Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 13 November, 03:06

Sydsvenskan - 09 nov 19 kl. 07:00

Vem hade kunnat ana förvåningen hos en avloppssil?Thomas Millroth fascineras av konst av vardagsföremål..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Millroth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vem hade kunnat, ana, förvåningen, hosen , avloppssil
Skånskan - 18 jun 18 kl. 01:00

Tid­ningen är omist­lig för vår de­mo­kra­ti

När en lo­kal­tid­ning för­svinner är vi alla för­lo­ra­re. Sam­häl­lets kost­nader ökar. Det känns fat­tigare kul­tu­rellt och po­li­tiskt.

Skånskan - 21 nov 18 kl. 05:00

Upp­följ­ningen blir av­gö­ran­de

Med en so­li­di­tet på mi­nus 70 pro­cent (för ett fö­re­tag är lika myc­ket i plus önsk­värt) är det svårt att kri­ti­sera det nya al­li­ans­sty­ret i Re­gi­on Skåne för att vilja av­sätta en del av skat­te­höj­ningen till att minska det un­der mån­ga år upp­ar­betade un­der­skottet. Möj­li­gen blir det svårare att mo­ti­vera per­so­nalen att göra nöd­vän­diga ef­fek­ti­vi­se­ringar och ned­skär­ningar ge­nom att ha en mil­jard i bud­ge­terat över­skott.
Ändå görs sats­ningar ock­så i bud­geten.

Skånskan - 24 maj 18 kl. 04:00

Vem tjänar på SD-an­pass­ningen?

Mi­gra­tions­po­li­tiken har den senaste tiden do­mi­ne­rat den po­li­tiska de­batten. Det be­ror inte minst på att de båda största par­tierna, Socialdemokraterna och Mo­de­raterna, pre­sen­terat nya för­slag till stramare in­vand­rings­po­li­tik. Sverigedemokraterna kan sitta lugna i båten.

Politologerna - 23 dec 15 kl. 08:00

Lucka #23: Ni kan aldrig ana vad som hänt med 1970-talisternas grundläggande värderingar

Sedan slutet av 1980-talet mäter SOM-institutet svenska folkets inställning till grundläggande mänskliga värderingar. I den senaste SOM-antologin som släpptes den 14 december genomför Mattias Gunnarsson och jag en analys av värderingsförskjutningar inom olika generationer under perioden 1988-2014. Värderingsmätningarna vilar på Milton Rokeachs teori om mänskliga värden (The Nature of Human Values, 1973).

SmålandsPosten - 04 jan 14 kl. 09:01

Tjuvar klättrar in via andra våningen i villor med larm

En rad villor med inbrottslarm har under de senaste veckorna utsatts för inbrott i Kronoberg. Tjuvarna har tagit sig in och enbart uppehållit sig på andra våningen – som inte varit larmad. – Larmdekalerna skrämmer upp tjuvarna till villornas andravåningar.

Skånskan - 06 mar 16 kl. 23:00

Ana­lys be­hövs av pro­blemet

Opinion Snart är det 1 maj. Då ska hela den röda rö­rel­sen ut och de­mon­strera mot sig själv. Nå­got som det gröna re­ger­ings­par­tiet verkar ägna sig åt var­je dag på året.

Kristianstadsbladet - 21 mar 13 kl. 09:00

Hälften av tiden i hemtjänst var inte hos kunden

För långa raster och ?bomtid? är några av orsakerna till att hemtjänsten inte är hos brukarna mer än, på vissa ställen upp till, halva sin arbetstid.

Skånskan - 20 jun 16 kl. 14:20

MFF drog igång träningen igen

malmö På måndagen återvände MFF-spelarna till träningsplanen efter några veckors ledighet.
Markus Rosenberg sken som en sol under träningen och var nöjd med att vara igång.– Det har varit skönt med lite sommarsemester och jag tror att det var bra för truppen eftersom den tunnades ut på slutet med mycket skador, säger lagkaptenen.

Skånskan - I förrgår: 07:00

Varsam renovering pågår hos Kalle och Brita

Bostad Med skogen i ryggen och en fantastisk utsikt över åkrar, ängar och berg ligger Brita Zackaris och Kalle Zackari Wahlströms nya gård. Platsen lockade mer än huset – men under renoveringen har de hittat husets själ.Innanför den lilla hallen med trappa till övervåningen finns ett stort allrum.

Skånskan - 18 jun 18 kl. 16:35

” Det hade kunnat gå riktigt, riktigt illa”

Under natten mellan torsdag och fredag förra veckan satte någon eld på dörren utanför en optiker i centrala Hörby. Samtidigt gjorde någon inbrott i guldsmeden som ligger i samma byggnad.Carina Andersson, som äger optikerbutiken Cbra Optik och som bor i våningen ovanför de drabbade lokalerna vaknade av en smäll mitt i natten.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Polis ryckte ut till misstänkt rån på Limhamn

Polisen kallades till centrala Limhamn vid 22.30-tiden på tisdagskvällen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ny öppning i Sandy Hook-fallet efter HD-dom

Högsta domstolen i USA har levererat en dom som kan resultera i att vapenföretaget Remington ställs till svars för den brutala massakern på Sandy Hooks för- och lågstadieskola då 20 barn och sex lärare mördades av en ensam gärningsman. Händelsen ägde ru.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Öresund. Och gränsen mitt i.

Passfria Norden? Ett misslyckade måste kallas ett misslyckande..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Inga besked till Sverige om USA-biltullar

USA väntas skjuta upp beslutet om tullar på import av bilar och bildelar från EU..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Misstänkt mord i lägenhet i västra Stockholm

En man i 75-årsåldern hittades död i en lägenhet i Akalla i västra Stockholm på tisdagskvällen, enligt polisen. Händelsen utreds som misstänkt mord eftersom polisen inte kan utesluta brott. – Ambulanspersonal som var på plats önskade att vi skulle komma.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Zadie Smith debuterar som dramatiker

Den brittiska författaren Zadie Smith gör debut som dramatiker nästa år med monologen "The Wife of Willesden", skriver The Guardian. Pjäsen är en omtolkning av den medeltida poeten Geoffrey Chaucers "The Wife of Bath's tales" och kommer att sättas upp p.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Bloomberg tar ännu ett steg mot valet 2020

Den amerikanske miljardären Michael Bloomberg, tidigare borgmästare i New York, har registrerat sig för att delta i Demokraternas primärval i Arkansas. Beskedet gav 77-åringen, som ännu inte officiellt har tillkännagivit att han avser att bli USA:s pres.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Mia Skäringer slår Scandinaviums rekord

Ingen annan enskild artist har sålt ut Scandinavium sex gånger. På måndagen rekordprisades Mia Skäringer för sin föreställning "Avig Maria – no more fucks to give". Föreställningen har totalt setts av 55 000 personer i Scandinavium.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Krav på skärpt lag för betalning av assistans

Försäkringskassan ber regeringen ändra lagen för att förhindra att assistansersättning betalas ut till personer som inte har tillstånd att bedriva personlig assistans från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). I dag anser sig inte myndigheten kunna sä.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Vattnet i Fjugesta förorenat – bör kokas

De som får kommunalt vatten från Fjugesta i Lekebergs kommun i Örebro län uppmanas att koka sitt dricksvatten. Anledningen är att koliforma bakterier har hittats i vattnet, varnar kommunen på sin hemsida. Vattentornet i Fjugesta ska nu tömmas och sanera.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.