Expressen > Nyheter

Monday, 18 November, 14:49

Expressen - 09 nov 19 kl. 06:00

Visionen: Transportera de sjuka – med sopbilFör att minska kostnaderna inom sjukresor i Västra Götaland finns ett förslag att avveckla gratisresorna till sjukhusen.I bilagan till rapporten finns ett framtida alternativ med som har medfört kraftiga reaktioner från medborgarna.Det föreslås att de sjuka i stället kan åka med postbilen, glassbilen – eller sopbilen.– Helt vansinnigt, sopbilen kommer ju bara var fjortonde dag, säger Anita Olsen, som använt sig av Rondenlinjen många gångar. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Västra Götaland, Anita Olsen, Rondenlinjen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Visionen, Transporterade , sjukamed , sopbil
Blekinge Läns tidning - 11 jul 18 kl. 20:00

Hon stortrivs på färjan trots sin sjösjuka

För att bli av med sin sjösjuka tog hon sommarjobb på Hanöfärjan. Sjösjukan blev hon inte av med. Men på jobbet trivdes hon så bra att hon stannade kvar.

Kristianstadsbladet - 27 feb 14 kl. 09:30

"Visionen är helt värdelös"

Byggnadsnämndens ordförande Peter Johansson (M) sågar kommunens nya vision ”Kristianstad lyfter”.
– Det konkreta som finns i visionen är sådant som redan är känt. Det gäller bland annat bostadsbyggandet, planerna för utvecklingen av staden och högskolan.

BT - 07 sep 12 kl. 14:15

Visionen för Borås: "Tredubbla antalet invånare i stadskärnan"

Antalet invånare tredubblas i stadskärnan och Borås skall utveckla arvet inom textil och handel.
Nu är förslaget till vision för Borås klart. I visionen som skall antas av politikerna talas det också mycket om mötesplatser.

Skånskan - 27 apr 17 kl. 23:06

Nya visionen har antagits

Lund Lunds kommuns nya vision antogs på torsdagen av fullmäktige. Alla partier var entusiastiska, utom SD som röstade nej. ERWP.

Västerbottens Folkblad - 11 aug 11 kl. 08:57

Sopbil brinner i Holmsund

HOLMSUND Räddningstjänsten har fått larm om en brand i en sopbil. HOLMSUND Räddningstjänsten har fått larm om en brand i en sopbil. Larmet kom in strax innan klockan 09.

Västerbottens Folkblad - 10 apr 12 kl. 21:29

Sopbil körde av vägen

STORUMAN Sopor ligger utspridda på väg 45 utanför Storuman efter att en sopbil kört av vägen. STORUMAN Sopor ligger utspridda på väg 45 utanför Storuman efter att en sopbil kört av vägen. Olyckan inträffade strax efter klockan 21 på tisdagskvällen ?

BT - 06 dec 13 kl. 10:42

Sopbil välte i Borås

En sopbil körde på fredagsförmiddagen i diket på Hybergsvägen. Ingen person skadades. Sopbilen, på väg ut från Borås, fick möte och kom för långt ut i vägkanten vid infarten till Sörby.

Nyteknik - 17 maj 17 kl. 16:01

Volvos sopbil styr sig själv

En sopbil som följer sin operatör likt en hund följer husse. Nu testar Volvo autonom teknik i renhållningssyfte.”Vår självkörande sopbil är globalt banbrytande på området”, säger Lars Stenqvist på Volvo..

Kristianstadsbladet - 26 nov 11 kl. 06:30

"Naturum är inte visionen - bara redskapet"

Första året med informationsanläggningen i Vattenriket lockade 160 000 besökare.
Nåja, nu är målsättningen inte så kontroversiell som först kan tyckas. Vad det handlar om är att locka besökarna vidare ut i vattenriket och biosfärområdet, till de olika besökplatserna som finns runt om i kommunen.

