Skånskan > Nyheter

Wednesday, 13 November, 03:27

Skånskan - 09 nov 19 kl. 05:30

”Ekonomisk ryggrad saknas”SVALÖV
Nya styret med SD, M och KD har lagt sin första budget.
En försiktig sådan och inte med så stora utsvävningar.Klart är i alla fall att ingen skattehöjning är aktuell och att samtliga förvaltningar ska slippa ifrån några större besparingar.
– Alla våra verksamheter ska få möjligheten att i lugn och ro ställa om till en mer effektiv organisation utan att ett ok av sparbeting över sig, säger kommunstyrelsens ordförande Teddy Nilsson (SD).
– Skulle det här visa sig fel väg att gå och inte fungera, så kommer vi givetvis att sätta in betydande åtgärder för att få önskade resultat.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SvalÖv Nya, SD, KD, Teddy Nilsson, Svalo, Svabo, Nilsson, Svalövs, Svalöv, Söderåsbanan, Svalövsborna, Klarabo, Lantlyckan, Röstånga, Kågeröd

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomisk, ryggrad, saknas
YA - 25 sep 12 kl. 06:30

Grönt utan ryggrad

Miljöpartiet beskriver sitt sätt att ta fram ett nytt partiprogram som ?öppet inför hela omvärlden?. Alla får vara med och tycka ?

Kristianstadsbladet - 25 sep 12 kl. 08:41

Grönt utan ryggrad

Miljöpartiet beskriver sitt sätt att ta fram ett nytt partiprogram som ?öppet inför hela omvärlden?. Alla får vara med och tycka ?

Nya Wermlands Tidningen - 19 sep 12 kl. 07:30

En man utan ryggrad

Ordet ?självinsikt? har lika många bokstäver som ?

Alliansfritt Sverige - 28 okt 13 kl. 10:53

Topp fem frågor Reinfeldt hade tagit upp med Norges statsminister? om han hade haft en ryggrad

Fredrik Reinfeldt har hittills inte vågat kritisera att Moderaternas systerparti i Norge satt sig i regering med det främlingsfientliga Fremskrittspartiet. Faktum är att Reinfeldt har gjort allt för att slinga sig när han vill göra kritik mot systerpartiet Höyres agerande till en fråga om att kritisera de norska väljarna: ??Jag tycker att jag får respektera att de norska väljarna har fattat ett beslut som man utifrån norska förhållanden valt att bilda en regering kring.

YLE - 23 jul 15 kl. 06:00

"Nationella grunden för att bygga Fennovoima saknas"

De finländska ägarnas behov av energi från Fennovoimas planerade kärnkraftverk i Pyhäjoki blir allt mindre. Motiveringarna för att få bygga Fennovoimas kärnkraftverk ifrågasätts av energiexpert. Elbehovet för de finska ägarna i Fennovoima har minskat betydligt mer än landets totala elbehov.

Cornucopia - 30 nov 16 kl. 10:44

Riksrevisionen: Det saknas 50 000 miljoner kronor till välfärden

Som många läsare uppmärksammat publicerade Riksrevisionen förra veckan en debattartikel där det konstateras att det saknas 50 000 miljoner kronor (50 miljarder SEK eller 50 GSEK) till välfärden, då regeringens politik inte tar hänsyn till befolkningsökningen. Därtill föreligger det problem inom försvaret, säkerhetspolitiska läget, bostadssituationen, bostadsbubblan, skuldbubblan, pensionerna, asylmottagning och integration enligt Riksrevisionen. Kort sagt totalsågar man vår inkompetenta regering.

Dagen - 21 apr 11 kl. 15:33

Ekonomisk kris och avhopp skakar Judiska församlingen

Mitt under pesach skakas Judiska församlingen i Stockholm av en intern förtroendekris inom ledningen. Den populära ordföranden Alf Levy och ytterligare två ur partiet Judisk enhet lämnar styrelsen.

Det var inför pesach - den judiska påsken - som Alf Levy i församlingsbladet Tachles meddelade att han lämnar sitt uppdrag vid nästa fullmäktige.

BT - 25 aug 11 kl. 14:03

Socialen i Mark i djup ekonomisk kris - 27 miljoner saknas

25 miljoner back i år. Ett hotande underskott på 34 miljoner 2012.
Det ekonomiska läget är minst sagt bekymmersamt för socialnämnden - men några akuta åtgärder blir det inte.

