Expressen > Kultur

Monday, 18 November, 04:42

Expressen - 09 nov 19 kl. 08:27

Något förrädiskt sker med vår yttrandefrihetHans pappa stod i frontlinjen av Kalla krigets stora slag mellan yttrandefrihet och censur.I en exklusiv essä för Expressens kultursida skriver Peter Pomerantsev om hur segrarna från 1989 borde försvaras i en ny tid..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kalla, Expressens, Peter Pomerantsev

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Något förrädiskt, skermed vår , yttrandefrihet
Cornucopia - 25 aug 16 kl. 16:57

Yttrandefrihet gäller mot det allmänna - inte mot det privata

Det har blossat upp en del gnäll om yttrandefrihet sedan Bokmässan kastat ut en utställare knuten till den nationellt socialistiska rörelsen. Dock gäller inte yttrandefrihet mot det privata, utan yttrandefrihet handlar om att staten inte ska få hindra någon att yttra sig. Bokmässan är inte staten, utan ett privat företag.

SVT - 18 feb 15 kl. 09:25

”Heberlein tummar förrädiskt på yttrandefriheten”

”Yttrandefriheten har en rad begränsningar enligt lag men i övrigt är yttrandefrihet precis motsatsen till det som Heberlein önskar, nämligen brist på respekt”, skriver Lars Vilks..

YLE - 21 okt 15 kl. 15:11

Yttrandefrihet - rätten att kränka?

Debatten om yttrandefrihet har gått från att handla om de som kränks till rätten att kränka, menar forskare Karin Creutz. Yttrandefrihetsorganisationen PEN:s vice-ordförande i Finland, Marianne Bargum, tycker att vi ändå måste lyfta på locket och inte vara så politiskt korrekta. Enligt FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna från 1948 har var och en rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet.

Skånskan - 31 aug 16 kl. 14:00

Yttranden och yttrandefrihet

Krönika Troll ägnar sig åt något mellan aggressiv argumentationsteknik, vuxenmobbning och olaga hot. Vissa kallar sig frivilligt för troll och tycker det är roligt att trakassera. De är enligt en uppskattning ca 5 procent av det totala antalet internetanvändare.

Cornucopia - 13 mar 17 kl. 08:07

FLASH/BREAKING: Bah Kuhnke (mp) och regeringen: I Sverige gäller yttrandefrihet

Regeringen och kulturminister Alice Bah Kuhnke (mp) kommer med ett radikalt uttalande. I Sverige gäller nu yttrandefrihet. Däremot är det uppenbarligen fritt för regeringen att kritisera svenskar som uttalar sig till media i andra länder, men andra länders ministrar som uttalar sig i Sverige ska ej kritiseras.

Dagensanalys.se - 12 apr 16 kl. 19:05

Yttrandefrihet på nätet – vad får vi egentligen göra

För de allra flesta är det självklart att hålla god ton och inte kränka varandra på nätet. Men vet vi egentligen var gränserna för yttrandefriheten går? För att hjälpa internetanvändarna att förstå möjligheter, men också gränser på nätet lanserar Internetstiftelsen i Sverige, IIS, den kostnadsfria Internetguiden ”Yttrandefrihet på nätet”.

Nyheter 24 - 14 jun 12 kl. 09:41

Hanna Fridén: "Facebook ljuger om mobbning och yttrandefrihet"


KRÖNIKA. Hanna Fridén har synat nätjättens påståenden om arbetet mot nätmobbning. Häromveckan intervjuade Dagens Nyheter Thomas Myrup Kristensen, policychef för Facebook i de nordiska länderna, angående hur de hanterar mobbning och trakasserier.

Skånskan - 02 dec 16 kl. 17:28

Kub för yttrandefrihet invigdes

LUND På fredagen invigdes en stor kub för yttrandefrihet utanför Domkyrkan i Lund.
Samtidigt var det start för en vecka av aktiviteter i tystnadens tecken för att markera press- och tryckfrihetens 250-årsjubileum. ERWP.

Kristianstadsbladet - 13 mar 12 kl. 09:48

Het punkt för yttrandefrihet

Det handlar om yttrandefrihet, om det fria ordet och om de som förföljs för att de använder det. "Express yourself" visas just nu i Bromölla.
?

BT - 19 jan 13 kl. 09:34

Förrädiskt tunna isar trots kylan

Långvarig kyla brukar betyda fina isar och visst kan det verka lockande att ge sig ut på sjöisarna. Men det är förrädiskt. BT kollade isens tjocklek på tre ställen med tre helt olika resultat.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

Visuella underverk i bara underkläderna

Mozarts dödsmässa dansas fram av Skånes dansteater.Charlotte Wiberg lägger särskilt märke till scenografi och kostym..

Expressen - 21 timmar sedan

Tragedin i Knutby tappas bort bland sexleksakerna

2004 förvandlades Knutby till platsen för mord, manipulation och religiös fanatism.Ulrika Kärnborg läser en roman som söker ljudbokslyssnare mer än svaret på gåtan..

Expressen - 21 timmar sedan

Här är berättelserna som dömer Weinstein

Tystade vittnen, smutskastning, spioneri och envist grävande reportrar. Gunilla Brodrej läser böckerna som en gång för alla ställer Weinstein till svars..

Expressen - Igår: 18:00

Den här haren får stora psykiska problem

Skildringar av vintern brukar ofta innebära skoj, mys och gemenskap.Hanna Höglund gläds åt en bilderbok som tar mörkret på allvar. .

Expressen - Igår: 07:00

Därför har vi burit upp en orgel på Expressen

Karin Olsson skriver på Expressens 75-årsdag..

Expressen - Igår: 06:51

Mördade kvinnor skändas på nytt i krimpoddarna

Pressetiska regler och medmänsklig hänsyn sätts på spel i svenska krimpoddar. Katarina Wennstam synar de nya mediernas moraliska vilda västern. .

Expressen - I förrgår: 14:00

”Vi är landets två enda manliga författare”

Är unga män en bristvara i författaryrket, och vad har det i så fall för betydelse?I veckans Kultur-Expressen säger Daniel Sjölin välkommen till författarna Elis Monteverde Burrau och Jack Hildén. .

Expressen - I förrgår: 12:15

Rena rama maffiaspråket när Kina hotar svenskar

Karin Olsson om Kinas hot mot Sverige..

Expressen - I förrgår: 06:30

De intelligenta datorerna driver människor i döden

I ”Maskiner som jag” tog Alan Turing aldrig sitt liv utan skyndade på utvecklingen av artificiella intelligenser.  Magnus Florin tycker inte Ian McEwan lyckas skapa ett övertygande moraliskt dilemma. .

Expressen - I förrgår: 06:31

Jag kan berätta för Jan Guillou om Gävleimamen

Jan Guillou och Martin Aagård betvivlar journalistiken om Gävlemosken och de släppta islamisterna.Anna Gullberg ger Aftonbladets profiler en lektion i hur det var när Gefle Dagblad, där hon var chefredaktör, tidigt granskade moskéns män..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.