Kristianstadsbladet - 18 maj 13 kl. 04:00

Visionen om Europa

Foto: Annica Jönsson
I onsdags var det barnens dag i den pågående schlagerveckan. Då fylldes Malmö Arena med 8?500 elever från hela Skåne som fick vara med på genrepet inför den andra semifinalen som avgjordes i torsdags.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Gymnasieelevernas trick: Krävs nu på nära miljonen

Gymnasisterna hyllade bolag där de köpt aktier – och gjorde en vinst på nästan en miljon kronor.Nu döms de att betala tillbaka hela vinsten, rapporterar Sydsvenskan.De använde sig av metoden ”pump and dump”.

Expressen - 15 minuter sedan

Frostenson ”som förbytt" – blev rasande när Arnault avslöjades

Katarina Frostenson visste mer om kulturklubben Forums verksamhet än vad Svenska Akademien trodde.Hon hade full koll på ekonomin – där det förekom missvisande uppgifter i bidragsansökningarna, enligt den nya boken Klubben.Frostenson fick raseriutbrott varje gång minsta kritik riktades mot hennes make, Jean-Claude Arnault – och reagerade upprört med mejl till alla i Akademien när dennes sexuella övergrepp avslöjades.

Expressen - 15 minuter sedan

Finansministern vill ta guld och klockor från kriminella

Kriminiella med stora skulder ska få sina dyra klockor, guldkedjor och märkeskläder beslagtagna.Det menar finansminister Magdalena Andersson (S).– Jag vill att fler av de livsstilskriminella ska bli av inte bara med sina bilar utan också sina dyra klockor, guldkedjor och märkeskläder, säger hon i en intervju med TT.

Expressen - 15 minuter sedan

17-årig flicka försvunnen – polisen vill ha tips

En 17-årig flicka är försvunnen sedan i förra veckan.Hon sågs senast i Uddevalla.– Vi behöver information om henne, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Expressen - 1 timme sedan

Rökutveckling på tåg – räddningstjänsten på väg

Rökutveckling ombord på ett tåg i Nässjö kommun stoppar tågtrafiken mellan Nässjö och Vaggeryd.Räddningstjänsten är på väg till platsen. – Det finns ingen prognos, säger Eva Rehnström, presskommunikatör vid Trafikverket..

Expressen - 1 timme sedan

Larm om explosion på skola – fem ambulanser skickade

Ett larm har inkommit om en explosion inomhus på en skola i Helsingborg. Fem ambulanser plus räddningstjänst har skickats till platsen. – Ett oklart antal personer ska undersökas av ambulans, säger Sofie Schmidt, presskommunikatör vid SOS Alarm..

Expressen - 1 timme sedan

Utredningen om åldöden på Ringhals är klar

I början av september dog ett hundratal fiskar – den stora merparten ålar i vattenbassängen på Ringhals. Ringhals startade en egen utredning och kom fram till att de troligtvis dog av värme och stress, skriver Hallands Nyheter. – Det här hände en varm sensommardag.

Expressen - 1 timme sedan

Johan, 25, misshandlad till döds på bygdegårdsfesten

Johan Lindskog blev bara 25 år gammal.På lördagsnatten utsattes han en grov misshandel och fördes med ambulans till sjukhus. Men hans liv gick inte att rädda.

Expressen - 1 timme sedan

Välj bort halloumi för miljön – det här kan du äta i stället

Förra veckan sågades både importerat kött och importerad ost i WWF:s köttguide – däribland halloumi.Men Vegokäk-bloggaren Annie Månsson berättar om mer klimatsmarta alternativ.– En svensk variant av halloumi är eldost och så finns det lokala varianter på gårdsbutiker, tipsar hon.

Expressen - 1 timme sedan

Peter Plax höggs ihjäl med yxa – nu faller domen

Peter Plax, 16, höggs ihjäl med en yxa vid en badplats i Sollentuna, norr om Stockholm, i augusti i år.Peters jämnårige vän har erkänt att det var han som höll i yxan.I dag faller domen mot tonårspojken i Attunda tingsrätt i samma kommun..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.