Sydsvenskan > Opinion

Wednesday, 13 November, 03:06

Sydsvenskan - 09 nov 19 kl. 07:00

Risken för hat avgör unga judars skolval81 år sedan Kristallnatten men antisemitismen finns kvar..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Kristallnatten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskenför , hat, avgör, unga, judars, skolval
Trelleborgs Allehanda - 05 jan 16 kl. 17:00

Ny grupp ska minska risken för att unga avviker

Många ensamkommande unga flyktingar försvinner och det finns en risk för att de far illa. En arbetsgrupp med bland andra Trelleborgs kommun vill se till att de unga inte hamnar mellan stolarna..

Nyheter 24 - 29 mar 11 kl. 10:16

Läkemedelsverket: "Vaccinet ökar risken för sömnsjuka"


Läkemedelsverkets utredning styrker det som befarats. Vaccinet mot svininfluensan, Pandemrix, gör att risken att barn eller unga under 20 år drabbas av narkolepsi, så kallad sömnsjuka, är fyra gånger så stor som för personer som inte vaccinerats.Det visar den första delen i Läkemedelsverkets utredning som som presenteras på tisdagen.

Länstidningen i Jämtland - 28 apr 17 kl. 14:13

Många unga dricker under valborg – här är polisens tips till tonårsföräldrar

Under helger, högtider och festivaler är det fler unga än vanligt som dricker. Eftersom alkoholkonsumtion ökar risken för att unga utsätts eller begår brott, som misshandel eller våldtäkt, går polisen nu inför valborg ut med råd till tonårsföräldrar..

ÖstersundsPosten - 28 apr 17 kl. 14:13

Många unga dricker under valborg – här är polisens tips till tonårsföräldrar

Under helger, högtider och festivaler är det fler unga än vanligt som dricker. Eftersom alkoholkonsumtion ökar risken för att unga utsätts eller begår brott, som misshandel eller våldtäkt, går polisen nu inför valborg ut med råd till tonårsföräldrar..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

HD avgör "drömmarnas" framtid i USA

Närmare 650 000 unga papperslösas öde står på spel när Högsta domstolen i USA nu inleder förhandlingar om migrantprogrammet Daca..

YLE - 30 jan 15 kl. 04:36

Rekordmånga unga blir företagare

Jakobstadsregionen var 56 procent av de som grundade nya företag förra året under 30 år gamla. Ett rekordstort antal, säger företagsrådgivare Sanna Kankaanpää på Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia. En av dem är 25-åringa Sabina Snellman som öppnat en affär för barnkläder i Jakobstad.

YLE - 20 okt 15 kl. 11:00

Hot, hat och öknamn

Vi frågade över trehundra tonåringar på olika håll i Svenskfinland om de blivit utsatt för näthat. Kring hälften hade själva varit med om något obehagligt och de flesta hade sett någon i kompiskretsen bli utsatt. Kränkningarna rör sig om allt från regelrätta dödshot till konflikter med kompisar.

Sydsvenskan - 19 nov 12 kl. 06:30

Bostadsort avgör barns försäkringsskydd

Malmö har landets största andel barn i hem med låga inkomster.Ändå har kommunen valt en olycksfallsförsäkring som inte täcker fritiden.Även i Kävlinge, Lomma, Staffanstorp och Vellinge sparar in de cirka 30 kronor per barn som en heltidsförsäkring skulle ha kostat.

BT - 28 jul 11 kl. 08:03

Hat och intolerans på internet

Två unga socialdemokrater från Borås skriver om hatets utbredning: "Den idévärld som Anders Behring Breivik hämtade sin näring från finns överallt på nätet". Det är med den djupaste sorg vi har tagit emot beskedet om att vi aldrig kommer att få träffa många av våra kamrater i AUF igen. Det finns inga ord som kan beskriva hur de flesta av oss känner.

Dagen - 24 aug 11 kl. 03:00

Hat mot religiösa ökar på internet

Hat och rasism ökar på nätet, enligt en färsk rapport som presenterades på måndagen. Men det finns en risk att vi tror att hatet är större än det är, menar konsulten och sociala medier-experten Emanuel Karlsten. - Vi får göra som Jesus - älska ihjäl det, tycker han.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Polis ryckte ut till misstänkt rån på Limhamn

Polisen kallades till centrala Limhamn vid 22.30-tiden på tisdagskvällen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ny öppning i Sandy Hook-fallet efter HD-dom

Högsta domstolen i USA har levererat en dom som kan resultera i att vapenföretaget Remington ställs till svars för den brutala massakern på Sandy Hooks för- och lågstadieskola då 20 barn och sex lärare mördades av en ensam gärningsman. Händelsen ägde ru.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Öresund. Och gränsen mitt i.

Passfria Norden? Ett misslyckade måste kallas ett misslyckande..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Inga besked till Sverige om USA-biltullar

USA väntas skjuta upp beslutet om tullar på import av bilar och bildelar från EU..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Misstänkt mord i lägenhet i västra Stockholm

En man i 75-årsåldern hittades död i en lägenhet i Akalla i västra Stockholm på tisdagskvällen, enligt polisen. Händelsen utreds som misstänkt mord eftersom polisen inte kan utesluta brott. – Ambulanspersonal som var på plats önskade att vi skulle komma.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Zadie Smith debuterar som dramatiker

Den brittiska författaren Zadie Smith gör debut som dramatiker nästa år med monologen "The Wife of Willesden", skriver The Guardian. Pjäsen är en omtolkning av den medeltida poeten Geoffrey Chaucers "The Wife of Bath's tales" och kommer att sättas upp p.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Bloomberg tar ännu ett steg mot valet 2020

Den amerikanske miljardären Michael Bloomberg, tidigare borgmästare i New York, har registrerat sig för att delta i Demokraternas primärval i Arkansas. Beskedet gav 77-åringen, som ännu inte officiellt har tillkännagivit att han avser att bli USA:s pres.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Mia Skäringer slår Scandinaviums rekord

Ingen annan enskild artist har sålt ut Scandinavium sex gånger. På måndagen rekordprisades Mia Skäringer för sin föreställning "Avig Maria – no more fucks to give". Föreställningen har totalt setts av 55 000 personer i Scandinavium.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Krav på skärpt lag för betalning av assistans

Försäkringskassan ber regeringen ändra lagen för att förhindra att assistansersättning betalas ut till personer som inte har tillstånd att bedriva personlig assistans från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). I dag anser sig inte myndigheten kunna sä.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Vattnet i Fjugesta förorenat – bör kokas

De som får kommunalt vatten från Fjugesta i Lekebergs kommun i Örebro län uppmanas att koka sitt dricksvatten. Anledningen är att koliforma bakterier har hittats i vattnet, varnar kommunen på sin hemsida. Vattentornet i Fjugesta ska nu tömmas och sanera.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.