SVT > Utrikes

Wednesday, 13 November, 03:04

SVT - 09 nov 19 kl. 06:44

Se polisen som var med och byggde och rev BerlinmurenDen tyska polisen Heinz Schäfer tjänstgjorde natten då Västberlin ramades in i taggtråd. Men han var även en av de som gav order om att riva Berlinmuren. – Det var inte lätt, säger han i dokumentären “Berlinmuren – Natten då järnridån föll”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Berlinmuren, Heinz Schäfer, Västberlin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se polisensom var med och , byggdeoch , rev, Berlinmuren
Helsingborgs Dagblad - 09 nov 14 kl. 17:34

Omutlig Carlsen rev Berlinmuren

Titelförsvararen Magnus Carlsen slog utmanaren Viswanathan Anand i det andra partiet i VM-matchen i schack i ryska Sotji. Därmed är ställningen 1,5—0,5 till den 23-årige norrmannen. Efter en spansk öppning byggde den 44-årige indiern upp en variant av ett försvar som kallas Berlinmuren.

BT - 09 nov 14 kl. 17:33

Omutlig Carlsen rev Berlinmuren

Titelförsvararen Magnus Carlsen slog utmanaren Viswanathan Anand i det andra partiet i VM-matchen i schack i ryska Sotji. Därmed är ställningen 1,5-0,5 till den 23-årige norrmannen. Efter en spansk öppning byggde den 44-årige indiern upp en variant av ett försvar som kallas Berlinmuren.

SR - 27 jun 14 kl. 06:00

Urdjurs rev upptäckt i Namibia

Dagens myllrande korallrev har mycket gamla förlagor visar en upptäckt i södra Namibia. Ett några centimeter långt glassstrutsliknande havsdjur byggde rev i havet redan för 548 miljoner år sedan. Långt tidigare än forskare hittills trott..

UNT - 09 nov 14 kl. 17:33

Omutlig Carlsen rev Berlinmuren

Titelförsvararen Magnus Carlsen slog utmanaren Viswanathan Anand i det andra partiet i VM-matchen i schack i ryska Sotji..

SvD - 09 nov 14 kl. 17:33

Omutlig Carlsen rev Berlinmuren

Titelförsvararen Magnus Carlsen slog utmanaren Viswanathan Anand i det andra partiet i VM-matchen i schack i ryska Sotji. Därmed är ställningen 1,5-0,5 till den 23-årige norrmannen..

SvD - 09 nov 14 kl. 17:33

Omutlig Carlsen rev Berlinmuren

Titelförsvararen Magnus Carlsen slog utmanaren Viswanathan Anand i det andra partiet i VM-matchen i schack i ryska Sotji. Därmed är ställningen 1,5-0,5 till den 23-årige norrmannen..

Aftonbladet - 09 nov 14 kl. 18:22

Omutlig Carlsen rev Berlinmuren

Polisen - 05 aug 14 kl. 15:30

Polisen arbetar med skogsbranden i Västmanland

Polisen förbereder just nu en strukturerad evakuering i det brandhotade området i Västmanland, om det skulle bli nödvändigt. Om räddningsledaren tar beslut om evakuering kommer Polisen i Västmanland att få förstärkning från andra polismyndigheter  för att kunna evakuera så snabbt som möjligt. Utöver Polisen i Västmanland deltar också Polisen i Stockholm, Örebro och Uppsala i arbetet med....

Polisen - 19 jan 11 kl. 11:46

Polisen biträder Migrationsverket

Varje år verkställer polisen flera utvisningar. I de fall polisen kopplas in handlar det om personer som inte frivilligt lämnar Sverige. För att genomföra utvisningarna på bästa sätt samverkar polisen med Migrationsverket och Kriminalvården..

Polisen - 25 sep 12 kl. 08:51

Så jobbar Polisen i trafiken

I kampen mot rattfylleri arbetar Polisen på två fronter. Den ena är att så många trafikanter som möjligt ser att Polisen genomför kontroller och den andra är att Polisen står på platser där man vet att rattfyllerister åker..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Man skjuten vid demonstrationer i Libanon

En person har avlidit efter att ha skjutits av militär söder om Beirut. Händelsen var kulmen på de nya demonstrationer i Libanon som triggades av några mindre väl valda ord av president Michel Aoun..

SVT - 2 timmar sedan

Oppositionsledare utropar sig till tillförordnad president i Bolivia

Senatorn och oppositionsledaren Jeanine Anez, har utropat sig till tillförordnad president i Bolivia efter Evo Morales avgång, rapporterar AP..

SVT - 3 timmar sedan

Vapentillverkare kan ställas till svars för Sandy Hook-massakern

Högsta domstolen i USA har levererat en dom som kan resultera i att vapenföretaget Remington ställs till svars för den brutala massakern på Sandy Hooks för- och lågstadieskola. I skjutningen mördades 20 barn och sex lärare av en ensam gärningsman..

SVT - 4 timmar sedan

Flera döda i Gaza sedan jihadistledare dödats

Flera personer uppges ha dödats i nya våldsamheter som uppstått vid Gazaremsan under tisdagen sedan en ledare inom en väpnad islamistgrupp dödats i en lufträd. Striderna är de värsta som utspelat sig i området på flera månader..

SVT - 7 timmar sedan

Evo Morales har landat i Mexiko

Bolivias avgångne president Evo Morales har anlänt till Mexiko efter att ha lämnat hemlandet på grund av de pågående oroligheterna. Mexiko har erbjudit Morales asyl sedan den bolivianske presidenten tvingats bort från makten i söndags. – Mexiko räddar mitt liv, säger Evo Morales i tv..

SVT - 9 timmar sedan

Svenska Peder: ”Värsta brandrisken på 40 år”

Svenske Peder Kastengren har under sina 30 år i Australien sett många bränder. Men det som händer just nu är något utöver det vanliga, menar han. – Extrem onormal hetta, extrem torka och starka vindar har skapat ”the perfect storm”.

SVT - 12 timmar sedan

Spanien: PSOE överens med Podemos om ny regeringsbildning

Spanska socialdemokraterna (PSOE) har kommit överens med vänsteralliansen Unidas Podemos om att bilda en ny spansk regering..

SVT - 12 timmar sedan

Uppfödaren om valparna: ”Droga dem”

Många hundar som smugglas till Sverige har vuxit upp under horribla förhållanden i de centrala och östliga delarna av Europa. Ofta transporteras de utan hänsyn till deras välmående och hälsa..

SVT - 16 timmar sedan

Här städas gatorna efter protesterna

Protesterna fortsätter i Hongkong. Parallellt med att gatorna städas, arbetar demonstranter med att bygga barrikader mot polis inför dagens protester. I klippet ovan kan du se kontrasten i hur Hongkong såg ut i går, i natt och nu under morgonen..

SVT - 17 timmar sedan

Raketer mot Israel sedan jihadledare dödats

Våldet har blossat upp i Gazaremsan sedan Israel har dödat Baha Abu al-Ata, som beskrivs som högt uppsatt inom den väpnade palestinska rörelsen Islamiska jihad, i en gryningsräd. Rörelsen varnar för en gruvlig hämnd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.