Helsingborgs Dagblad - 06 jan 12 kl. 02:10

Mänsklig ryggrad blev hundben

Rättsläkaren Traci England i Wisconsin, USA, tog hem en bit av en mänsklig ryggrad för att ha när hon tränade sina hundar att söka. Ryggraden kom från en obduktion hon gjort nyligen. Nu väntar åtal för tjänstefel och stöld, enligt polisen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Fair Play krossade tvåan

TENNIS Fair Plays damer fick revansch på Helsingborgs TK efter finalförlusten förra året.
Elitserieettan vann bortamötet i Olympiahallen med maximala 6-0.– Det var ett bra test för oss och särskilt för Ida (Jarlskog) som mötte en rutinerad spelare.

Skånskan - 5 timmar sedan

Mästarna krossades – med stjärnan på bänken

HANDBOLL Ystads IF spelade ut stora delar av sitt breda register, när de på tisdagskvällen körde över de regerande svenska mästarna Sävehof.
– Vi fick träff på det mesta, sa vänstersexan Hampus Andersson, sexmålsskytt och prisad som bäste hemmaspelare, efter 34-26 (18-12) i Ystad arena.Stjärnan Kim Andersson vilades på bänken i matchens alla 60 minuter.

Skånskan - 6 timmar sedan

Centern vill ge mer till omsorg

STAFFANSTORP Centerpartiet vill liksom S höja skatten med 20 öre 2020.Den extra inkomst detta skulle ge kommunen vill Centern fördela mellan att anställa en miljöstrateg och genom att lägga två miljoner mer till utbildningsnämnden och sju miljoner till omsorgsnämnden. De satsningar M och SD gör här räcker inte, menar C.

Skånskan - 6 timmar sedan

KD vill spara på politikers löner

STAFFANSTORP Kristdemokraterna föreslår en skattehöjning med 15 öre och vill bland annat satsa på att utveckla Kulturforum Esarp till kulturhus.Partiet vill införa en äldreboendegaranti för alla över 85 år som önskar en plats.
KD vill ha ett maxtak på 12 barn i småbarnsgrupperna och 15 i övriga grupper.

Skånskan - 6 timmar sedan

Hon ger liov åt historien

SKRIVER. Ingegerd Christiansson har faktiskt aldrig bott i Össjö, men ända har den lilla byn satt sin prägel på hennes liv. Och hon på byn; hon har författat över 100 bygdespel som utspelar sig där.

Skånskan - 6 timmar sedan

MP vill att skatten höjs med 75 öre

STAFFANSTORP Miljöpartiet i Staffanstorp vill höja skatten med 75 öre för att få råd med gröna satsningar och en bättre skola.Samtidigt kräver partiet besparingar från den politiska organisationen. Det gör man bland annat genom att, liksom S, föreslå omfördelning från kommunal väktarorganisation till flexibla inhyrda tjänster.

Skånskan - 6 timmar sedan

Vill omfördela från vakter till ungdomar

Staffanstorp
I Socialdemokraternas budgetförslag för 2020 omfördelas 3 miljoner från säkerhetsenheten till förebyggande insatser för unga.
S vill också att skolmaten på gymnasiet ska vara avgiftsfri, hitta en permanent lösning för öppen förskola i Hjärup och att Pilegårdens restaurang fortsätter i kommunal regi.Förslagen är några av de satsningar S vill göra nästa år och för att finansiera sin budget vill partiet höja skatten med 20 öre.

Skånskan - 7 timmar sedan

Missade polishån – drar in nummerplåt

eslöv Eslövsbon fick sin personliga registreringsskylt ”FKPOPO” godkänd. Men det var innan Transportstyrelsen förstod vad förkorningen står för.Eslövsbon ansökte i maj 2018 och fick sin ansökan godkänd.

Skånskan - 7 timmar sedan

Abbekås byalag öppnar café i gamla skolan mitt i byn

Abbekås Byalaget i Abbekås har vitaliserats och ökar nu aktiviteterna byn.
Ikväll håller en oceanograf föredrag och nästa vecka öppnar ett café.Det är doktor Jörgen Öberg, oceanograf vid SMHI i Göteborg, som ska föreläsa om Backafloden i gamla skolan klockan 17.

Skånskan - 8 timmar sedan

Moderat Malmöbo bakom kritiserad film om Staffanstorp

Malmö Den omdebatterade filmen om Staffanstorp är gjord av Malmöbon Niclas Röhr. Han har förtroendeuppdrag för Moderaterna i både kommunfullmäktige och tekniska nämnden i Malmö.
Nu har han gjort en film som lyfter fram Staffanstorp som den perfekta kommunen att bo i.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.