien

Som ett resultat av det gånga årets många demokratiska reformer i Etiopien tillåts nu för första gången en av landets många etniska grupper folkomrösta om ökad självständighet. Omröstningen hålls idag och väntas leda till att fler grupper kommer kräva samma sak..

SR - 1 timme sedan

LO spår lägre tillväxt

LO:s ekonomer bedömer att tillväxten mattas av och att arbetslösheten stiger nästa år..

SR - 2 timmar sedan

Anders Ygeman: "Skulle vara allvarligt"

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman efterlyser hjälp för att Sverige ska få behålla skattebefrielsen på biodrivmedel..

SR - 3 timmar sedan

USA vill värna demokratin i Hongkong

Samtidigt som polisens belägring av polytekniska universitetet i Hongkong går in på sin fjärde dag, har den amerikanska senaten klubbat igenom ett lagförslag till stöd för protesterna i Hongkong. Förslaget kan innebära sanktioner mot ledande personer i Kina och Hongkong.

SR - 3 timmar sedan

Mobillådan årets julklapp

En låda för att lägga ifrån sig mobiltelefonen i har utsetts till årets julklapp av HUI..

SR - 3 timmar sedan

”Stärker inte Swedbanks trovärdighet”

Swedbank har varit inblandad i transaktioner som brutit mot USA:s finansiella sanktioner mot Ryssland, enligt SVT:s ”Uppdrag granskning”. Ekots ekonomikommentator Kristian Åström om hur allvarliga uppgifterna i programmet är..

SR - 4 timmar sedan

Europa halkar efter i AI-utveckling

Europa ligger efter Kina och USA i utvecklingen av artificiell intelligens, så kallad AI, men det finns stora möjligheter att komma ikapp..

SR - 5 timmar sedan

Fossilplaner leder till stor temperaturökning

De globala planerna på att utvinna fossil energi de kommande tio åren kan leda till en global temperaturökning på mer än tre grader, visar en ny analys från flera forskningsinstitut..

SR - 5 timmar sedan

Nya misstankar mot Swedbank

Swedbank uppges enligt SVT-programmet Uppdrag granskning ha varit inblandad i transaktioner som kan ha brutit mot USA:s finansiella sanktioner mot Ryssland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.