Skånskan > Opinion

Wednesday, 13 November, 03:05

Skånskan - 09 nov 19 kl. 05:00

Campingen kan snart drivas i privat regi igenSjöbo Orebackens camping föreslås att lägga ut på entreprenad igen. Målet är att campingen ska locka fler turister med fler platser och stugor samt bättre servicebyggnader.
Politikerna i tekniska nämnden ska ta beslut på sitt möte nästa vecka.Sedan kommunen tog över driften av Orebackens camping den 1 januari 2019 driver tekniska förvaltningen den mot en mer turistisk inriktning än tidigare. Bland annat har antalet åretruntboende minskat från 70 till cirka 25 platser och utrymmet för tillfälliga besökare har också ökat.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Orebackens, Håkan Andersson, Jönsson, Sjöbo, Skatteverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Campingenkan snart , drivasi , privat, regi, igen
Barometern - 10 sep 14 kl. 08:22

?Större andel måste vara i privat regi?

I Kalmar kommun är andelen privat äldrevård bara hälften så stor som i landet som helhet. –?Det är för lågt.

Corren - 04 apr 19 kl. 16:00

Vårdboende ska drivas i privat regi

Det kommande vårdboendet Nämndemansgatan på Mossen i Motala ska drivas i privat regi..

Trelleborgs Allehanda - 06 mar 13 kl. 14:53

Majoritet för privat regi på Akka

Arkiv: Claes Nyberg
Bara en månad efter att servicenämnden klubbat igenom kommunal regi för Akkas kök ser det nu ut som att motsatsen kan bli beslutat. I nämndens arbetsutskott tas frågan upp på nytt och på tisdag blir det röstning.
-Får man verkligen ta upp ett ärende på nytt hela tiden?

Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 06:30

Vårdcentraler i privat regi är populärast

Foto: TT
Privata vårdcentraler i Skåne håller generellt högre kvalitet än de offentligt drivna, enligt patienterna själva. Den analysen har Vårdföretagarna gjort av SKL:s nationella patientenkät som fokuserar på primärvården.
Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, gjorde under hösten 2013 sin årliga undersökning då 138 000 patienter i Sverige besvarade en patientenkät om primärvården.

Skånskan - 12 apr 16 kl. 06:00

Rödgröna vill sätta punkt för privat regi

lund Tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet tänker Socialdemokraterna genomdriva att Nibblegården och Ärtans äldreboende övergår i kommunal regi.– Att ta hem äldreboendena i egen regi är något som vi lovat väljarna i valrörelsen. Det blir tryggare när man vet vem driver boendena och de inte utsätts för upphandling med jämna mellanrum, säger vård- och omsorgsstyrelsens ordförande Ann-Margreth Olsson (S).

YA - 07 feb 18 kl. 08:32

SD sätter ner foten – sjukhuset kvar i privat regi: ”Vi ändrar inte”

Sverigedemokraterna har satt ner foten. Partiet kommer att rösta emot det rödgröna förslaget att återta driften av Simrishamns sjukhus i egen regi. Sjukhuset fortsätter alltså i privat regi..

Skånskan - 05 mar 19 kl. 15:00

Hemtjänsten ska gå över i privat regi

STAFFANSTORP När omsorgsnämnden möts på tisdagen ska förslaget att privatisera den kommunala hemtjänsten behandlas.Syftet är enligt den styrande politiska ledningen att öka valfriheten.
Man konstaterar också att utförarna behöver en viss volym för att kunna få ekonomi i sin verksamhet och då Staffanstorp har en relativt liten volym av brukare finns risk att en stor kommunal utförare hämmar framväxten av privata, heter det i förslaget.

YA - 06 nov 13 kl. 10:58

"Driv Göken i privat regi"

Gökens restaurang kan räddas kvar i privat regi. Kommunen letar nu efter en entreprenör som är beredd att ta över verksamheten.
– Det har egentligen varit tanken hela tiden, men idén har kommit bort lite i diskussionerna, säger Tommy Andersson (M) ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

YLE - 04 okt 17 kl. 05:03

Postutdelning i privat regi oroar i skärgården: "Ytterligare en spik i kistan på en levande skärgård!"

