SR > Nyheter

Wednesday, 20 November, 11:32

SR - 09 nov 19 kl. 07:39

Man fick vänta på vård – diskriminering enligt DOEn man med mörk hy fick vänta på vård när han drabbats av en kraftig hjärnblödning då en ambulanssjuksköterska ansåg att mannen överdrev och låtsades vara sjuk. Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämmer nu Västra Götalands region för diskriminering..
Läs mer på SR
Läs mer om:
DO, Västra Götalands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Man fick vänta, vård, diskrimineringenligt DO
BT - 01 jun 12 kl. 00:30

Allt är inte diskriminering

Diskriminering är långt ifrån hela förklaringen till att invandrare i högre grad än infödda svenskar är arbetslösa. Skillnaden i sysselsättningsgrad mellan infödda och utrikes födda är ovanligt hög i Sverige, 13,8 procentenheter, men diskrimineringen är mindre än i andra länder. Påståendena kommer från rapporten Varför är det så svårt för utrikesfödda att få jobb i Sverige?

Kristianstadsbladet - 17 jun 14 kl. 09:31

Obama ska stoppa diskriminering


President Barack Obama kommer att underteckna ett dekret, en så kallad exekutiv order, om att stoppa företag som har federala kontrakt från att diskriminera människor utifrån kön eller sexuell läggning.Obama har försökt få kongressen att anta en lag som förbjuder diskriminering men som i fallet med andra inrikespolitiska frågor har Obama nu bestämt sig för att inte längre vänta. Motståndet finns i representanthuset där republikanerna har majoritet.

BT - 17 jun 14 kl. 09:31

Obama ska stoppa diskriminering

President Barack Obama kommer att underteckna ett dekret, en så kallad exekutiv order, om att stoppa företag som har federala kontrakt från att diskriminera människor utifrån kön eller sexuell läggning. Obama har försökt få kongressen att anta en lag som förbjuder diskriminering men som i fallet med andra inrikespolitiska frågor har Obama nu bestämt sig för att inte längre vänta. Motståndet finns i representanthuset där republikanerna har majoritet.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 16:07

Ingen diskriminering att behöva ta av slöjan

MALMÖ Kvinnan blev inte diskriminerad när hon på en läkarmottagning ombads ta av sig sin slöja i ett allmänt utrymme. Det anser Malmö tingsrätt.Kvinnan hade genom Malmö mot Diskriminering stämt vårdföretaget.

Helsingborgs Dagblad - 31 maj 12 kl. 10:36

Regeringsförlust om diskriminering

En majoritet i arbetsmarknadsutskottet, de rödgröna och Sverigedemokraterna, kräver att regeringen snabbt återkommer med lagförslag om förbud mot diskriminering på grund av bristande tillgänglighet för funktionsnedsatta. De borgerliga regeringspartiernas förslag om att man bör vänta in regeringens pågående arbete i frågan röstades ned..

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 14 kl. 09:38

Obama ska stoppa diskriminering

President Barack Obama kommer att underteckna ett dekret, en så kallad exekutiv order, om att stoppa företag som har federala kontrakt från att diskriminera människor utifrån kön eller sexuell läggning. Obama har försökt få kongressen att anta en lag som förbjuder diskriminering men som i fallet med andra inrikespolitiska frågor har Obama nu bestämt sig för att inte längre vänta..

Expressen - 08 nov 19 kl. 22:44

Sahlgrenska stäms för diskriminering

En ambulanssjuksköterska skrev i akutjournalen att mannen drabbats av ”kulturell svimning” och han fick vänta på vård. I själva verket var mannen drabbad av en kraftig hjärnblödning. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) Västra Götalands region för diskriminering, rapporterar Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter..

Nerikes Allehanda - 06 feb 16 kl. 05:15

Den som är hungrig kan inte vänta

I politiken är det mesta möjligt – som att rekommendera mer brutalitet – förklädd till humanitet och omtanke. Senast i den utredningen om tiggande romer (fattiga EU-medborgare) som levererades till regeringen 1 februari.Utredningen kan sammanfattas i tre punkter:1.

YLE - 20 jan 18 kl. 21:01

DNA:s styrelseordförande lämnar Börsklubben: Orkar inte längre vänta på att också kvinnor ska släppas in

Telebolaget DNA:s styrelseordförande Pertti Korhonen är sedan början av det här året inte längre medlem i Börsklubben - en klubb där bara män får vara medlemmar. Korhonen anser att klubbens verksamhet innebär diskriminering av kvinnor..

Helsingborgs Dagblad - 08 nov 19 kl. 19:54

Sahlgrenska stäms för diskriminering

En ambulanssjuksköterska skrev i akutjournalen att mannen drabbats av "kulturell svimning" och han fick vänta på vård. I själva verket var mannen drabbad av en kraftig hjärnblödning. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) Västra Götalands region fö.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Hundratals söker efter saknad 17-åring

Sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla har i dag tagits upp igen i stor skala. Polis och hundratals frivilliga letar efter flickan, som misstänks ha blivit mördad.

SR - 15 minuter sedan

Iran hotar med demonstranter med hängning

I Iran, där protesterna går in på sin femte dag och där internet är helt nedsläckt av regimen, har rättsväsendet aviserat att upprorsmakare kan komma att dömas till döden med hängning..

SR - 45 minuter sedan

Fullt på spåren nästa år

Nästa år är det i princip fullt på den svenska järnvägen. Det går då inte att köra fler tåg på en del sträckor och vid vissa tidpunkter än vad som nu planeras. Det visar en intern rapport från Trafikverket som Ekot tagit del av..

SR - 1 timme sedan

Folkomröstning om egen delstat i Etiopien

Som ett resultat av det gånga årets många demokratiska reformer i Etiopien tillåts nu för första gången en av landets många etniska grupper folkomrösta om ökad självständighet. Omröstningen hålls idag och väntas leda till att fler grupper kommer kräva samma sak..

SR - 1 timme sedan

LO spår lägre tillväxt

LO:s ekonomer bedömer att tillväxten mattas av och att arbetslösheten stiger nästa år..

SR - 2 timmar sedan

Anders Ygeman: "Skulle vara allvarligt"

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman efterlyser hjälp för att Sverige ska få behålla skattebefrielsen på biodrivmedel..

SR - 3 timmar sedan

USA vill värna demokratin i Hongkong

Samtidigt som polisens belägring av polytekniska universitetet i Hongkong går in på sin fjärde dag, har den amerikanska senaten klubbat igenom ett lagförslag till stöd för protesterna i Hongkong. Förslaget kan innebära sanktioner mot ledande personer i Kina och Hongkong.

SR - 3 timmar sedan

Mobillådan årets julklapp

En låda för att lägga ifrån sig mobiltelefonen i har utsetts till årets julklapp av HUI..

SR - 4 timmar sedan

”Stärker inte Swedbanks trovärdighet”

Swedbank har varit inblandad i transaktioner som brutit mot USA:s finansiella sanktioner mot Ryssland, enligt SVT:s ”Uppdrag granskning”. Ekots ekonomikommentator Kristian Åström om hur allvarliga uppgifterna i programmet är..

SR - 4 timmar sedan

Europa halkar efter i AI-utveckling

Europa ligger efter Kina och USA i utvecklingen av artificiell intelligens, så kallad AI, men det finns stora möjligheter att komma ikapp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.