SVT > Utrikes

Wednesday, 13 November, 03:27

SVT - 09 nov 19 kl. 05:18

Sydkorea lämnade ut två nordkoreanerTvå nordkoreaner som flytt till Sydkorea utlämnades i torsdags till de nordkoreanska myndigheterna, uppger landets återföreningsdepartement. Det är första gången Sydkorea har skickat tillbaka nordkoreaner mot deras vilja, enligt människorättsorganisationen HRNK som är mycket kritisk..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sydkorea, HRNK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sydkorea, lämnadeut , två, nordkoreaner

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Man skjuten vid demonstrationer i Libanon

En person har avlidit efter att ha skjutits av militär söder om Beirut. Händelsen var kulmen på de nya demonstrationer i Libanon som triggades av några mindre väl valda ord av president Michel Aoun..

SVT - 3 timmar sedan

Oppositionsledare utropar sig till tillförordnad president i Bolivia

Senatorn och oppositionsledaren Jeanine Anez, har utropat sig till tillförordnad president i Bolivia efter Evo Morales avgång, rapporterar AP..

SVT - 3 timmar sedan

Vapentillverkare kan ställas till svars för Sandy Hook-massakern

Högsta domstolen i USA har levererat en dom som kan resultera i att vapenföretaget Remington ställs till svars för den brutala massakern på Sandy Hooks för- och lågstadieskola. I skjutningen mördades 20 barn och sex lärare av en ensam gärningsman..

SVT - 4 timmar sedan

Flera döda i Gaza sedan jihadistledare dödats

Flera personer uppges ha dödats i nya våldsamheter som uppstått vid Gazaremsan under tisdagen sedan en ledare inom en väpnad islamistgrupp dödats i en lufträd. Striderna är de värsta som utspelat sig i området på flera månader..

SVT - 7 timmar sedan

Evo Morales har landat i Mexiko

Bolivias avgångne president Evo Morales har anlänt till Mexiko efter att ha lämnat hemlandet på grund av de pågående oroligheterna. Mexiko har erbjudit Morales asyl sedan den bolivianske presidenten tvingats bort från makten i söndags. – Mexiko räddar mitt liv, säger Evo Morales i tv..

SVT - 10 timmar sedan

Svenska Peder: ”Värsta brandrisken på 40 år”

Svenske Peder Kastengren har under sina 30 år i Australien sett många bränder. Men det som händer just nu är något utöver det vanliga, menar han. – Extrem onormal hetta, extrem torka och starka vindar har skapat ”the perfect storm”.

SVT - 12 timmar sedan

Spanien: PSOE överens med Podemos om ny regeringsbildning

Spanska socialdemokraterna (PSOE) har kommit överens med vänsteralliansen Unidas Podemos om att bilda en ny spansk regering..

SVT - 12 timmar sedan

Uppfödaren om valparna: ”Droga dem”

Många hundar som smugglas till Sverige har vuxit upp under horribla förhållanden i de centrala och östliga delarna av Europa. Ofta transporteras de utan hänsyn till deras välmående och hälsa..

SVT - 17 timmar sedan

Här städas gatorna efter protesterna

Protesterna fortsätter i Hongkong. Parallellt med att gatorna städas, arbetar demonstranter med att bygga barrikader mot polis inför dagens protester. I klippet ovan kan du se kontrasten i hur Hongkong såg ut i går, i natt och nu under morgonen..

SVT - 17 timmar sedan

Raketer mot Israel sedan jihadledare dödats

Våldet har blossat upp i Gazaremsan sedan Israel har dödat Baha Abu al-Ata, som beskrivs som högt uppsatt inom den väpnade palestinska rörelsen Islamiska jihad, i en gryningsräd. Rörelsen varnar för en gruvlig hämnd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.