Berörda skärgårdsbor är skeptiska till hur postutdelning i privat regi kommer att fungera i praktiken. En privat aktör kommer troligtvis att sköta postutdelningen i glesbygden från och med nästa sommar..

Dalarnas tidningar - 31 aug 17 kl. 16:20

Hemtjänst i privat regi ökar Falun

I Falun ökar hemtjänst i privat regi, den kommunala minskar.
Nu vill omvårdnadsnämnden veta mer om orsakerna..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Oro för urlakning i Öresund

Lund/Barsebäck Mångåriga störningar för närboende och oro för urlakning av gifter i grundvattnet och i Öresund, men ingen som ifrågasatte att Barsebäcksverket ska få rivas. Så kan tisdagens förhandling i mark- och miljödomstolen sammanfattas.Dagligen hålls förhandlingar vid tingsrätten i Lund.

Skånskan - 7 timmar sedan

Dubbla stopp i tågtrafiken

Det råder just nu problem i den skånska tågtrafiken och det är stopp på två sträckor. Dels är det stopp på sträckan mellen Eslöv och Örtofta och dels mellan Önnestad och Kristianstad.
”Inga tåg kan i nuläget passera på sträckorna.

Skånskan - 8 timmar sedan

Handarbetsfestival 16 nov

Kävlinge Lördagen den 16 november hålls en handarbetarfestival på Kävlinge bibliotek. Författaren och hemslöjdskonsulenten Erika Åberg håller föredrag och har workshops.
Den som vill kan även titta på en utställning..

Skånskan - 8 timmar sedan

Afternoon tea med MIK

Kävlinge Musik i Kävlinge, MIK, har en ny samarbetspartner. Lördagen den 16 november mellan klockan 10 och 15 kommer det att bli levande jazzmusik till afternoon tea på Nillas café.
Musikerna är Ebba Dankel på piano, Oskar Nordkvit på trumpet och William Mannerland på kontrabas..

Skånskan - 8 timmar sedan

Psykologisk thriller med miljötema

eslöv Riksteatern gästar Medborgarhuset med föreställningen ”Barnen” den 17 november.Pjäsen är skriven av den brittiska dramatikern Lucy Kirkwood och flerfaldigt prisbelönt.
Den beskrivs som en ”blandning av relationspjäs, psykologisk thriller och drama som ställer frågan om miljöansvar gentemot kommande generationer”.

Skånskan - 9 timmar sedan

Bil brinner på butiksparkering

Malmö En personbil brinner på Ica Maxis parkering på Ystadsvägen. Enligt SOS alarm kom larmet klockan 17.34.

Skånskan - 9 timmar sedan

Nya ägare till fastigheten på Ringsjöbaden 17 i Stehag

Stehag Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Ringsjöbaden 17 i Stehag av Nina Sonja Marika Wickström och Max Alexander Wickström. Nya ägare är Sara Almqvist, 32, och Richie Nissen, 38. Priset blev 2 300 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i oktober 2019.

Skånskan - 11 timmar sedan

Skjuten 16-åring lindrigt skadad

Malmö Den 16-årige pojke som skottskadades när två bilar besköts på Eriksfältsgatan i måndags klarade sig undan med lindriga skador.
Det uppger polisen på tisdagen.– Han är inte kvar på sjukhuset.

Skånskan - 11 timmar sedan

Flicka påkörd av bilist

teckomatorp En flicka i lågstadieåldern blev påkörd av en personbil på måndagskvällen.
Det var vid 17-tiden som olyckan inträffade på Nygatan i Teckomatorp av en okänd anledning.
Flickan fick föras till sjukhus och nu är föraren misstänkt för både vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada..

Skånskan - 11 timmar sedan

Fann stulen bil i Bjuvsrondell

KLÅVERÖD En bilägare fick sitt fordon stulet natten mellan lördagen och söndagen i Klåveröd.
När ägaren kom ut på morgonen var bilen borta, polisen kontaktades och ägaren själv gav sig ut på jakt.
Polisen gjorde samma sak och fann bilen mitt i en rondell i Bjuv, men när man kom dit fanns även ägaren där som helt enkelt hann före..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.