YA > Lokalt

Monday, 18 November, 15:59

YA - 09 nov 19 kl. 06:00

Förslag om att skänka gammal sportutrustning förkastasEtt förslag om att gammal sportutrustning istället för att slängas skulle gå in i en så kallad fritidsbank, för att kunna användas i andra hand förkastas. Anledningen är att förvaltningen inte anser att det bör vara ett kommunalt åtagande. .
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagom att , skänka, gammal, sportutrustning, förkastas
Barometern - 4 timmar sedan

Gammal bollplan kan bli nyttopark

Den före detta bollplanen på Grönvägen i Vissefjärda föreslås i ett medborgarförslag bli en nyttopark där allmänheten kan plocka frukter och bär..

Politologerna - 02 feb 14 kl. 13:49

Motverkar ”Vital demokrati”-propositionen andemeningen i Vallagskommitténs förslag?

Ta inlägget för vad det är: en reflektion från elfenbenstornet. Det principiella argument som förs fram är, från min sida, något intuitivt. Jag tror/hoppas det håller, men det ska erkännas att jag inte har överblick över detaljer och finlir som rör frågan som avhandlas.

BT - 20 feb 14 kl. 12:26

Stark kritik mot förslag om sänkt studiebidrag: "Fel väg att gå"

Kritik riktas mot regeringen och Anders Borg efter dagens presskonferens, där det föreslås att bidraget sänks och lånet höjs i studiemedlet. Regeringen vill sänka bidragsdelen i studiemedlet med 300 kronor per månad, vilket ersätts med lån. Samtidigt höjs lånedelen med 1 000 kronor per månad.

Nerikes Allehanda - 16 mar 16 kl. 08:46

Förslag om sportotek föll - redan på gång

M, L och MP hade förslagit att fritidsnämnden skulle ge förvaltningen i uppdrag att utreda möjligheten att etablera ett sportotek, där man kan låna sportutrustning, i Örebro kommun. Det skulle bedrivas i projektform under en begränsad tid..

Kristianstadsbladet - 04 dec 13 kl. 09:52

Att motverka förslag för jobb och tillväxt är allvarligt

I veckan debatterar riksdagen på nytt det initiativ de fyra oppositionspartierna gemensam tagit för att försöka riva upp en del av den budget riksdagen fattade beslut om 20 november, där fler löntagare får behålla mer av lönen efter skatt.
Det är förvånande att Miljöpartiet, som hittills har varit en tydlig röst för tolerans och öppenhet, är en del av denna samverkan. Miljöpartiets samarbete med alliansregeringen gällande exempelvis migrationspolitiken har varit viktigt för att värna ett fortsatt öppet Sverige, och har begränsat Sverigedemokraternas inflytande.

Alliansfritt Sverige - 05 dec 13 kl. 14:05

Alliansen hittar på nya regler för att kunna sänka skatten trots majoriteten mot sig

Om regeringen vill sänka en skatt får då oppositionen säga nej till den skattesänkningen utan att vara överens om resten av budgeten? Den frågan är dagens hetaste i riksdagen. Utgångspunkten är att Regeringen vill höja gränsen för när för statlig inkomstskatt, vilket skulle innebära en extra skattesänkning för de som tjänar mer än 413 000 kronor per år.

Sydsvenskan - 11 mar 15 kl. 20:59

"När ska politiker våga tänka ett steg längre "

I media finns två alternativa synsätt på den skånska sjukvården. Antingen är det Moderaterna som anger siffror och antal för att påvisa hur mycket som satsats på vården och hur bra den är i jämförelse med andra länder. Det andra alternativet är när Socialdemokraterna klagar på hur dåligt vården fungerar och hur vårdpersonalen går på knäna utan att kunna ge förbättringsförslag.

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 15 kl. 20:59

"När ska politiker våga tänka ett steg längre "

I media finns två alternativa synsätt på den skånska sjukvården. Antingen är det Moderaterna som anger siffror och antal för att påvisa hur mycket som satsats på vården och hur bra den är i jämförelse med andra länder. Det andra alternativet är när Socialdemokraterna klagar på hur dåligt vården fungerar och hur vårdpersonalen går på knäna utan att kunna ge förbättringsförslag.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

S vill sänka avgiften till a-kassan

Fler ska gå med i a-kassan. Det är Socialdemokraternas mål när de föreslår att sänka avgiften. Förslaget beräknas kosta 2,5 miljarder kronor nästa år.

Nerikes Allehanda - 19 feb 16 kl. 05:15

Och tänka sig, Nigel Farage har rätt

Ledaren för det högerpopulistiska brittiska partiet Ukip, Nigel Farage, springer glatt omkring bland journalisterna under EU-toppmötet i Bryssel. Han behöver inte bry sig om vad som händer med förhandlingarna om Storbritanniens status inom EU. Han kan gå omkring bland journalisterna och leverera one-liners, alltså rubrikvänliga meningar om hur illa premiärminister David Cameron sköter förhandlingarna.

Fler nyheter från YA

YA - 4 timmar sedan

Blinda Pepsi är fortfarande försvunnen – ska sökas med drönare

Fem dagar har gått sedan blinda Jack Russeltiken Pepsi försvann i skogen nära Tunbyholms slott. Ett stort antal hundägare har hjälpt till att leta i helgen, utan framgång. Nu ska drönare sättas in i sökandet..

YA - 22 timmar sedan

Bästa hönan utsågs på tävling

I helgen genomfördes Österlens fjäderfäklubbs årliga hönsutställning. .

YA - I förrgår: 06:00

Trög fiberutbyggnad ska lösas med att kommunen gräver själv

Omkring 700 hus befinner sig fortfarande i områden där ingen bredbandsaktör har anmält sig för att vilja lägga ner fiber. Nu föreslår förvaltningen att kommunen själv börjar gräva för att få fart på utbyggnaden. .

YA - 14 nov 19 kl. 21:00

Ny kritik mot byggnadsnämnden: ”rättslöst system för att överklaga beslut”

När kommunen fattat beslut finns det inte alltid instruktioner om hur man kan överklaga beslutet. Och när man begär ut besvärshänvisningen är det inte säkert att informationen är korrekt. Det hävdar en kommuninvånare som nu kompletterat sin anmälan till JO..

YA - 14 nov 19 kl. 17:38

Grovt bedrägeri: Rättegången mot tre män som lurade äldre har startat

Åtalsförhandlingarna för de män som ska ha lurat till sig miljontals kronor inleddes i tisdags. På måndag är det dags för den andra förhandlingen i målet som beräknas att ta sammanlagt 15 dagar. .

YA - 14 nov 19 kl. 06:00

Bygglovschefen tillbakavisar kritik: ”Jag har full förståelse att tillsyn låter ruskigt”

Oplanerade tillsynsbesök görs för att kommunen ska kunna avskriva anonyma anmälningar och man försöker ta bort så mycket bygglov som möjligt. Det säger bygglovschef Ingrid Järnefelt som tillbakavisar den senaste tidens kritik från olika kommuninvånare..

YA - 13 nov 19 kl. 15:08

Nytillskott i kommunen: miljövänlig bänk

En plats för avkoppling - men också för återvinning. Kommunhusets nya parkbänk samlar nämligen regnvatten som används för bevattning av rabatterna i närheten. .

YA - 12 nov 19 kl. 12:34

Robotgräsklippare stod inte kvar i station - nu anmäld som stulen

Någon gång mellan den 25 oktober och 10 november stals en robotgräsklippare i Onslunda. .

YA - 12 nov 19 kl. 12:34

Tog sig i i trädgård för att stjäla MC

Någon gång mellan fredag och lördag stals en mini-MC i Tomelilla tätort. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.